Διακριτή απόσταση διαφοράς hd-ready/full στις 40'!

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Θα ήθελα να ρωτήσω, από ποια απόσταση είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι η διαφορά μεταξύ HD-ready (768p) και Full-HD (1080p) τηλεόρασης... :smash:

Έχω αποφασίσει να πάρω για το δωματιό μου μια εκ των Sony 40D3000 ή κάτι αντίστοιχο σε Samsung 40 αρα full-hd...

Δεδομένου ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ η απόδοσή της σε τηλεοπτικό σήμα μιας και θα αντικαταστησει την 32αρα Sony CRT μου (άρα παρουσια 100HZ), ΧΩΡΙΣ να υστερεί σε χρήση με PC και παιχνιδομηχανες νεας γενιας, (για ταινιες εχω προβολεα),[U]θα ήθελα να ρωτήσω από ποια απόσταση θα καταλαβαινω τη διαφορά του Full-hd panel, έναντι του HD-ready panel στα 768?[/U]

Η απόσταση θεασης θα είναι 2,2 με 3,7 μετρα (αναλογα με το που θα τοποθετει ο θεατης την πολυθρονα του σε κυκλικο δωματιο)....

ΦΩΤΙΣΤΕ με please, γιατί έχω στοκάρει ένα κομμάτι της 40D3000 διαθέσιμο σε μαγαζί ενός φίλου, και θέλω να ξέρω τι να κάνω....
Να την αγοράσω μιας και είναι από τις καλύτερες Sony που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ή θα το μετανιώσω που ΔΕΝ πήρα Full-HD??? (σκέφτομαι να την κρατησω 2-3 χρονια)

Εννοώ πάντα το οπτικό κομμάτι του HD και ΟΧΙ το ψυχολογικό (ότι και καλά είναι μεγαλύτερη η ανάλυση, άρα φαίνεται καλύτερα) δεδομένης και της απόστασης θέασης, αλλά και της ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ χρήσης που θα της κάνω.....

Απαντηστε τεκμηριωμενα please.....:ernaehrung004:

Last edited:
Σε οσα τεστ εχουν γινει μεχρι τωρα για προτζεκτορες (ακομα και ενα που ειχε διοργανωθει απο αυτο το forum) εχουν δειξει οτι οι διαφορες μεταξυ 720p,1080i,1080p ειναι σχεδον ανεπαισθητες στο ανθρωπινο ματι και φαντασου οτι αναφερομαι σε σχεδον 100ιντσες εικονας.

Διονύση, η διαφορά θα φανεί αν την ψάξεις και σε ψιλο-λεπτομέρειες.
Αν πχ δώσεις στην τηλεόραση μια εικόνα με έναν λευκό κύκλο σε μαύρο φόντο γραμμένο σε 1920Χ1080 μια Full HD τηλεόραση θα το δείξει τέλεια ενώ στην HD ready θα έχει ελάχιστο πριονάκι.
Σε νορμάλ θέαση αμφιβάλω αν θα μπορέσεις να παρατηρήσεις κάτι.

Απάντηση: Re: Διακριτή απόσταση διαφοράς hd-ready/full στις 40'!

Σε οσα τεστ εχουν γινει μεχρι τωρα για προτζεκτορες (ακομα και ενα που ειχε διοργανωθει απο αυτο το forum) εχουν δειξει οτι οι διαφορες μεταξυ 720p,1080i,1080p ειναι σχεδον ανεπαισθητες στο ανθρωπινο ματι και φαντασου οτι αναφερομαι σε σχεδον 100ιντσες εικονας.

Αλλο ομως οι προτζεκτορες κι αλλο οι τηλεορασεις :grinning-smiley-043

Συνηθως οι HD Ready τηλεορασεις αποδιδουν καλυτερα σε SD υλικο, γιατι χρειαζονται να "ξεχειλωσουν" λιγοτερο την εικονα του SD (576i) για να την φερουν στην αναλυση της οθονης τους (συνηθως 1366x768). Ομως μεγαλο ρολο παιζουν και τα ηλεκτρονικα καλουδια που φοραει η καθε τηλεοραση, περα απο την αναλυση του panel.
Προσωπικα πιστευω οτι η Sony 40D3000 εχει καλυτερη ποιοτητα στην εικονα SD σηματος σε σχεση με την πολυ καλη επισης Samsung που αναφερεις. Το πιο καλο ειναι να τις δεις διπλα διπλα να παιζουν TV στο ιδιο καναλι και να τροφοδοτουνται απο την ιδια πηγη, ωστε να βγαλεις τα συμπερασματα σου.

Re: Απάντηση: Διακριτή απόσταση διαφοράς hd-ready/full στις 40'!

Διονύση, η διαφορά θα φανεί αν την ψάξεις και σε ψιλο-λεπτομέρειες.
Αν πχ δώσεις στην τηλεόραση μια εικόνα με έναν λευκό κύκλο σε μαύρο φόντο γραμμένο σε 1920Χ1080 μια Full HD τηλεόραση θα το δείξει τέλεια ενώ στην HD ready θα έχει ελάχιστο πριονάκι.
Σε νορμάλ θέαση αμφιβάλω αν θα μπορέσεις να παρατηρήσεις κάτι.

Ακριβως αυτο το "test" ειχαμε κανει πριν λιγο καιρο με μια ομαδα "τρελων" και οντως με χιλια ζορια φανηκε αυτη η ελαχιστη διαφορα οταν κολησαμε τα ματια μας στο πανι των 100 ιντσων!!!
Ακομα δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι "χρυσοπληρωνουν" τα full-hd στις 32 εως 42 ιντσες......anyway...

Αν μιλάμε για θέαση ελληνικού τηλεοπτικού προγράμματος, ακόμα και στο 1 μέτρο που πιθανόν να καταλαβαίνεις την παραπάνω ανάλυση μάλλον πιο πολύ θόρυβο θα βλέπεις παρά καλύτερη εικόνα στην Samsung.

Σε HD σίγουρα θα υπάρχουν διαφορές, αλλά είπες πως έχεις προβολέα για αυτή την δουλειά.

να ρωτησω κατι βρε παιδια.. η D3500 θα εχει την τιμη της D3000 η επειδη
θα μπει το Full HD θα αυξηθει..?

Η D3500 είναι Full HD....απλά συνέχεια οι τιμές πέφτουν οπότε θα κάνει κάπου στα 1700Ε...όμως ξέχνα τα 100Hz

Παρε αγορι μου την τηλεοραση τωρα που τη βρηκες στοκ και μην ψαχνεις γωνια στο δεκαρικο με τα HD και τα 1080p και τα Blue ray.
Οποια τηλεοραση και να ταισεις με HD μενεις λακαμας ετσι κι αλλοιως και ας ειναι και περσινο+ μοντελο .
Θα βγαλει ο ηλιος κερατα μεχρι να αξιοποιηθει το 1080p για το μεσο χρηστη και καταναλωτη .

Απάντηση: Re: Διακριτή απόσταση διαφοράς hd-ready/full στις 40'!

Παρε αγορι μου την τηλεοραση τωρα που τη βρηκες στοκ και μην ψαχνεις γωνια στο δεκαρικο με τα HD και τα 1080p και τα Blue ray.
Οποια τηλεοραση και να ταισεις με HD μενεις λακαμας ετσι κι αλλοιως και ας ειναι και περσινο+ μοντελο .
Θα βγαλει ο ηλιος κερατα μεχρι να αξιοποιηθει το 1080p για το μεσο χρηστη και καταναλωτη .

Ωμη απαντηση αλλα ακρως ειλικρινης!!! :worshippy:

+10000

Mεχρι τις 42" (και λιγο λεω) αποκλειεται να δεις διαφορα στην εικονα λογω αναλυσης εκτος και αν καθεσαι στο 1 μετρο απο την οθονη (και παλι μπορει να μην δεις).

Το Full HD εχει νοημα στις μεγαλες τηλεορασεις απο 46" και πανω (μερικοι μαλιστα λενε 50" και πανω).

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντησεις αλλά και το ενδιαφέρον σας παιδιά! :ernaehrung004:

Μιας και είμαστε ακόμα στο κλίμα των πρόσφατων εκλογών, θα ψηφίσω την πλειοψηφία των απαντήσεών σας που με προτρέπουν να πάρω τη SONY!

Μου άρεσε ιδιαίτερα και η "ωμή" αλλά ΑΚΡΩΣ ειλικρινής απάντηση του smoothbore!
Όντως, με το σήμα HD από κονσόλα ή PC ΔΕΝ θα εχω προβλημα στο να καταλαβω τη διαφορά.
To 1080p/720p τηλεοπτικά είναι πολύ μακριά για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα (θα πρέπει πρώτα να γίνουν ΟΛΑ τα κανάλια επίγεια ψηφιακά), για ταινιες HD καθεαυτου εχω τον προβολέα και το HTPC (στην TV μπορεί να βλέπω κάπου-καπου όταν είμαι μόνος για να μην αναβω τον προβολέα), οπότε μάλλον καταλήγω στη SONY, που είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σήμερα από LCD σε σήμα SD και κίνηση, και πιο κοντά στην ανάλυση του SD (χωρις να τα πηγαινει ΚΑΘΟΥΛΟΥ ασχημα και σε HD σημα) και σε 1,5-2 χρόνια και ίσως παραπάνω το ξανακοιτάω το θέμα... :antlers:

Και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες! :ernaehrung004:

Περα απο ωμοτητες και ψημενοτητες:flipout: για τα λεφτα που θα διαθεσεις και τη χρηση που την προοριζεις δεν μπορεις να βρεις κατι καλυτερο σε allround "πακετο".
Τα κανει ολα ( και μαλιστα αρκετα καλα) και συμφερει .
Χωρια οτι εχεις και προβολεα , την εχεις καβατζαρει και σε στοκ οπως λες ....ενω αλλοι για να την παρουν πρεπει να αναθεσσουν την αγορα της στη Νικολουλη:flipout:
Και μεις σ ευχαριστουμε:ADFADF1: