- 9 February 2013
- 4
Καλησπέρα σε όλους σας. Είμαι νεοσύλλεκτος στο forum αυτό, και ως νέος χρειάζομαι καθοδήγηση σε βασικά ζητήματα που αφορούν τις διαμορφώσεις σημάτων(QPSK,MFSK,BASK κτλ). Είμαι φοιτητής και παρακολουθώ το μάθημα ψηφιακές τηλεπικοινωνίες.Ο καθηγητής δεν έχει καν όρεξη να μας εξηγήσει τι γίνεται με τις κωδικοποιήσεις αυτές, ωστόσο μας πετάει κάτι θέματα στο τέλος της εξεταστικής, τα οποία είτε τα λύσουμε σωστά ή όχι, είναι αμφίβολο αν θα το περάσουμε.Και στο τέλος αμφιβάλουμε εμείς για την λύση που δώσαμε. Οπότε ζητάω μια χείρα βοηθείας για να επιβεβαιώσω τον τρόπο επίλυσης που ακολουθώ. Στο ψητό της υπόθεσης τώρα. Μας έχει βάλει ένα θέμα το οποίο λέει:
Ασύρματη ζεύξη που μπορεί να χρησιμοποιήσει διαμόρφωση QPSKή 32-FSK, απαιτείται να λειτουργεί με το μέγιστο 19200 σύμβολα λάθος ανά έτος. Ποια από τις διαμορφώσεις αυτές, προκαλεί την μεγαλύτερη υποβάθμιση στην λειτουργία της ζεύξης. Αιτιολογήστε επαρκώς. Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το ποια είναι η απάντηση;
Το βιβλίο μου δεν βοηθά ιδιαίτερα. Ευχαριστώ πολύ.
Ασύρματη ζεύξη που μπορεί να χρησιμοποιήσει διαμόρφωση QPSKή 32-FSK, απαιτείται να λειτουργεί με το μέγιστο 19200 σύμβολα λάθος ανά έτος. Ποια από τις διαμορφώσεις αυτές, προκαλεί την μεγαλύτερη υποβάθμιση στην λειτουργία της ζεύξης. Αιτιολογήστε επαρκώς. Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το ποια είναι η απάντηση;
Το βιβλίο μου δεν βοηθά ιδιαίτερα. Ευχαριστώ πολύ.
Last edited by a moderator: