Διαλέγοντας λυχνίες για τον ενισχυτή μου!

Ευχαριστώ......Γνώμη σου Wahrheit να διαλέξω τις Genalex?Άσχετα με την τιμή, Η τιμή είναι για τη μία λάμπα η ζεύγος?

Ναι, δαγκωτό Genalex... (γνώμη μου... ;) )

Μόνο μη δοκιμάσεις εκτός EU γιατί θα μπλέξεις με τελωνεία και θα πληρώσεις τον κούκο-αηδόνι.
Την έχω κάνει την πατάτα γι' αυτό στο λέω...

Η τιμή είναι για τεμάχιο. Έχω ψωνίσει από το συγκεκριμένο μαγαζί.
Πολύ εξυπηρετικοί, άμεσες απαντήσεις στα email και γρήγορη αποστολή.
Από Ελλάδα μεριά δεν γνωρίζω την αγορά. Θα την τσέκαρα όμως πριν ψωνίσω από το εξωτερικό...

Δεν υπάρχει ντόπια αγορά...Τις πουλάνε σχεδόν διπλή τιμή και πάνω σε σχέση με τι διαδίκτυο...Είπαμε του τρελλού να χ....ι,αλλά όχι κι έτσι...

Re: Απάντηση: Διαλέγοντας λυχνίες για τον ενισχυτή μου!

Δεν υπάρχει ντόπια αγορά...Τις πουλάνε σχεδόν διπλή τιμή και πάνω σε σχέση με τι διαδίκτυο...Είπαμε του τρελλού να χ....ι,αλλά όχι κι έτσι...

+1000, η δε εκφραση 'διπλη τιμη' ειναι τουλαχιστον επιεικης.

Υπάρχουν και Γερμανοί απατεώνες ουκ ολίγοι, που οι Έλληνες μπροστά τους είναι "του δημοτικού"...
Το συγκεκριμένο μαγαζί πάντως είναι οκ. Και τις δυο φορές που αγόρασα έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.

Ας βάλω και 'γω ένα κερασάκι...

Οι Κινέζικες λυχνίες, η γενικά οι μαμίσιες λυχνίες ενός μηχανήματος, είναι αναντικατάστατες! Ψάχνεις, παλεύεις, πληρώνεις και στο τέλος γυρίζεις στις ίδιες!

Ο λόγος;

Με αυτές έχει καλιμπραριστεί το μηχάνημα και με αυτές πετυχαίνει την καλύτερη απόδοσή του συνολικά, έστω και αν σε κάποια επιμέρους σημεία μπορεί να υστερεί με τις μαμίσιες και να υπερέχει με τις αντικατάστασης.

Τυχόν εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα και προκύπτουν μετά από πολύ κόπο, χρόνο, κόστος και αγώνα! (Εντάξει, για κάποιους έστω και έτσι είναι ενδιαφέρον και μέρος του σπορ!).

:smile:

Last edited:
Με φθηνή κινέζικη 6sl7 θα μπορούσα να ζήσω... :chinese:

με φθηνή κινέζικη KT88...δύσκολα :icon15:

με φθηνή κινέζικη 6sn7...με τίποτα :vollkommenauf:

Υπάρχουν διαφορές των nos (και reissues), και μεταξύ τους,
και με τις στοκ λάμπες πολλών μηχανημάτων.
Ίσως όχι τόσες ώστε να δικαιολογούν τη χαώδη διαφορά στις τιμές,
αρκετές όμως ώστε κάποιοι να τις προτιμούν και να πληρώνουν το αντίτιμο.

Ο φίλος ψώνισε;

Να σας ευχαριστήσω για τις διάφορες γνώμες σας και σίγουρα είναι όλες σεβαστές.....Ακόμη δε παρήγγειλα τις λάμπες που ήθελα για τον Dared Mp15 όχι γιατί δεν κατέληξα κάπου, απλά το τελευταίο διάστημα λόγο εργασιακών υποχρεώσεων έχω μετακομίσει στη Ρόδο από Λάρισα….Τα μηχανάκια και τα ηχεία φυσικά και με ακολουθήσανε όσα μπόρεσα να πάρω μαζί μου…Οπότε βρήκα για αυτό το διάστημα πιο ενδιαφέρων τις δραστηριότητες του νησιού παρά να κάνω τις αλλαγές στις λάμπες και τις απαραίτητες δοκιμές…Ένα μικρό Break θα κάνω και θα στρωθώ από Τέλη Σεπτεμβρίου και πάλι στις δοκιμές…..Βέβαια έχω αποφασίσει για τις Genalex KT88 και General Electric 5670…Όταν με το καλό τις πάρω στα χέρια μου θα σας πω τις εντυπώσεις και ελπίζω και ο φίλος που ανέφερε για τις μανίσεις λάμπες να μας διαψεύσει και χαλάλι τα 150 Euro…Άλλωστε το χόμπι πληρώνεται για την ευχαρίστηση και όχι για το ποσοστό βελτίωσης του ήχου μιας και τελικά τα αυτιά του κάθε ανθρώπου είναι σα τα δακτυλικά αποτυπώματα!!!Θα ήθελα επίσης τη βοήθεια σας σχετικά με αντίστοιχο κωδικό και γενικά αν υπάρχει κάποια πρόταση σε λάμπα [FONT=&quot]6N1(ECC85) για κάτι ποιό ποιοτικό από τις κινέζικες….Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας!!!!!! :grinning-smiley-043
[/FONT]

Να σας ευχαριστήσω για τις διάφορες γνώμες σας και σίγουρα είναι όλες σεβαστές.....Ακόμη δε παρήγγειλα τις λάμπες που ήθελα για τον Dared Mp15 όχι γιατί δεν κατέληξα κάπου, απλά το τελευταίο διάστημα λόγο εργασιακών υποχρεώσεων έχω μετακομίσει στη Ρόδο από Λάρισα….Τα μηχανάκια και τα ηχεία φυσικά και με ακολουθήσανε όσα μπόρεσα να πάρω μαζί μου…Οπότε βρήκα για αυτό το διάστημα πιο ενδιαφέρων τις δραστηριότητες του νησιού παρά να κάνω τις αλλαγές στις λάμπες και τις απαραίτητες δοκιμές…Ένα μικρό Break θα κάνω και θα στρωθώ από Τέλη Σεπτεμβρίου και πάλι στις δοκιμές…..Βέβαια έχω αποφασίσει για τις Genalex KT88 και General Electric 5670…Όταν με το καλό τις πάρω στα χέρια μου θα σας πω τις εντυπώσεις και ελπίζω και ο φίλος που ανέφερε για τις μανίσεις λάμπες να μας διαψεύσει και χαλάλι τα 150 Euro…Άλλωστε το χόμπι πληρώνεται για την ευχαρίστηση και όχι για το ποσοστό βελτίωσης του ήχου μιας και τελικά τα αυτιά του κάθε ανθρώπου είναι σα τα δακτυλικά αποτυπώματα!!!Θα ήθελα επίσης τη βοήθεια σας σχετικά με αντίστοιχο κωδικό και γενικά αν υπάρχει κάποια πρόταση σε λάμπα [FONT=&quot]6N1(ECC85) για κάτι ποιό ποιοτικό από τις κινέζικες….Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας!!!!!! :grinning-smiley-043
[/FONT]
6Ν1 λάμπες ως γνωστό έχουν μόνο οι Κινέζοι. αντίστοιχες θεωρούνται - ECC85--ECC88 και η 6Ν1P που προσωπικά την βρίσκω ότι είναι η πλησιέστερη αντικαταστάτρια της 6Ν1.η 6N1P-EV θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή .

Να σε ευχαριστήσω φίλε μου για τις αντιστοιχίες σχετικά με τις λάμπες:idea:.....Θα ήταν εύκολο να προτείνεις και κάποια συγκεκριμένη εταιρία που πιστεύεις ότι δε θα με δυσαρεστήσει -bye-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Re: Απάντηση: Διαλέγοντας λυχνίες για τον ενισχυτή μου!

Ας βάλω και 'γω ένα κερασάκι...

Οι Κινέζικες λυχνίες, η γενικά οι μαμίσιες λυχνίες ενός μηχανήματος, είναι αναντικατάστατες! Ψάχνεις, παλεύεις, πληρώνεις και στο τέλος γυρίζεις στις ίδιες!

Ο λόγος;

Με αυτές έχει καλιμπραριστεί το μηχάνημα και με αυτές πετυχαίνει την καλύτερη απόδοσή του συνολικά, έστω και αν σε κάποια επιμέρους σημεία μπορεί να υστερεί με τις μαμίσιες και να υπερέχει με τις αντικατάστασης.

Τυχόν εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα και προκύπτουν μετά από πολύ κόπο, χρόνο, κόστος και αγώνα! (Εντάξει, για κάποιους έστω και έτσι είναι ενδιαφέρον και μέρος του σπορ!).

:smile:

+1

Λυπαμαι που θα το πω αλλά μην παραμυθιάζεσαι με τις λάμπες
να θυμάσαι οτι το φθηνό μαχάνημα δεν το σώζουν οι λάμπες
και οτι το ακριβό μηχάνημα δεν έχει ανάγκη απο λάμπες ακριβές
το συμπέρασμα δικό σου

Φίλε μου τα είπες ΟΛΑ. Καθαρό λαχείο να σου κάτσει η λάμπα με το λοιπό set up και να πεις ουάου (από τις 20 περιπτώσεις προενισχύτριων που δοκίμασα σε 1-2 το είπα). Αν δεν παίζει το μηχάνημα με τις μαμά λάμπες κλάφτα Χαράλαμπε...

... οι μαμίσιες λυχνίες ενός μηχανήματος, είναι αναντικατάστατες! Ψάχνεις, παλεύεις, πληρώνεις και στο τέλος γυρίζεις στις ίδιες!

Με αυτές έχει καλιμπραριστεί το μηχάνημα και με αυτές πετυχαίνει την καλύτερη απόδοσή του συνολικά, ...
Δεν έχω σχετική πείρα στο θέμα, αλλά μου προκύπτει η ερώτηση:
Μήπως αυτό ισχύει στα cost-no-object μηχανήματα, όπου ο κατασκευαστής έχει προσπαθήσει να βγάλει το καλύτερο δυνατό από τη σχεδίασή του και δεν αφορά τα οικονομικότερα, όπου πιθανόν να μπαίνουν υποδεέστερες λάμπες για να είναι πιο χαμηλή η τιμή στην αγορά;

Επίσης, σχετικά με το θέμα, ο saitιsgr έγραψε "το φθηνό μαχάνημα δεν το σώζουν οι λάμπες" ...

Έχω "μικρομεσαίας" κατηγορίας ενισχυτή, δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να αλλάξω λάμπες και είμαι ικανοποιημένος με τις μαμίσιες.
Απλά θα ήθελα να ξέρω για... όποτε έρθει...

Last edited:
Όταν θα έρθει η ώρα και εφόσον είσαι ικανοποιημένος, πάρε τι ίδιες, γιατί τα πειράματα κοστίζουν. Κάθε λάμπα έχει άλλο ήχο, αλλά όχι κατ' ανάγκη καλύτερο για τα αυτιά σου. Οι κινέζικες τελικές είναι μια χαρά για το λόγο αυτό τις φοράνε όλα τα μηχανάκια και πολύ ακριβότερα από τα εισαγωγικά. Σου εγγυώμαι ότι δε φταίνε αυτές για κάτι που σε ενοχλεί.

Μετά από επικοινωνία με τεχνικούς της Raysonic μου πρότειναν ρώσικες λάμπες, ΕΗ ή JJ, γιατί αντέχουν περισσότερο καιρό, αλλά πάλι κινέζικες (Shuguang) θα πάρω, γιατί φοβάμαι ότι θα χαλάσω τον ήχο μου. Σαν χροιές μου είπαν είναι θέμα γούστου. Κάθε μία έχει το δικό της τονικό χαρακτήρα.

Οι επιλογές έχουν ως εξής:
1) ίδια με τις μαμά για να έχεις σίγουρα το ίδιο αποτέλεσμα και χωρίς εξτρα κόστος (μόνο μείον η περιέργεια πως θα ακουστεί με κάποια άλλη)
2) πειραματισμός, ειδικά στο βαθμό που είναι εφικτό, μέσω αγγελιών του φόρουμ, όπου τις ακούς πριν αγοράσεις και αναλόγως προχωράς

προτείνω τη δεύτερη περίπτωση, καθώς απο ίδια πείρα σου λέω πως στο δικό μου ενισχυτή, με nos λάμπες το αποτέλεσμα ήταν και είναι εντυπωσιακότατο
ωστόσο δεν είσαι 100 % σίγουρος για την κατάσταση της λάμπας που θα πάρεις, σε σχέση με μια καινούργια, απλά έχω την εντύπωση οτι είναι ελάχιστες
αυτές (εννοώ οι καινούργιες) που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους και αποτελούν ουσιαστική αναβάθμιση

Απλά σε αυτό το σημείο να σημειώσω οτι, βάση της μικρής μου εμπειρίας, μπορώ να αντιπαραβάλω τις λάμπες με τις κεφαλές των πικάπ,
όπου ακούγονται τελείως διαφορετικά στο σύστημα του καθενός, ειδικά εάν ληφθεί και υπόψη η υποκειμενικότητα και τα γούστα του καθενός

Οπότε, όταν με το καλό φτάσει εκείνη η στιγμή, άκου όσες περισσότερες μπορείς (στο βαθμό που είναι εφικτό) και επέλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα

Επίσης όταν υπάρχουν περισσοτέρων τύπων προενισχύτριες εκεί είναι που χάνεις τη μπάλα. η κάθε μία ακούγεται αλλιώς ανάλογα με το ποια άλλου τύπου έχεις. Αν μάλιστα αλλάξεις καλώδια φτου και από την αρχή θέλουν οι λάμπες πειραματισμό!!!

Πάντως για την 6922 που δοκίμασα μέχρι στιγμής και ο τεχνικός της Raysonic μου είπε ότι είναι η πιο ήσυχη και να την αφήσω, άρα τα αυτιά μου καλά ακούνε προς το παρόν. Και αυτά τα Heresy δεν τολμάς να αλλάξεις κάτι στο πετάνε στη μάπα... Συνεχίζω με "παιχνίδι" με τις 12AU7 μπας και βγάλουμε κανένα λαγό.

Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις απαντήσεις.
Η πλάκα είναι πως δεν έχω καταλάβει να μου λείπει κάτι. Απλά όταν έρθει η ώρα (και μόνο τότε) δεν θα με χάλαγε λίγος πειραματισμός, αν καταφέρω να βρώ από φίλους.
Τις NOS τις αποκλείω γιατί, στην οκτάδα, θα μου πάρουν το κεφάλι. Έχω δει τιμές και δεν...

Όταν συνυπάρχουν (στον τελικό) EL34, 12AU7 και 12AX7, με ποιές θα άξιζε πρώτιστα να ψαχτεί κανείς;

Καλημέρα, θα απαντήσω μα βάση τη δική μου εμπειρία....σε πρώτη φάση έτυχε να πέσουν στα χέρια μου κάποιες κινέζικες el 34

δεν γράφουν και δεν γνωρίζω τη μάρκα, οπότε είναι και αυτές που ανιτκαταστάθηκαν πρώτες...το σύστημα, επειδή είναι τοποθετημένο σε μικρό χώρο

δεν το ζορίζω στις εντάσεις για να κρίνω εάν έχασα, ή κέρδισα κάτι σε αυτό...απλά μου βελτίωσε λίγο τη λεπτομέρεια στις υψηλές κυρίως

Με την αλλαγή όμως τον προενισχυτριών (2 12aua και μια 12ax7) με καλές nos, το σύστημα απογειώθηκε κερδίζοντας σε όλα τα σημεία,

αλλά το κυριότερο βγάζοντας ενα χαρακτήρα, ενα άκουσμα πολύ "ιδιαίτερο"...έχει γραφτεί και σε άλλο htread οτι οι καλές nos έχουν κάτι

"μαγικό", το οποίο θα δυκολευόμουν και εγώ ο ίδιος να πιστέψω, εάν δεν το άκουγα στο σύστημα μου...οπότε καταλήγω στο να αλλάξεις

πρώτα τις προενισχύτριες με κάτι πραγματικά καλό...απλά οτι κάνεις να κοιτάξεις τις προδιαγραφές του ενισχυτή σου για το bias κ.λ.π.

Αυτές που λένε Electron Tube είναι Shuguang και είναι μια χαρά λάμπες. Μην τις πειράζεις αυτές. Άσε που θα ξεπαραδιαστείς (π.χ. εγώ για να βάλω SED -C- θέλω 300 ΕΥΡΩ!). Ξεκίνα με δοκιμές με καμία NOS 12ΑΧ7 π.χ. μέχρι 40-50 ΕΥΡΩ και θα δεις για τι διαφορές μιλάμε. Κάθε λάμπα άλλος ήχος. Έχω την αίσθηση ότι όσο πιο καλό το μηχάνημα τόσο αναδεικνύονται οι καλές λάμπες.

Η πλάκα είναι πως δεν έχω καταλάβει να μου λείπει κάτι

Τότε μη ψάχνεις τίποτε. Αν θέλεις "παιχνίδι" πάρε 2-3 ζεύγη από 12ΑU7 και 12ΑΧ7 και καλή τύχη! Τις EL34 μην τις ακουμπάς πριν καταλήξεις σε προενισχύτριες. Αυτές άστες σαν κερασάκι. Οι γκουρού των ψηφιακών τώρα θα γελάνε μαζί μας, αλλά κατ' εμέ τουλάχιστον οι λάμπες δίνουν φοβερές συγκινήσεις. Δεν είναι λίγο πράγμα με μία λαμπίτσα των 10 ΕΥΡΩ να ακούς άλλο μηχάνημα.