Διάμετρος Κατόπτρου για Astra 19.2 απο Ηράκλειο Κρήτης

Καταρχην θελω να ευχαρηστησω και γω τον dante32 για τις πολυ ενδιαφερουσες αναφορες. Ειναι εγκατεστημενα ενα σωρο μεγαλα κατοπτρα στην Κρητη αλλα λιγοι ειναι που αναφερουν λεπτομεριες τι (δεν) λαμβανεται ανα περιοχη.

Ερωτησεις εκ μερος μου:

1.) Η 2.40μ που αναφερεις οτι τα βγαζει, τι μαρκας ειναι ?
2.) Προκειται για σταθερη με σωστο skew ?
3.) Λαμβανεται πληρης Astra 1H με κεινη ολο το 24ωρο ?
4.) Αν και αμφιβαλλω πολυ αλλα για να το ξεκαθαρησουμε και αυτο: Εμφανιζονται εστω και λιγες ωρες την ημερα οι 11303Η/11362Η/12441V του Astra 1F η οχι ?

Πριν καιρο με ειχε ρωτησει καποιος για Ιεραπετρα και δεν μπορεσα να του δωσω σαφη απαντηση. Οχι για τα γαλλικα αλλα για τα γερμανοφωνα κλειδωμενα και μη.

Προταση:

Βλεπω διαθετεις τον Dreambox 800 ο οποιος μπορει να δειξει και SNR σε dB. Θα μπορουσες να βοηθησεις μηπως καταγραφοντας τα νουμερα για την καθε συχνοτητα ? Εχω ετοιμο xls αν μπορουσες να επενδυσεις λιγο χρονο που σιγουρα θα το εκτημουσαν πολλοι. Αν υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις μεσα στο 24ωρο θα βολευε μια αναφορα την χειροτερη και μια την καλυτερη ωρα. Οπως και να αποφασησεις, προσθετω το xls εδω.

Θερμους χαιρετισμους απο την ακομα χειμωνιατικη Στουτγκαρδη.-bye-
1) ειναι το 2.40 ARIS
2) ειναι κινητο και ΟΧΙ καλα ρυθμισμενο
3) με το 2.40 ολος ο astra ειναι οκ, και τα δυσκολα (ORF κλπ)
4) Απο 1F τιποτα

Οι παρατηρισεις εγιναν παλαιοτερα γιατι το πιατο ειναι στο πατρικο οποτε πρεπει να παρω τον δεκτη και να παω για τεσταρισμα, που ομως δεν θα ειναι και το πιο αξιοπιστο καθως δεν ειναι ιδανικα ρυθμισμενο.

Στην εγκατασταση που εχω εδω στο διαμερισμα που ειμαι τωρα με τον dm 800 ειναι το mabo 1.80 κεντραρισμενο ατον astra 19,2 και 6 lnb παρακεντρα. Με το σημα να κατεβαινει απο κεντρικη εγκατασταση μεσω 3 συνδεσεων με συνεπεια να υπαρχει μια απωλεια της ταξης 1-2 db.
Το αναφερω αυτο γιατι για οριακες συχνοτητες αυτη η απωλεια μπορει να κανει την διαφορα.
Οι καινουριοι διρυφοροι (L,M,KR) στις 19,2 ειναι πολυ δυνατοι εδω και λαμβανονταο και με 80cm πιατο ενω οι ενδειξεις που εχω στον dm 800 ειναι απο 14-18 db. (ενδεικτικα ο hotbird ειναι 13-14 db στο ιδιο πιατο παρακεντρα).
Για τον 1Η με την πρωτη ευκαιρια θα καταγραψω τις μετρησεις του dream και θα αναφερω.

Για Ιεραπετρα τα πραγματα ειναι καπως πιο δυσκολα στη ληψη αλλα για τα γερμανοφωνα γενικα με 1.80 ειναι οκ ενω ειδικα για το premiere τωρα που πηγε στους δυανατους δορυφορους ειναι αρκετα ευκολο. Ενδεικτικα σε αυτα του 1Η εχω ληψη με ενδειξεις 8-10 db κατα μεσο ορο...

Τις προσεχεις μερες (τεχνικου επιτρεποντος...) θα γινει μια μετατροπη στην εγκατασταση με κεντραρισμα του 1.80 στις 28,2 και το καλωδιο απευθειας στο δεκτη και στον 19,2 θα μπει 1.40 επισης με παρακαμψη της κεντρικης εγκαταστασης οποτε θα δουμε και νεες παρατηρησεις ληψης.

Σ' ευχαριστω πολυ για την αμεση και λεπτομερη απαντηση φιλε.

Το γεγονως να βγαινει πληρης με μη σωστα ρυθμισμενο 2.30μ Famaval (γνωστο και ως 2.40μ ARIS εντος Ελλαδος) δεινει ελπιδες οτι με μικροτερη σωστα ρυθμισμενη σταθερη ακριβη κεραια μπορει να φερει επισης τον 1H ισως οριακα κατα καιρου.

Φυσικα δεν τιθεται θεμα για τους νεους 1KR/L/M. Οι Γερμανομαθεις δεν μπορουν να παραβλεψουν τον 1Η μιας και καβαλαει τις σημαντικοτερες συχνοτητες με την πλειοψηφια των κρατικων. Για Premiere μονο οι φανατικοι της μπαλας ενδιαφερονται και ειναι πολυ λιγοτεροι εκτος χωρας απ' οτι καταλαβαινω. Αλλα αν λες πως οι ενδειξεις κυμαινονται σε SNR=8-10dB δεν μενουν και πολλα περιθωρια για μικροτερη κεραια του 1.80μ αν δεν θελει να χασει κανεις την ληψη επι βροχης.

Θα χαρω να δω τις μετρησεις σου οποτε προλαβεις.