Διαμοιρασμός συνδρομής σε Smart TV μέσα στο σπίτι

leijona

New member
18 October 2015
2
Καλησπέρα σας,
θέλω να ρωτήσω αν έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο και αν είναι νόμιμο. Τι είναι αυτό που θέλω να κάνω ...

Θέλω να μπορώ να βλέπω τη συνδρομιτική μου τηλεόραση απο οποιαδήποτε συσκευή μέσα στο σπίτι. Για αρχή τις smart TV που έχω σε υπνοδωμάτιο, σαλόνι και κουζίνα. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα είδ οτι μπορείς να το πετύχεις αυτό με IPTV streamer ή standalone ή ακόμα και απο raspberry Pi διάβασα (με το κατάλληλο hardware/software). Ουσιαστικά η κάρτα και η κεραία να πέσουν σε αυτό και μετά να μπορεί να το δείς απο ένα m3u αρχείο στη smart TV με το κατάληλο software και εκεί.

Το έχει κάνει κανείς απο εδώ; Ενα ολοκληρωμένο setup δεν έχω δει. Υπάρχει εναλλακτική σε αυτο που ζητάω;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα και καλωσόρισες. Όσο το κρατας για απολύτως προσωπικη χρήση, δε θα σε κατηγορήσει κανεις για παρανομία. Υπάρχουν πολλοι τροποι με τους οποιους μπορεις να το καταφερεις αυτό. Εξαρταται τις απαιτησεις σου και τα χρηματα που πρεπει να δωσεις. Με το raspberry μπορεις να κανεις εγγραφή όχι ικανοποιητική, με αρκετά χαμένα frames, δύσκολη υλοποιηση και περιορισμενη παραμετροποιηση. Το εχω κανει με rasbian και ενα tv tuner με κακα αποτελεσματα. Για μια ικανοποιητική λυση, θα παιξεις είτε με καποιο placeshifter (πχ slingbox-διαμοιρασμός μόνο σε μια συσκευή), είτε με υπολογιστή με καποιο capture card και windows media encoder ή ms expression encoder ή vlc.

Ή με έναν ψηφιακό διαμορφωτή (ίσως λίγο ακριβός ακόμα), δίνεις σήμα εκεί από το HDMI του δέκτη και μέσω κεραίας το περνάς σε όποια τηλεόραση θέλεις...

Ευχαριστώ kostiko για το καλοσόρισμα. Έχω σκεφτεί και το slingbox. Δεν με χαλάει ότι κάνει διαμοιρασμό σε μία συσκευή μόνο όσο το ότι δεν έχει απ 'οτι έχω καταλάβει application για Smart TV. Επειδη ήδη ξέρω οτι υπάρχει εφαρμογή για να παρακολουθείς IPTV απευθείας απο τη τηλεόραση με βλέπω να για την δεύτερη επιλογή που είπες αν και νομίζω υπάρχει συσκευή που το κανει δίχως pc το TBS MOI. Αν δεν με ενδιαφέρει η εγγραφή είναι καλά απλά για να βλέπεις σε διαφορετικές τηλεοράσεις (μόνο μια τη φορά) αποτο raspberry ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ για την απάντηση Andas. Η πρόταση σου πάιζει αναλογικά; θα με ενδιέφερε το IPTV, έτσι και αλλιώς της έχω και κάθονται.

Δεν ανεφερα αυτο που λέει ο Ανδρεας, γιατι με την ip λυση κανεις εγγραφές, βλέπεις εκτός σπιτιου, κτλ. Το TBS MOI που αναφερεις, ειναι σαν slingbox αλλα με ενσωματωμενο δεκτη. Δεν βλεπω να μπορει να παρει αλλο video input (composite, component, hdmi), εκτος και αν σκοπευες να του δωσεις σημα μεσο modulator, κατι το οποιο ειναι κακη λύση, λόγω της κακης ποιοτητας εικονας.

Αν δεν με ενδιαφέρει η εγγραφή είναι καλά απλά για να βλέπεις σε διαφορετικές τηλεοράσεις (μόνο μια τη φορά) αποτο raspberry ?

Αν εννοεις να χρησιμοποιησεις raspberry σαν streaming server, οχι. Επειδη πρεπει να βρεις συγκεκριμενες capture cards με συγκεκριμενουν οδηγους σε linux, τους οποιους να τους κανεις compile στο rasbian, και στο τελος το raspberry δεν εχει την ισχυ για να σου κανει encode το σημα απο την εξωτερικη πηγη.