Διάμετρος Κατόπτρου για Astra 19.2 απο Ηράκλειο Κρήτης

Architech

Senior Member
11 October 2008
325
Paradise
Καλησπέρα φίλοι και πάλι απο μένα...

Προσεχώς είμια για την αγορά ενός πίατου για τον Astra 19 προκειμένου να κατεβάζω το Γαλλικό πακέτο (Canalsat) με τα HD του δέσμη Astra 1H
και θα ήθελα τι γνώμη σας στο τι μέγεθος πίατου θα μου αρκούσε.
Ηπάρχει κάποιος φίλος επίσης απο το Forum να μας πει αν σαν πακέτο είναι ενδιαφέρον , με αξιόλογες μεταδόσεις και κατα πόσο τα HD του και τα υπόλοιπα κανάλια έχουν English commentry με AC3

Τhanks!

P.s: DM800Hd

Και βεβαια ειναι αξιολογο, αλλα εγω θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η τιμη του πακετου με τα HD καναλια και αν μπορουμε να το βρουμε στη Ελλαδα.......

Για διάμετρο θα αφησω τους κρητικούς να τα πουν καλύτερα.
Τα γαλλικά HD απ όσο ξέρω δεν τα φέρνει κανείς στην Ελλάδα, κυρίως γιατι απαιτούν υποχρεωτικά ενοικίαση του ιδιοκτησιακού δέκτη του πακέτου (δεν τα δίνουν σκέτα) αλλά και για λόγους που θα πω παρακάτω.
Σε πολύ γενικές γραμμές με γνωστό στην Γαλλία (που θα πάρει την συνδρομή στο όνομά του) μπορείς να έχεις τα HD του Canalsat χωρίς πολλές εξτρα οψιόν σε sd κανάλια με κόστος γύρω στα 50 ευρώ τον μήνα...αλλά για να πάρεις το σημαντικότερο, που είναι το Canal+ HD με πρόσφατες ταινίες θα χρειαστει να ακουμπήσεις άλλο ένα 40ευρο τον μήνα (παίρνεις βεβαια και τα sd κανάλια πρόσφατων ταινιών), ενω αν θες εντελώς ολα τα καναλια του πακέτου μπορεί να φτασεις και τα 115-120 ευρώ τον μήνα (στην Γαλλία). Οι τιμές ειναι στο περιπου, μπορειτε να τις βρειτε στις επίσημες ιστοσελίδες. Επιπλέον και επειδη έχω εμπειρία γαλλικών πακέτων, αν θελήσεις να διακόψεις ειδοποιείς με συστημένη επιστολή 3 μήνες νωρίτερα απο την επέτειο της συνδρομής σου, αν και νομίζω κάποιοι τους πήγαν στα δικαστηρια γι αυτό και ίσως έχει αλλάξει (δηλαδή αν γραφτηκες Μαρτιο...μπορούσες να διακόψεις μόνο κάθε Μαρτιο με τριμηνη προειδοποίηση, αλλιώς σου ανανέωναν για ενα χρόνο ακόμη υποχρεωτικά). Με λίγα λόγια και με το πολύπλοκο σύστημα που έχουν, καθώς και με το γεγονός ότι στην Γαλλία όσοι έχουν συνδρομές σε ψηφιακά πακέτα...δεν μπορούν να λουφάρουν την εισφορά υπερ της κρατικής τηλεόρασης...δύσκολα θα βρειτε ατομο να σας κανει συνδρομή και σαν επακόλουθο δύσκολα θα βρειτε και έμπορο να φέρνει, ή αν βρειτε θα ζητήσει δικαίως πάρα πολλά για την μεσολάβηση, που σε συνδυασμό με το "σχετικά" υψηλό κόστος του πακέτου, θα ανεβάσει την τιμή στα ύψη!

Κοίτα, οι ντόπιοι "επιστήμονες" γνωμάτευσαν ότι με 1,40μ θα τα κατεβάσεις άνετα.
Το ότι θα σου τον ακουμπήσουν...είναι σχεδόν βέβαιο....
(συγγνώμη για το λεξιλόγιο μου αλλά είναι η παρόρμηση της στιγμής καθότι έχω μπροστά μου την προσφορά επιστήμονα του είδους για παρόμοια εγκατάσταση)

Re: Απάντηση: Διάμετρος Κατόπτρου για Astra 19.2 απο Ηράκλειο Κρήτης

Κοίτα, οι ντόπιοι "επιστήμονες" γνωμάτευσαν ότι με 1,40μ θα τα κατεβάσεις άνετα.
Το ότι θα σου τον ακουμπήσουν...είναι σχεδόν βέβαιο....
(συγγνώμη για το λεξιλόγιο μου αλλά είναι η παρόρμηση της στιγμής καθότι έχω μπροστά μου την προσφορά επιστήμονα του είδους για παρόμοια εγκατάσταση)

1.40 δεν είναι υπερβολή?...?...Είδη έχω ένα παράκεντρο στους 19 με κέντρο 13 και πίατο Gibertini του ενός και κατεβάζω τα Premiere τα Ισπανικά Canal+ HD όλα τα ελεύθερα του 19 πλην ενός ή δύο και γενικότερα τα περισότερα κανάλια εκτός τα Γαλλικά HD που το σήμα είναι 0 (στα SD πιάνω τα περισότερα και με καλό σήμα)...και είναι και τα κανάλια που με ενδιαφέρουν και περισσότερο και στο τέλος του μήνα έρχεται και κάρτα.....:bang:

Κανένας απο Ηράκλειο Κρήτης που κατεβάζει την συγκεκριμένη δέσμη με κάτι λιγότερο απο 1.40?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διάμετρος Κατόπτρου για Astra 19.2 απο Ηράκλειο Κρήτης

1.40 δεν είναι υπερβολή?...?...Είδη έχω ένα παράκεντρο στους 19 με κέντρο 13 και πίατο Gibertini του ενός και κατεβάζω τα Premiere τα Ισπανικά Canal+ HD όλα τα ελεύθερα του 19 πλην ενός ή δύο και γενικότερα τα περισότερα κανάλια εκτός τα Γαλλικά HD που το σήμα είναι 0 (στα SD πιάνω τα περισότερα και με καλό σήμα)...και είναι και τα κανάλια που με ενδιαφέρουν και περισσότερο και στο τέλος του μήνα έρχεται και κάρτα.....:bang:

Ξαναλέω, οι "ντόπιοι επιστήμονες" γνωμάτευσαν ότι με 1,40μ κατεβαίνουν όλα...Στην αρχή τους άκουγα που έλεγαν για 1,80 και απο την έκφραση του προσώπου μου κατάλαβαν ότι δεν έχει "μεζέ" και πήγαμε στο 1,40μ.
Ένα τηλεφώνημα σε οιονδήποτε εγκαταστάτη θα σε πείσει......

Γεια σας απο Ρεθυμνο που λογω τοποθεσειας εχει καλυτερη ληψει σηματος απο το Ηρακλειο εχω 1,80 κινητο με lnb ivacom φλατζατο αλλα τα καναλια που ειναι στον 1Η δηλαδη 12522v 22000/2/3-12581v 5/6 με δεκτη dreambox800 δεν εχω σημα ολο το 24ωρο

Εγω με 1,20 απο Αθηνα ειμαι μια χαρα οποτε καλυτερα παρε ενα 1,40 και θα εισαι μια χαρα πιστευω!

Επειδη προσφατα ειδα το Gibertini 1,25 x 1,35m. εδω στο φορουμ, δεν με ικανοποιησε η βαση του.Βεβαια ,δεν ξερω αν τα καινουρια ειναι διαφορετικα.Το Τecatel 1,25 χ 1,45μ. που εχω εγω το βρισκω καλυτερο,τουλαχιστον στον τομεα της βασης.Δεν ξερω και για αλλα πιατα αυτης της διαμετρου,τι γινεται.Ας μας πει και καποιος αλλος αν εχει καποιο αλλο πιατο.

Εδω οι φωτο

http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=769331#post769331

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=41769

Καλό θεωρώ είναι να ενημερώσω ότι στην δική μου περίπτωση το πίατο θα είναι σταθερό (δεν ξέρω αν σε αυτή την περίπτωση η βάση έχει τόσο σημασία)...το ζητούμενο σε μένα είναι ότι και εγώ μένω σε πολυκατοικία και ο οφέλημος χώρος που μπορεί να μπει ένα πιάτο είναι περίπου ένα μέτρο κοντά στα ηλιακά διότι ο σπιτονοικοκύρης έχει βάλει πλακάκι με πέρκολα στην ταράτσα και μας απαγορεύει την οποιαδίποτε τρύπα στο πλακάκι και στην μόνωση :shot:.Επίσης το μέγεθος του πιάτου δεν μπορεί να είναι τεράστιο 1.40 ή και πάνω δίοτι πρώτον δεν θα μπορεί να γίνει η εγκατάστασή του λόγω οφέλιμου χώρου (1-1.5μ) και στόχευσή του εκεί που χρειάζεται και τέλος θα υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους νοικάριδες διότι θα σκεπάζει τα ηλιακά!!!.
Για να μην σας ζαλίζω...υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης της κάρτας του Γαλλικού πακέτου λόγω Γάλλων πελατών και γενικότερα ενός ενδιαφέρουν πακέτου...πια είναι η δυνατότερη εφικτή λύση δηλ με ένα Gibertini 125 και ένα καλό lnb όπως Smart Titanium 0.2db θα κάνω δουλειά άνετα?...αν χρειάζεται 1.40 όπως και να έχει ή θα είναι απαγορευτικό για εμένα ή αν καταφέρω τελικά και το βολεύσω γιατί να μην το γυρίσω στους 28? με το πολύ ενδιαέρων Sky U.k και τα άφθονα Hd του?...Τέλος ένα πιάτο του μεγέθους 1.40 μπορρεί να τοποθετηθεί με επιτοίχια βάση (γιατί σε αυτήν την περίπτωση κάτι μπορεί να γίνει) ή απλά θα την πετάξει έξω?

Εγώ στην Ιεράπετρα έχω MABO 1.40 (125 X 135 περίπου) κεντραρισμένο στον Hotbird, και παράκεντρα τον Astra 19.2.
Η ρύθμιση του LNB του Astra είχε γίνει πρόχειρα, πριν την έναρξη του 1Μ.
Χωρίς να το ξαναρυθμίσω μετά την έναρξη του 1Μ, σήμερα πιάνω περίπου 550 κανάλια.
Πιάνω από 1Μ και τα ANIXE HD, και ASTRA HD αλλά όχι το ARTE HD.

Είχα δει σε κάποια σελίδα του ASTRA το ιχνοδιάγραμμα του, που έδειχνε για την Κρήτη ότι χρειάζεται πιάτο 0.60 έως 0.80

Last edited:
Κάποιος άλλος απο Κρήτη που να κατεβάζει τα hd του γαλλικού πακέτου να μας πει διαστάσεις?

Κάποιος άλλος απο Κρήτη που να κατεβάζει τα hd του γαλλικού πακέτου να μας πει διαστάσεις?
Απο Άγιο Νικόλαο με mabo 1.80 κεντραρισμενο στον astra 19,2 και dm 800 τα γαλλικα HD ΔΕΝ κατεβαινουν. Με το 2.40 ειναι οκ.

Απο Άγιο Νικόλαο με mabo 1.80 κεντραρισμενο στον astra 19,2 και dm 800 τα γαλλικα HD ΔΕΝ κατεβαινουν. Με το 2.40 ειναι οκ.

Thanks φίλε Dante32 πάντα βοηθάς με τις απαντήσεις σου!!!

Απο ότι καταλαβαίνω σε περιοχή όπως Χερσόννησο Ηρακλείου άπιαστο όνειρο τα γαλλικά HD καθώς και τα HD του sky uk.
Εκτός και άν φορτώσω την ταράτσα με δυο μεγάλα πιάτα!...πράγμα που δεν δεν είναι και τόσο εύκολο και για αυτό όλη αυτή η φασαρία.

Φίλε Dante32 φιμολογείτε ότι τα γαλλικά HD θα αλλάξουν δέσμη σύντομα και θα μεταφερθούν στην Wide ή σε κάποια άλλη έυκολη δέσμη...έχεις ακούσει κάτι?

Thanks Again!:grinning-smiley-043

Καταρχην θελω να ευχαρηστησω και γω τον dante32 για τις πολυ ενδιαφερουσες αναφορες. Ειναι εγκατεστημενα ενα σωρο μεγαλα κατοπτρα στην Κρητη αλλα λιγοι ειναι που αναφερουν λεπτομεριες τι (δεν) λαμβανεται ανα περιοχη.

Ερωτησεις εκ μερος μου:

1.) Η 2.40μ που αναφερεις οτι τα βγαζει, τι μαρκας ειναι ?
2.) Προκειται για σταθερη με σωστο skew ?
3.) Λαμβανεται πληρης Astra 1H με κεινη ολο το 24ωρο ?
4.) Αν και αμφιβαλλω πολυ αλλα για να το ξεκαθαρησουμε και αυτο: Εμφανιζονται εστω και λιγες ωρες την ημερα οι 11303Η/11362Η/12441V του Astra 1F η οχι ?

Πριν καιρο με ειχε ρωτησει καποιος για Ιεραπετρα και δεν μπορεσα να του δωσω σαφη απαντηση. Οχι για τα γαλλικα αλλα για τα γερμανοφωνα κλειδωμενα και μη.

Προταση:

Βλεπω διαθετεις τον Dreambox 800 ο οποιος μπορει να δειξει και SNR σε dB. Θα μπορουσες να βοηθησεις μηπως καταγραφοντας τα νουμερα για την καθε συχνοτητα ? Εχω ετοιμο xls αν μπορουσες να επενδυσεις λιγο χρονο που σιγουρα θα το εκτημουσαν πολλοι. Αν υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις μεσα στο 24ωρο θα βολευε μια αναφορα την χειροτερη και μια την καλυτερη ωρα. Οπως και να αποφασησεις, προσθετω το xls εδω.

Θερμους χαιρετισμους απο την ακομα χειμωνιατικη Στουτγκαρδη.-bye-

Attachments

Φίλε Dante32 φιμολογείτε ότι τα γαλλικά HD θα αλλάξουν δέσμη σύντομα και θα μεταφερθούν στην Wide ή σε κάποια άλλη έυκολη δέσμη...έχεις ακούσει κάτι?

Thanks Again!:grinning-smiley-043
Αυτό εχω ακουσει και εγω (οπως εγινε και με τα αλλα καναλια του πακετου ) μηπως και δουμε και εμεις στο νοτο λιγο φως πιο ευκολα...