Διακοπή παράνομων streaming

Κι αν είχες το αυθεντικό δισκάκι αλλά το ψηφιοποίησες και μετά το πούλησες/έχασες/χάρισες/χάλασε;
  • Αγοράσατε το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός φυσικού ή ψηφιακού αντιγράφου.
Η κατοχή ενός αντιγράφου σημαίνει ότι μπορείτε ενδεχομένως να πουλήσετε αυτό το αντίγραφο ή να το δώσετε σε έναν φίλο, αλλά δεν σας δίνει το δικαίωμα να μοιραστείτε δημόσια αυτό το περιεχόμενο με ολόκληρο το διαδίκτυο.

Όταν δημιουργείτε ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό έργο, όπως ποιήματα, άρθρα, ταινίες, τραγούδια ή γλυπτά, αυτά προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Κανείς εκτός από σας δεν έχει το δικαίωμα να δημοσιεύσει ή να αναπαραγάγει το έργο σας.

Στις χώρες της ΕΕ, τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν τη διανοητική ιδιοκτησία σας επί 70 χρόνια μετά τον θάνατό σας ή 70 χρόνια μετά τον θάνατο του τελευταίου επιζώντος δημιουργού σε περίπτωση έργου κοινής δημιουργίας.

Τι είναι το Συγγενικό Δικαίωμα;​

Το συγγενικό δικαίωμα, σε αντίθεση με το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας που προστατεύει τον δημιουργό, παρέχει προστασία στους:
  • ερμηνευτές ή εκτελεστές καλλιτεχνών, όπως για παράδειγμα:
    • ηθοποιοί ·
    • μουσικοί ·
    • τραγουδιστές ·
    • χορωδοί ·
    • χορευτές ·
    • καλλιτέχνες κουκλοθεάτρου ·
    • καλλιτέχνες θεάτρου σκιών ·
    • καλλιτέχνες θεάματος ποικιλιών (βαριετέ) · ή
    • καλλιτέχνες τσίρκου ·
  • παραγωγούς φωνογραφημάτων ·
  • παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων ·
  • ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς · και
  • εκδότες εντύπων.

• Αγοράσατε το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός φυσικού ή ψηφιακού αντιγράφου.
Η κατοχή ενός αντιγράφου σημαίνει ότι μπορείτε ενδεχομένως να πουλήσετε αυτό το αντίγραφο ή να το δώσετε σε έναν φίλο, αλλά δεν σας δίνει το δικαίωμα να μοιραστείτε δημόσια αυτό το περιεχόμενο με ολόκληρο το διαδίκτυο.

Δεν αναφέρομαι στο διαδίκτυο, αναφέρομαι στον υπολογιστή μου. Και αναφέρομαι σε CD που αγόρασα νόμιμα, πολύ πριν υπάρξουν downloads, streaming κλπ.

Καλά, downloads και p2p υπήρχαν από την πρώτη μέρα που βγήκαν τα CD...
Είναι και αυτό μέσα στα "καλά" που έκανε το CD στη μουσική βιομηχανία.

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που ρίπαρα δικό μου cd σε mp3.. επανάσταση.. ήταν 1996.. Το τότε pc μου βέβαια (από τα πιο γρήγορα 486) δεν είχε αρκετή cpu για να μπορεί να παίξει μετά το mp3, οπότε δεν είχε και πολύ νόημα.. :p

Βέβαια οτιδήποτε πάνω από mp3 για να μην πω mid ήταν εξωπραγματικό.
Και βάστα μη σήκωναν το τηλέφωνο στο 99%.
Τότε για να κατεβάσεις MP3 έπρεπε να συνδεθείς με Αμερική, στους RNS, όπου ένα τραγούδι σου κόστιζε τελικά όσο όλη η δισκογραφία ενός συγκροτήματος.
Στον πρώτο λογαριασμό καταλάβαινες ότι το black boxing δεν δούλευε όπως θα έπρεπε... :ROFLMAO:
Napster κλπ καλούδια εμφανίστηκαν 2-3 χρόνια πιο μετά.

Καλά, downloads και p2p υπήρχαν από την πρώτη μέρα που βγήκαν τα CD...
Είναι και αυτό μέσα στα "καλά" που έκανε το CD στη μουσική βιομηχανία.
To CD εμφανίστηκε το 1982 αν δεν κάνω λάθος. Downloads κλπ απο το 95-96

• Like
Reactions: billpeppas
Το 82 μπορεί να εμφανίστηκε, αλλά ποιος τα χρησιμοποιούσε...
Σαν mainstream μέσον ήταν σχεδόν μία δεκαετία μετά αν σκεφτείς ότι δεν έτρεξαν όλοι να το αγοράσουν.
Ακόμη και μετά το 1990 για να πάρεις CD έπρεπε να διαθέσεις Χ μισθούς.

Downloads στην Ελλάδα ναι, κάπου εκεί. Αμερική ήταν πάντα πολύ μπροστά σε τέτοια θέματα.

Πάντως στις ταινίες υπάρχει θέμα γενικότερα. Οι ταινίες του Netflix οι καινούργιες είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό αδιάφορες. Τις καλές παλιές που ανεβάζει τις έχουμε ήδη δει και τελικά όσο και αν φαίνεται περίεργο όταν 1-2 φορές το μήνα βρεθεί χρόνος για μια ταινία συνδέομαι στο Cinobo και ως τώρα δεν έχω δει κάτι που έχω μετανιώσει. Πριν έψαχνα μισή ώρα στο Netflix και τελικά είτε με έπαιρνε ο ύπνος είτε έβλεπα κάτι από ertflix Που είναι και δωρεάν.
Σε τι ανάλυση παίζει αυτή η υπηρεσία Cinobo; Ενδιαφέρουσα ελληνική πρωτοβουλία φαίνεται!

Πάντως να πω κάτι για μια άποψη που ακούστηκε αρκετά στο θρεντ: η νοσταλγία είναι άτιμο πράγμα, αλλά δε βγαίνανε ποτέ 50 καλές ταινίες το χρόνο. Πάντοτε υπήρχε σαβούρα επί σαβούρας, και κάποιες ξεχώριζαν. Απλά τώρα με τα streaming services, η σαβούρα είναι μπροστά μας και μας φωνάζε "κάνε κλικ", ενώ παλιότερα απλά δεν την είχαμε καν υπόψιν. Θυμηθείτε πόσο τεράστια ήταν τα video club και πόσο εύκολα βρίσκαμε κατά κανόνα αυτό που θέλαμε προσπερνώντας χιλιάδες άλλα.

Τώρα που αρχίσαμε να λέμε πραγματικοτητες να σας πω και εγώ

Όταν με ένα κλικ κατεβάζω οτιδήποτε περιεχόμενο από το YouTube που δεν το κάνω γιατί σπάνια μπορεί να βρω κάτι που να αξίζει για τα δικά μου κριτήρια η γούστα γιατί να το κάνω?

Για να κάνω μια συλλογή για να την πουλήσω? Δεν πάει έτσι, κάνεις δεν αγοράζει έτσι πλέον.

Όλες η συλλογές και λίστες αναπαραγωγής βρίσκονται πλέον στα κινητά tablet και I Pad νεαρών και εφήβων που προσαρμοστήκαν με αυτό τον τρόπο ψυχαγωγίας τύπου Spotify. Και από εδώ είναι τα κέρδη.

Άρα με έμενα που δεν έχω προσαρμοστεί με αυτό το νέο τρόπο ψυχαγωγίας κανένας πλέον δεν ασχολείται γιατί αν ήθελαν να ασχοληθούν θα μου έκαναν την ζωή δύσκολη και θα κατέβαζα με 3 κλικ.

Ταινίες, αυτές κατεβαίνουν με 3 κλικ. Αλλά τι να κατεβάσω, το 98% που κυκλοφορεί είναι σαβούρες που δεν θα σπαταλούσα ποτέ χρόνο αν το ήξερα εκ των προτέρων. Πάντα έτσι ήταν αλλά την τελευταία δεκαπενταετία κατάντησε ο κανόνας. Σε έναν πιο δίκαιο κόσμο μπορεί να ζητούσα αποζημίωση για τον χαμένο χρόνο και την ταλαιπωρία που πέρασα.

Πάμε στο 2% ταινίες που αξίζουν και που κυρίως είναι παλαιότερες αρχαίες για κάποιους του 80-90-και 2000. Αυτές τις ταινίες τις έχω αγοράσει όλες είτε σε vhs η σε dvd και ορισμένες 1080-4Κ και κυρίως είναι αυτές που θα βρείτε στους σκληρούς μου, flac από δικά μου cd και προσωπικά – οικογενειακά βίντεο και φωτογραφίες.

Last edited:
Πάντως να πω κάτι για μια άποψη που ακούστηκε αρκετά στο θρεντ: η νοσταλγία είναι άτιμο πράγμα, αλλά δε βγαίνανε ποτέ 50 καλές ταινίες το χρόνο. Πάντοτε υπήρχε σαβούρα επί σαβούρας, και κάποιες ξεχώριζαν. Απλά τώρα με τα streaming services, η σαβούρα είναι μπροστά μας και μας φωνάζε "κάνε κλικ", ενώ παλιότερα απλά δεν την είχαμε καν υπόψιν. Θυμηθείτε πόσο τεράστια ήταν τα video club και πόσο εύκολα βρίσκαμε κατά κανόνα αυτό που θέλαμε προσπερνώντας χιλιάδες άλλα.
Ειναι άτιμη και θολώνει την μνήμη.. Αλλά όχι στο θέμα μας!!
Μια ματιά στην λίστα με τις 10 top ταινίες κάθε χρονιάς είναι διαφωτιστική.

In the Heights (total cringe, και ακούω latin μουσική και λατινική κουλτούρα γενικά, σόρρυ, δεν παλευόταν με τίποτα!)
West Side Story.
Στο τοπ 10 του 2021.
Kill me now.

• Haha
Reactions: skysound
Στις χώρες της ΕΕ, τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν τη διανοητική ιδιοκτησία σας επί 70 χρόνια μετά τον θάνατό σας ή 70 χρόνια μετά τον θάνατο του τελευταίου επιζώντος δημιουργού σε περίπτωση έργου κοινής δημιουργίας.

Και όταν φτάσουν τα 70 χρόνια αλλά θίγονται τα δικαιώματα κάποιας τεράστιας πολυεθνικής, ο νόμος θα αλλάξει και θα γίνει 150 χρόνια. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Στα 20 χρόνια κάθε έργο πνεύματος πρέπει να περνά στο public domain, τέλος. 20 χρόνια είναι υπέρ ικανοποιητικός χρόνος για να κερδίσει από το έργο του ο δημιουργός.

Κάτι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη λίστα.. πρέπει να μην είναι σωστή.

Εδώ υπάρχει το Top 250 του IMDB και εμφανίζει άλλα αποτελέσματα: https://www.imdb.com/chart/top/?sort=user_rating,desc

H μία είναι οι καλύτερες ταινίες της κάθε χρονιάς, η άλλη οι 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών (σύμφωνα με το rating στο IMDB πάντα)

Κάτι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη λίστα.. πρέπει να μην είναι σωστή.

Εδώ υπάρχει το Top 250 του IMDB και εμφανίζει άλλα αποτελέσματα: https://www.imdb.com/chart/top/?sort=user_rating,desc
Ειναι απο Ελληνα contributor, δεν υπάρχει αντίστοιχη "επίσημη" λίστα. Ενδεικτικά την έβαλα καθώς δείχνει καλές ταινίες ανα έτος και προφανώς αντικατοπτρίζει πιο πολύ το γούστο μας απο κάποιου πχ Ασιάτη.
Δεν χρειάζεται να συμφωνεί κάποιος με τις βαθμολογίες κ τη σειρά, ούτως΄η άλλως και με "επίσημες" λίστες, οι διαφωνίες είναι συχνά τεράστιες. Οι τίτλοι όμως είναι εκεί και φαίνεται η διαφορά των τελευταίων 10-12 ετών με τα 80s 90s κλπ