ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΙ-ΗΧΗΤΙΚΑ ΕΦΕ ΔΥΝΑΤΑ.ΛΥΣΗ;;

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Αναφέρω ένα πρόβλημα, που φαντάζομαι ότι θα το έχουν αρκετοί (Ειδικά όσοι λόγω budget δεν έχουν ενα super σύστημα). Το σύστημα μου αποτελείται απο τον YAMAHA XV-450 , WHARFEDALE 8.1 μπροστά , WHARFEDALE 9.1 πίσω ,WHARFEDALE 9CC κεντρικό και SW YAMAHA SW-015.
Λόγω της μικρής του σπιτιού (6 μηνών) οι βραδυνες θεάσεις γίνονται με όσο το δυνατον χαμηλότερη ένταση.
Έχει κανείς να προτείνει κάποιες ρυθμίσεις ωστε να έχω κάποια σχετική ισορροπία στους διαλόγους και στα ηχητικά εφέ;;;

Και κάτι ακόμα. Το κεντρικό να το ορίσω LARGE ή οχι; (Αυτό με το κοιμάται σαν μωρό έγραψε!!!!):Banane0:

Αναφέρω ένα πρόβλημα, που φαντάζομαι ότι θα το έχουν αρκετοί (Ειδικά όσοι λόγω budget δεν έχουν ενα super σύστημα). Το σύστημα μου αποτελείται απο τον YAMAHA XV-450 , WHARFEDALE 8.1 μπροστά , WHARFEDALE 9.1 πίσω ,WHARFEDALE 9CC κεντρικό και SW YAMAHA SW-015.
Λόγω της μικρής του σπιτιού (6 μηνών) οι βραδυνες θεάσεις γίνονται με όσο το δυνατον χαμηλότερη ένταση.
Έχει κανείς να προτείνει κάποιες ρυθμίσεις ωστε να έχω κάποια σχετική ισορροπία στους διαλόγους και στα ηχητικά εφέ;;;

Εχεις ορισει αποστασεις και εντασεις στον ενισχυτη σου ανα ηχειο ?

Όσον αφορά τις εντάσεις το κεντρικό το έχω τέρμα συγκριτικά με τα μπροστά ηχεία. Εντάξει δεν περιμένω θαύματα προφανώς!!

Γιατι έχω την εντύπωση ότι αν το βάλω πιο χαμηλά οι διαλογοι ακούγονται ακόμα πιο υποτονικά σε σχέση με τα ηχητικά εφε.Πχ στο MASTER AND COMANDER όποτε επεφτε κανονιά γινόταν χαμός και όταν είχε απλά διάλογο ίσα που τον άκουγα!

Γιατι έχω την εντύπωση ότι αν το βάλω πιο χαμηλά οι διαλογοι ακούγονται ακόμα πιο υποτονικά σε σχέση με τα ηχητικά εφε.Πχ στο MASTER AND COMANDER όποτε επεφτε κανονιά γινόταν χαμός και όταν είχε απλά διάλογο ίσα που τον άκουγα!

Και στο dts και στο dd ?

Νομίζω στο DTS ήταν κάπως χειρότερα. Δεν ξέρω.Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τις ρυθμίσεις.

Καλο θα ηταν να εβρισκες ενα ντεσιμπελομετρο κι ενα δισκακι αναφορας (dve) και να ρυθμιζες λιγακι , ισως σωστοτερα της εντασεις των ηχειων για αρχη !

Δυστυχώς ο ενισχυτής δεν έχει μικρόφωνο.Τον έχω 2 χρόνια και στην αρχή είχα μόνο τα δυο ηχεία . Πριν 2 μήνες αγόρασα τα υπόλοιπα, μαζι με τον Optoma HD70 και είδα λιγο φως!!

Εννοείς σαν αυτά που έχει το ΤΗΧ (στα Star Wars)για παράδειγμα;

Δεν το εχω ψαξει ποτε το δισκακι του Λουκας για θεματα ηχου. Για βασικες ρυθμισεις εικονας γνωριζω οτι εχει, για ηχο δυστυχως δεν το γνωριζω !

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Θα πρέπει να την κάνω για δουλειά τώρα(Καθηγητής σε φροντιστήριο) Το βράδυ που θα επιστρέψω όποιος πρόθυμος για βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτος!!!!

βαλε ενα τεστ σιντι που ειπε και παραπανω ο συναδελφος
και δωσε κανα δυο ντιμπια μετα παραπανω στο κεντρικο