Diamond 10.7 - Pioneer VSX819

avige

New member
5 July 2011
55
Παιδιά καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά!!

Ένα φίλος μας, λόγω μετακόμισης σε μικρότερο σπίτι που δίνει σε καλή τιμή 2 ηχεία Wharfedale Diamond 10.7.

Εγω για την ώρα έχω τα Diamond 10.1.

O ενισχυτής μου είναι ο Pionner VSX-819H

Καθως τα 10.7 είναι 200 Watt και ο Pionner δίνει 110 στο κανάλι, υπάρχει περίπτωση σε κάποιο τσίτωμα να πάρουν φωτιά όλα μαζί παρέα και πρώτα-πρώτα τα ηχεία; Θέλω να τα πάρω, καθώς τα λατρεύω τα ηχεία αυτά, τι θα μου προτείνατε να κάνω;

Θα μπορούσα να τα πάρω χωρίς να πάρω ακόμα νεό ενισχυτή; Θα κινδυνεύσει τίποτα απ´τα δύο;

Σας ευχαριστώ

Παιδιά καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά!!

Ένα φίλος μας, λόγω μετακόμισης σε μικρότερο σπίτι που δίνει σε καλή τιμή 2 ηχεία Wharfedale Diamond 10.7.

Εγω για την ώρα έχω τα Diamond 10.1.

O ενισχυτής μου είναι ο Pionner VSX-819H

Καθως τα 10.7 είναι 200 Watt και ο Pionner δίνει 110 στο κανάλι, υπάρχει περίπτωση σε κάποιο τσίτωμα να πάρουν φωτιά όλα μαζί παρέα και πρώτα-πρώτα τα ηχεία; Θέλω να τα πάρω, καθώς τα λατρεύω τα ηχεία αυτά, τι θα μου προτείνατε να κάνω;

Θα μπορούσα να τα πάρω χωρίς να πάρω ακόμα νεό ενισχυτή; Θα κινδυνεύσει τίποτα απ´τα δύο;

Σας ευχαριστώ

Θα μπορούσες να τα πάρεις τηρώντας όμως βασική αρχή να μην τσιτώνεις τον ενίσχυση σου παρά πολύ. Ο ενίσχυτης που έχεις αυτή την στιγμή ειναι πολύ ασθενικός και δεν μπορεί να τα οδηγήσει επαρκώς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμορφωνει σε υψηλές εντάσεις και όλοι ξέρουμε ότι τα ηχεία λόγω παραμορφωσεων σε υψηλές εντάσεις την ακούν κανονικά.... Στο μέλλον μπορείς να αγοράζεις έναν τελικό ενίσχυση μεταχείρισμενο και να βελτιώσεις την οδήγηση τους..,

Πρίν από περίπου 1 χρόνο το 1 απο τα δύο Diamond 10.1 είχε καεί (είχε καεί το πηνίο του Woofer), πάντα με τον ίδιο ενισχυτή, μου το άλλαξαν όμως στην εγγύηση.

Το βράδυ που είχε καέι κάναμε πάρτυ όμως δεν είχα τσιτώσει τον ενισχυτή (δεν μπορώ να θυμηθώ και πολύ καλά). Αυτό είχε γίνει λόγο πηνίου που δεν άντεξε την ένταση η απο ανεπάρκεια του Pioneer; Πολλές βραδιές απο τότε τα παίζω τέρμα χωρίς κιχ.

Να τα φοβάμαι τα 10.7;

Όταν λες τα παίζεις τέρμα εννοείς ότι βάζεις το volume του ενισχυτή στο τέρμα ? Αν το κάνεις αυτό κάποια στιγμή θα σου καούν πάλι.

Όταν λες τα παίζεις τέρμα εννοείς ότι βάζεις το volume του ενισχυτή στο τέρμα ? Αν το κάνεις αυτό κάποια στιγμή θα σου καούν πάλι.

Καλησπέρα, όταν το είχα κάψει, πράγματι είχα τον ενισχυτή για πολύ ώρα στο τέρμα. Τώρα όταν λέω δυνατά εννοώ το πολύ 70-80%, ποτέ ξανά τέρμα.

όσον αφορά έναν τελικό ενισχυτή, μπορώ να βρώ έναν αξιοπρεπή (καινούριο κατά προτίμηση) με περίπου 300 ;

Επίσης, ο ενισχυτής που έχω τώρα, θα συνδεθεί με τον τελικό μέσο RCA, το υποστηρίζει ο Pioneer που είπα παραπάνω; όπως πχ το SubWoofer ή θα πρέπει να πάρω και κάποιο άλλο μηχάνημα;

Επίσης που είχαν πεί τότε που έφτιαξα το ηχείο να πάρω μεγαλύτερα Watt ηχεία για να μην καούν πάλι. Απ το λίγο που διάβασα εδώ είδα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η παραμόρφωση είναι αυτή που χαλάει ένα ηχείο.

Εκτιμώ πολύ τη βοήθεια σας, καθώς είναι η ευκαιρία μου τώρα να τα φτιάξω μια και καλή που βρήκα σύμφωνη και τη γυναίκα μου, επειδή της αρέσουν τα 10.7, τώρα λοιπόν που κολλάει το σίδερο..

Νομίζω ο ενισχυτής σου δεν δίνει εξόδους προενίσχυσης για αριστερό και δεξί κανάλι. Μόνο για sub έχει και για surround back.

Νομίζω ο ενισχυτής σου δεν δίνει εξόδους προενίσχυσης για αριστερό και δεξί κανάλι. Μόνο για sub έχει και για surround back.

ακριβώς έτσι είναι δυστυχώς, μόλις το τσέκαρα. Υπάρχουν επιλογές εδω;

Επίσης κάτι ακόμα, Αν υποθέσουμε ότι τελικά τα πάρω τα 10.7 με τον ενισχυτή που έχω. θα ακούω το ίδιο δυνατα, όπως ας πούμε είχα τα 10.1 στα 70% και το ίδιο αν είχα τα 10.7 στα 70% της έντασης;

Δηλαδή, στο ίδιο Volume του ενισχυτή, τα 2 αυτά διαφορετικά ηχεία, θα ακούγονταν το ίδιο;

Λοιπόν!! μη με βρίσετε αλλά έκανα λάθος (το ίδιο και το παιδί που μου δίνει τα ηχεία! Είναι τελικά τα Diamond 10.4!!!! έχουν ίδια εμφάνiση με τα 10.7 αν φοράν το κάλλυμα.

Μου τα αφήνει και τα 2 στα 300 ευρώ, πείτε μου ότι είναι οκ με τον ενισχυτή και τα αγοράζω αύριο! Θα είμαι ΟΚ με αυτά τα δύο Front και τα άλλα δύο που ήδη έχω για Surround;

Ευχαριστώ!!

Για ποιον λόγο θέλεις να πάρεις τα 10.4 ? Αυτά που έχεις δεν σε καλύπτουν σε ένταση ?

Με καλύπτουν θα έλεγα απο ένταση, απλά δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα την εμπειρία Surround. Είχα στο πρόγραμμα να πάρω κάποια μικρότερα για LB & RB αλλά πιό πολύ το βλέπω τώρα σαν ευκαιρία, 2 "βαρβάτα" για τα στάνταρ μου ηχεία FL&FR και τα άλλα 2 όπως είπα.

Λοιπόν!! μη με βρίσετε αλλά έκανα λάθος (το ίδιο και το παιδί που μου δίνει τα ηχεία! Είναι τελικά τα Diamond 10.4!!!! έχουν ίδια εμφάνiση με τα 10.7 αν φοράν το κάλλυμα.

Μου τα αφήνει και τα 2 στα 300 ευρώ, πείτε μου ότι είναι οκ με τον ενισχυτή και τα αγοράζω αύριο! Θα είμαι ΟΚ με αυτά τα δύο Front και τα άλλα δύο που ήδη έχω για Surround;

Θα είσαι κάλλη,ενός για την χρήση που τα θες αλλα να ξέρεις ότι ο ενίσχυσης σου θα ζόρια έτσι όλη και θα πρεπει να ξεχάσεις εντάσεις....ήδη ζόρια έτσι με τα μικρά που έχεις ήδη! Δηλαδή όταν θα παίζουν όλα μαζί την θέση της έντασης του ενίσχυση μέχρι την θεση παρά τέταρτο

Ευχαριστώ!!

Με καλύπτουν θα έλεγα απο ένταση, απλά δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα την εμπειρία Surround. Είχα στο πρόγραμμα να πάρω κάποια μικρότερα για LB & RB αλλά πιό πολύ το βλέπω τώρα σαν ευκαιρία, 2 "βαρβάτα" για τα στάνταρ μου ηχεία FL&FR και τα άλλα 2 όπως είπα.

Επίσης με τα νέα σου ηχεία δεν θα ακούς ποιο δυνατά. Θα ακούς ίσως ποιο καθαρά και ποιο πλήρες το συχνοτηικο φάσμα και αυτο ίσως να σου δίνει την εντύπωση πως ακούς πιο δυνατα

Επίσης με τα νέα σου ηχεία δεν θα ακούς ποιο δυνατά. Θα ακούς ίσως ποιο καθαρά και ποιο πλήρες το συχνοτηικο φάσμα και αυτο ίσως να σου δίνει την εντύπωση πως ακούς πιο δυνατα

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ! Το απογευματάκι θα πάω να τα πάρω τελικά!!

Ήθελα να ρωτήσω το εξής, γίνετε να αγοράσω κάποιο δικάναλο ενισχυτή αποκλειστικά για τα 10.4 αλλά όμως να μην καταργήσω την σύνδεση τους με τον Pioneer που έχω; Δηλαδή να είναι συνδεδεμένα με τον 819Η και ταυτόχρονα με τον δικάναλο (κάτι σαν Switcher;) Ο οποίος δικάναλος ας έχει μόνο audio jack Input. ( το καλωδιάκι που έχει δύο βύσματα κόκκινο-άσπρο απ´τη μια και καρφί απ´την άλλη). Θα τον ανοίγω μονάχα σε κάνα παρτάκι που θα θέλω να βαράει λίγο παραπάνω ίσως.

Last edited:
Παιδιά καλησπερά,

έχω βάλει τα 10.4 FR & FL επειδή πρόσφατα άλλαξα το SUB μου με ένα Crystal Audio TX 8" έβαλα τα 10.4 ως SMALL στον ενισχυτή για να μην ζορίζω τσάμπα το Woofer-άκι τους καθώς πρόσφατα είχα κάποια θεματάκια και έτρεχα για Service λόγω ξεκολλήματος του κώνου απο την μέσα μεριά (έτριζε το Woofer του 10.4 στις χαμηλές), Βέβαια όλα καλά τώρα.

Ήθελα να ρωτήσω, στο SMALL κουράζω περισσότερο τον ενισχυτή ή λιγότερο;

thanx!

Παιδιά καλησπερά,

έχω βάλει τα 10.4 FR & FL επειδή πρόσφατα άλλαξα το SUB μου με ένα Crystal Audio TX 8" έβαλα τα 10.4 ως SMALL στον ενισχυτή για να μην ζορίζω τσάμπα το Woofer-άκι τους καθώς πρόσφατα είχα κάποια θεματάκια και έτρεχα για Service λόγω ξεκολλήματος του κώνου απο την μέσα μεριά (έτριζε το Woofer του 10.4 στις χαμηλές), Βέβαια όλα καλά τώρα.

Ήθελα να ρωτήσω, στο SMALL κουράζω περισσότερο τον ενισχυτή ή λιγότερο;

thanx!

Θεωρητικά λιγότερο....