Διαλέγοντας λυχνίες για τον ενισχυτή μου!

SteveWisejohn

New member
8 April 2010
79
Θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλεύσει για αλλαγή λυχνιών στον ενισχυτή Fatman iTube 182 (DARED MP-15) Με τι ποιοτικό θα μπορούσα να αντικαταστήσω τις κινέζικες ΚΤ88 Και τις προενισχύτριες 6N3(5670) ? Το κόστος δε με νοιάζει ιδιαίτερα αν πρόκειτε για κάτι καλό αλλά σε λογικά πλαίσια μιάς και δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο ο μικρός Fatman! Αξίζει η αλλαγή της ΚΤ88 με KT 90 ή ΚΤ 100 αντίστοιχα? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας μιάς και ακόμη είμαι στα πρώτα βήματα της λάμπας:HTEHETH63:

Με τα λίγα που γνωρίζω γα τις λάμπες σκέφτομαι να αντικαταστήσω τις 6N3 με 12AX7 της Telefunken και τς KT88 με τις Genalex Gold Lion Ρώσσικες KT88 αντίστοιχα.Απο Αμερική οι 12AX7 Telefunken οι τέσσερις κάπου στα 200  και οι Genalex οι δύο στα 100. Οι δύο Genalex κατα τα λεγόμενα τους είναι ματσαριμένες όπως και τα δύο ζευγάρια της Telefunken.Θα ειναι σωστά τα δύο ζευγάρια για τα δύο κανάλια μεταξύ τους η θα έχουν διαφορά ,όπως επείσης οι 6N3 ταιριάζουν με τις 12AX7 η διαφέρουν;;Όποια πληροφορία σας θα είναι πολύ χρήσιμη για να προβώ στην αγορά τους! Ευχαριστώ πολύ και να με συγχωρήτε για τυχόν χαζές ερωτήσεις μιάς και είμαι καινούριος σχετικά με την λάμπα!!!

Μαλλον πολλα σκεπτεσαι να δωσεις ειδικα για τις 12ΑΧ7.Ξεκινα με GE 5670W που τις βρισκεις με δυο,τρια δολλαρια τη μια.Οπως ξεκινας,καλυτερα να αλλαξεις ενισχυτη.Τι ηχεια και πηγη εχεις?

Είχα σκεφτεί για τις Genera Electric αλλα μου φάνηκαν πολύ φθηνές για να είναι τόσο καλές όσο οι Telefunken;Πέραν του οικονομικού θέματος μιάς και φίλος που ασχολείτε με RF VHF ραδιοερασιτεχνικά και όχι με μηχανήματα ήχου μου έχει πεί οτι καλή λάμπα για οποιοδήποτε μηχάνημα θα πρέπει να την πληρώσω!!!Όσο με το θέμα του ενισχυτή είναι όπως προανέφερα ποιό πάνω ο Fatman iTube 182 (DARED MP-15) τίποτα το ιδιαίτερο βέβαια αλλα ήθελα να εξαντλήσω τα αποθέματα του με κάποιες καλές λάμπες.....θέλω να μου πείς πως σου φαίνοντε οι επιλογές μου σχετικά με τις λάμπες άσχετα με το οικονομικό, Και ιδιαίτερα όπως γράφω ποιό πάνω για τα ταιριάσματα... φίλε Chris θα σου πώ απο τα ετοιματζίδικα Ηχεία που έχω στην κατωχή μου οτι είναι τα Kef IQ70.....Για τα χειροποίητα Made by Me δε θέλω να αναφερθώ για δύο λόγους....1) τα Kef μπροστά τους υστερούνε και καταδεύτερον θα πρέπει να γράψω πολλά για τα ηχεία που έχω φτιάξει με τόσο κόπο και μεράκι.... Ευχαριστώ όλους τους φίλους του AVClub!!!

Η αξία του ενισχυτή είναι κάπου στα 900 eur αλλα πέρα τις αξίας του δε με πειράζει να δώσω κάποιο ποσό για καλές λάμπες....Κάποια στιγμή ξεκίνησα και παραγγελεία του YAQIN MC-10L EL34 Class A ο οποίος σαν ενισχυτής είναι οικονομικός και έχει καλές κριτικές αλλα μόνο τα έξοδα αποστολής φθάναν τα 300 Eur+τελωνείο έφθανε ψηλά για τα κυβικά του όλα αυτά βέβαια με συναλαγή Paypal εδώ--------> http://cgi.ebay.co.uk/YAQIN-MC-10L-..._HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item3cad23dec9 Τελικά επειδή ξενέρωσα είπα να αξιοποιήσω τον μικρό Fatman με καλύτερες λάμπες μιάς και δεν παίζει άσχημα με τις κινέζικες λάμπες......πάντως θα ήθελα βοήθεια για τις λάμπες που προανέφερα!!!Ευχαριστώ

Εντάξει,αλλά μην κάνεις υπερβολές.Οι καλές λάμπες είναι απαραίτητες, αλλά πάνω απ' όλα "μιλάει" η σχεδίαση του ενισχυτή...

Πιθανότατα να απογοητευθείς...

Προτείνω Electro Harmonix KT90. Οι EI είναι ακόμα καλύτερες, αλλά δύσκολο να βρεις. Από 12AX7 Telefunken και Tesla (σκέτο, όχι JJ), αλλά απ' ότι βλέπω δεν μπαίνουν στη θέση της 6N3.

O.k Dipie.........τίποτα καλό και οικονομικό έχεις υπόψην για ενισχυτή λυχνίας μιας και είμαι στο ψάξιμο τον τελευταίο καιρό πέρα απο τον Fatman 182.....

φίλε Νίκο μιά διευκρίνηση θα ήθελα σχετικά με τις 6Ν3....οι 12ΑΧ7 δεν κάνουν;μου προτήνεις τις Telefunken και Tesla και οχι τις JJ;Για τις KT90 θα συμφωνήσω αλλά με τις 6Ν3 τι επιλογές έχω σε αντίστοιχους κωδικούς αν είναι για Telefunken ή Tesla...... τι μπορώ να κάνω;Ευχαριστώ

Ο Νίκος ξέρει...Αλλά δεν θα βρείς εύκολα πλέον Tesla σε γήϊνες τιμές...

Last edited:
Απάντηση: Re: Διαλέγοντας λυχνίες για τον ενισχυτή μου!

O.k Dipie.........τίποτα καλό και οικονομικό έχεις υπόψην για ενισχυτή λυχνίας μιας και είμαι στο ψάξιμο τον τελευταίο καιρό πέρα απο τον Fatman 182.....

Icon Audio stereo 40 mk 2.Κάπου γύρω στα 1000.
Εκτός άν πάς σε μεταχειρισμένο,που κυκλοφορούν πολλές ευκαιρίες.

Παντως εγω για εναν dared mp-30b γι αντικατασταση των 6N3 ειχα βρει ατο ebay 'general electric 5670' με τις οποιες ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, αν σκεφτεις κι οτι μου 'χαν στοιχισει 32 δολλαρια με τα μεταφορικα. Δες και το αντιστοιχο νημα εδω...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=50084&highlight=general+electric

Last edited:
μπορείς να δοκιμάσεις και 6550 αντί kt88...στους περισότερους κινέζικους κάνει καλό.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις προτάσεις......τελικά χάος με τις λάμπες τουλάχιστον για τους αρχάριους......Όποια δήποτε άλλη πρόταση για καλό θα είναι βέβαια..Και πάλι ευχαριστώ!!!

Λυπαμαι που θα το πω αλλά μην παραμυθιάζεσαι με τις λάμπες
να θυμάσαι οτι το φθηνό μαχάνημα δεν το σώζουν οι λάμπες
και οτι το ακριβό μηχάνημα δεν έχει ανάγκη απο λάμπες ακριβές
το συμπέρασμα δικό σου

Σε καμιά περίπτωση δε περιμένω οι λάμπες να μεταμορφώσουν εναν ενισχυτή ειδικά όταν πρόκειτε για μικρής κατηγορίας απλά νιώθεις οτι με καλύτερες λάμπες εξαντλείς και το τελευταίο ποιοτικό απόθεμα στο κύκλωμα και τα υλικά του ενισχυτή!!!!Πάντως σκέφτομαι για προενίσχυση τις 5670 GE και τελικές Genalex Gold Lion Kt88 δε θα αλλάξω κωδικούς μιάς και φοβάμαι τη συμβατότητα!!!