ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΙ-ΗΧΗΤΙΚΑ ΕΦΕ ΔΥΝΑΤΑ.ΛΥΣΗ;;

Αναφέρω ένα πρόβλημα, που φαντάζομαι ότι θα το έχουν αρκετοί (Ειδικά όσοι λόγω budget δεν έχουν ενα super σύστημα). Το σύστημα μου αποτελείται απο τον YAMAHA XV-450 , WHARFEDALE 8.1 μπροστά , WHARFEDALE 9.1 πίσω ,WHARFEDALE 9CC κεντρικό και SW YAMAHA SW-015.
Λόγω της μικρής του σπιτιού (6 μηνών) οι βραδυνες θεάσεις γίνονται με όσο το δυνατον χαμηλότερη ένταση.
Έχει κανείς να προτείνει κάποιες ρυθμίσεις ωστε να έχω κάποια σχετική ισορροπία στους διαλόγους και στα ηχητικά εφέ;;;

Φιλε μου, το προβλημα που αναφερεις δεν ειναι προβλημα. Αλλοιμονο αν οι διαλογοι ακουγοταν το ιδιο δυνατα, οσο και οι εκρηξεις και τα φασαριοζικα ηχητικα εφε! Σκοπος του πολυκαναλου ηχου ειναι να σε μεταφερει στον τοπο της δρασης οσο το δυνατον πιο ρεαλιστικα.
Αν αυτο σου δημιουργει προβλημα, πρεπει να επιλεξεις να ακους stereo.

Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες , απλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος σχετικότερος από μένα στις ρυθμίσεις, θα μπορούσε να βρει μια καλύτερη ισορροπία στις στάθμες.Φυσικά δεν γίνεται οι διάλογοι να ακούγονται με την ίδια δυναμική με τις εκρήξεις!!:violent-smiley-011:

Απάντηση: Re: ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΙ-ΗΧΗΤΙΚΑ ΕΦΕ ΔΥΝΑΤΑ.ΛΥΣΗ;;

Dynamic Range Control δεν έχει? Αν έχει βάλτο στο max. Αυτό θα στρώσει λίγο τα ξεσπάσματα των περειφερειακών effect

Στο minimum θελεις, προφανως, να πεις.

night mode έχει. Θα το δοκιμάσω σήμερα.Θα ήθελα να μάθω αν καποιος γνωρίζει ποια ειναι η λογική που καθορίζει αν θα ορίσω κάποιο ηχειο large ή small;;

Νομίζω στη θέση large , ο ενισχυτής στέλνει τις χαμηλές στα δεξί -αριστερό ηχεία , ενώ στη small στο sub .

άρα εμένα που τα ηχεία μου είναι τα ταπεινά WHAREDALE (για τα λεφτά τους πάντως μια χαρά!! Σχεδόν τσάμπα) καλύτερα να τα ορίσω small; Η μετά θα ακούγονται εντελώς ξενέρωτα τα μπροστά;

Αν τα ηχεια σου ειναι πληρους φασματος,κατεβαινουν δηλ. αρκετα χαμηλα,τοτε τα οριζεις ως large για να παιζουν τα μπασα που προοριζονται γι αυτα.Αλλιως τα οριζεις ως small για να στειλει ο ενισχυτης τις χαμηλες στο sub

Re: Απάντηση: Re: ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΙ-ΗΧΗΤΙΚΑ ΕΦΕ ΔΥΝΑΤΑ.ΛΥΣΗ;;

Στο minimum θελεις, προφανως, να πεις.
Γιατι στο min? Αν το βάλεις στο min θα είναι σαν να το έχεις σχεδόν κλείστο ε?
Το θέμα είναι να συμπιέζει όσο γίνεται το range... έτσι δεν είναι? Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθόστε με.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΙ-ΗΧΗΤΙΚΑ ΕΦΕ ΔΥΝΑΤΑ.ΛΥΣΗ;;

Γιατι στο min? Αν το βάλεις στο min θα είναι σαν να το έχεις σχεδόν κλείστο ε?
Το θέμα είναι να συμπιέζει όσο γίνεται το range... έτσι δεν είναι? Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθόστε με.

Εχω την εντυπωση οτι DYMAMIC RANGE ειναι η δυναμικη περιοχη, οπου προς το minimum μειωνεται το ευρος της και προς το max αυξανεται.
Αν κανω λαθος, παρακαλω ας με διορθωσει καποιος γνωστης του θεματος!