Διακόπτης DiSEqC "SPAUN SAR 411 F"

tsageo

New member
25 September 2010
31
Χαιρετω τους κατοχους ονειρονκουτιων.
Θελω να ρωτησω αν καποιος γνωριζει για τον διακοπτη SPAUM 4/1 ειναι συνβατος με τον δεκτη DREAMBOX 800 HD διοτι στον ΤΥΠΟ DISEQC γραφει
2.0 ενω οδεκτης υποστηριζει 1.0 Η 1.1.
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω???????????????????????????

Έχω τον Spaun SAR 411 WSG και λειτουργεί άψογα, και όταν είχα τον dm800 και τώρα με τον vu duo.
go for it!!

Last edited by a moderator:
+1 και από εμένα. Το έχω και δουλεύει άψογα.

Και εγώ έχω τον Spaun SAR 411 WSG στον DM 8000 που συνήθως χρησιμοποιώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Kι'εγώ επιβεβαιώνω την άψογη λειτουργία του.

Το συγκεκριμένο Switch ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω στη Κύπρο;

Και εγω πιστευω οτι εχω προβλημα diseq μετον DM800HD .Μια πιανω καποιους μια δεν πιανω tuner failed επανακινησεις και τα σχετικα αλλα τιποτα.Αλλαζω θεσεις βλεπω για λιγο μετα απο αλλαγη καποιων καναλιων παλι τα ιδια .Ο φιλος tsageo επιβεβαιωνει οτι με το diseq που προτεινουν οι φιλοι λειτουργει οκ ο δεκτης

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα spaun..

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα spaun..
Σε αυτο που αναφερει ο φιλος πιο πανω περι diseq 2 στον DM800 HD που δεχεται εως 1.1 και το spaun ειναι 2,θα εχω κανενα προβλημα?

εχω 2 diseqc spaun 4x1 και εναν spaun diseqc 2x1 ενωνω τις εξοδους των 2 4χ1 με τον 2χ1 και την εξοδο του 2χ1 στον δεκτη..........
Ο δεκτης ειναι ο X-TREND ET-9500 HD ΜΠΟΡΕΙ Καποιος να βοηθησει με το TUNER Του δεκτη τη ρυθμισεις κανω για να βλεπω και τους 8 δορυφορους που εχω.......
7.0Ε 9.0Ε 13.0Ε 19.2Ε 23.5Ε 28.2Ε 39.0Ε 42.0Ε ΚΑΘΕ βοηθεια αποδεκτη..........ο δεκτης υποστηριζει diseqc 1.1

ΝΑΙ...........
ΞΕΡΕΙΣ τι ρυθμισεις κανω στο τuner του δεκτη ??????????????
απο τη θεση 1- 8 βαζω οπως εχω τους δορυφορους με σειρα LNB 1 ΑΑ LNB 2 ΑΒ LNB 3 ΒΑ LNB 4 ΒΒ INPUT 1 TA AΛΛΑ 4 ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ INPUT 2 ΠANTA DISEQC 1.1 αλλα δεν εχω εικονα.......
τι κανω λαθος..........

ναι εχω SAR 411 ΚΑΙ SUR 211 kai ο δεκτης εχει Enigma 2 σε παρακαλω γραψε μου τις ρυθμισεις στο TUNER .......

αρχικα τον διακοπτη sur 211 τον ρυθμιζεις στην πρωτη θεση ---> uncommited switch 1

spaun-sur-211-wsg.png

την πρωτη τετραδα δορυφορων στο lnb 1 & την 2η στο lnb 2 (φωτο).

π.χ:
input1.jpg

αν στην πρωτη θεση της Α τετραδας εχει π.χ τον hotbird θα ρυθμισεις ετσι:
------------------------------------------------------------------------
configuration mode ....................................προχωρημενο
satellite....................................................hotbird
lnb...........................................................lnb1
.
.
.
diseqc mode...............................................1.1
.
.
commited diseqc command.............................AA
Fast diseqc.................................................yes
sequence repeat .........................................yes
command order............................................uncommited,commited,toneburst
uncommited diseqc command .........................input 1

για την 2η θεση της πρωτης τετραδας αλλαζεις το δορυφορο που εχεις ,βαζεις lnb2 & ΑΒ, για την τριτη θεση LNB3 & ΒΑ, κ για την 4η LNB4 & ΒΒ.

Για την 2η τετραδα
LNB5, AA input 2 !!(προσοχή)
LNB6, AB,input 2
LNB7, BA,input 2
LNB8, BB,input 2

οτι δεν καταλαβες πες μου :ears: