Κούκλα όπως την αποκάλεσες απο τα πιο όμορφα κοκκεράκια που εχω δει.
ενα μικρο offtopic πριν μπει το θεμα στην τελικη του ευθεια ..
" οι κωλοτουμπες και το κοκερ"
αντι να διαβασω κοκερ διαβασα Κοκαρ.....[/QUOTE]
Μια τρομαρα την πηρες δηλαδη χα χα χα ....καλο.
Εδώ και τρείς μήνες βρίσκεται στην ίδια στέγη ένα μικρό κοκεράκι.
Οι λόγοι διάφοροι και εκτός της θέλησής μου.
Όμως μιά και ήρθε πιστεύω ότι πρέπει να εναρμονιστεί με το ρυθμό της οικογένειας παρά η οικογένεια με τον ρυθμό του.
Όταν το πήραμε ήταν 3 μηνών, και τώρα είναι 6.
Μένει κλεισμένο σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο και όποτε θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη πηγαίνουμε σ αυτό.
ακόμα δεν έχει μάθει να συγκρατείται.
Καλά, το νούμερο 1 δεν το συζητάμε, όποτε και όπου θέλει.
Το νούμερο 2 περίπου το ίδιο. Εδώ και λίγες μέρες κάπως έχει μάθει να συγκρατείται αλλά και πάλι ενώ μπορεί να το έχεις έξω στην αυλή και να κάθεσαι μαζί του στα καλά καθούμενα μπορεί να πάει μέσα και να κάνει εκεί.
Χώρια που έχει αρχίσει και είναι απαιτητικό και να σε θέλει δίπλα του γενικώς.
Αν δεν ασχολείσαι μαζί του αρχίζει το γαύγισμα.
Προσπαθούμε να του βάλουμε μιά ρέγουλα, ξυπνάμε το πρωί, το βολτάρουμε, αλλά μπορεί και η βόλτα να είναι άκαρπη και να έχουμε αποτέλεσμα μόλις επιστρέψουμε στη βάση μας.
Άλλες πάλι φορές είναι ανυπόμονο να βγεί και όντως υπάρχει λόγος.
Αλλά γενικά ακολουθεί το μοτίβο όποτε θέλει.
Ετσι όπως συνεχίζει είναι σχεδόν αδύνατον να έχει προοπτική να ανέβει ποτέ επάνω. Και αν δεν συμμορφωθεί μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο (γιατί μετά θα έχουμε και δουλειές) την έβαψε κι αυτός και εμείς...
Εχει κανείς εμπειρία από τέτοια σκυλιά ?
στη δεύτερη φράση σου εμπεριέχεται´το λάθος που αν δεν το διορθώσεις, μόνο προβλήματα θα αντιμετωπίζεις, που θα τα αποδίδεις -λανθασμένα- στο σκύλο.
Εσείς πρέπει να εναρμονισθείτε κατ' αρχάς στους ρυθμούς του για να σας κατανοήσει και να του μεταδώσετε τους δικούς σας ρυθμούς στη συνέχεια.
προσπαθούμε ήδη 3 γεμάτους μήνες φίλε μου να το κάνουμε αυτό...
Τα κόκερ είναι εκ φύσεως κυνηγόσκυλα. Το υπόγειο ενός σπιτιού, αφ ενός δεν είναι ο κατάλληλος χώρος, αφ ετέρου δεν τα κοινονικοποιεί, κάτι του οποίου τις συνέπειες θα καταλάβεις αργότερα, και επίσηε, αναρωτήσου, εάν εσένα σε έκλειναν κάπου μόνο ενώ όλη η οικογένειά σου ήταν αλλού, πως θα ένιωθες;
Δεν είναι υπόγειο. Είναι ισόγειο και πολύ φωτεινό και ιδανικό από άποψης περιβάλλοντος, ζεστό το χειμώνα δροσερό το καλοκαίρι.
Αλλά στην περίοδο αυτή είναι αδύνατον να είναι επάνω και να λερώνει 120 τετραγωνικά. Προτιμώτερο να λερώνει 30...
Όσον αφορά τις ανάγκες του, καλό είναι να έχει ένα συγκεκριμένο χώρο που να λερώνει, και τα σκυλιά από τη φύση τους δεν λερώνουν εκεί που τρώνε και κοιμούνται εκτός να δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αν και πριν πάει 6-7 μηνών δεν θα είναι ε´τοιμος να λερώσει στη βόλτα του, καλ´´ο είναι να αρχίσει η εκπα'ιδευση του από τώρα, στρώνοντας εφημερίδες σε ένα συγκεκριμένο σημείο και υποδεικνύοντας του μετά από κάθε γεύμα (σε αυτή την ηλικία 5 γεύματα χρειάζεται = 5 φορές στην "τουαλέτα") και μετά αμέσως καθαρίζοντας τις. Θα καταλάβει τότε και δεν θα λερώνει αλλού.
αυτό ακριβώς γίνεται. Εφημερίδες και συνέχεια καθάρισμα....
Εννοείται πως κάθε σκύλος χρειάζεται βόλτα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα όχι μόνο για τις ανάγκες του, αλλά και για να βγάζει όλη την ενέργεια που έχει μέσα του και πίστεψέ με, είναι ανεξάντλητη!!!
γιά την ώρα και 4 και 5 βγαίνει γιά βόλτα...
(αλλιώς, κλάψε έπιπλα, παπούτσια, μαξιλάρια κλπ) όμως επειδή η υπομονή η δική σου ή των άλλων μελών μπορεί να μην είναι, για οποιαδήποτε άλλη συμβουλή θελήσεις, είμαι στη διάθεσή σου.
μέχρι στιγμής έφαγε 1.5 καναπέ...
Το βασικό είναι να αντιμετωπίζετε το σκύλο σαν άνθρωπο (δεν εννοώ ταίζοντας τον φιλέτα και καραμέλες-αλλά μιλώντας του σαν να είναι ένα παιδί) για να συμπεριφέρεται σε μερικούς μήνες σαν άνθρωπος
γενικά προσπαθώ να υπολογίσω πόσο θα είναι το διάστημα αυτό της προσαρμογής (ήδη είναι τρίμηνο) και τα περιθώριά μας είναι το καλοκαίρι και άντε το φθινόπωρο. Αλλιώς η γυναίκα μου θα τα παίξει...
Μεχρι τωρα ειχα 3 σκυλια. 1 Labrador οταν ζουσα Αγγλια και 2 Cocker Spaniel εδω. Ολα ηταν θηλυκα. Το τελευταιο το "εχασα" (απο καρκινο) πρόπερσι υστερα απο 15 χρονια συμβιωσης. Φοβερα σκυλια, πανεξυπνα, ζηλιαρικα και θελουν παρα πολυ χρονο να τους αφιερωσεις (κυριως για εκπαιδευση).
Σχετικα με την (ψιλη) αναγκη του το καλητερο που μπορεις να κανεις ειναι οταν τα κανει να το πιανεις και να το πηγαινεις εκει που τα εκανε, να το μαλωνεις και να του τριψεις τα μουτρα εκει (το απαιχθανετε). Μετα του δειχνεις που ειναι η θεση να τα κανει (εκτος και αν το πηγαινεις τακτικα βολτα οποτε το μαθαινει).
Φροντισε να του επιβληθεις για να του δειξεις ποιος ειναι το αφεντικο και οταν το μαλωνεις να του δειχνεις το δακτυλο (αλλα παυλιδης). Και αν χρειαστει καμια ξυλια, ποτέ με το χερι αλλα με καμια εφημεριδα και παντα στον πωπο. Και να φροντισεις να το επιβραβευεις οταν κανει κατι καλο (ακομα και την αναγκη του). Το εχει αναγκη και αυτο. Η καλητερη επιβραβευση κανενα μπισκοτακι που του αρεσει ή κατι ελιτσες σοκολατακια (ειδικα για σκυλια). Αυτα θα τα δινεις μονο οταν κανει κατι καλο.
Αυτα τα λιγα μου ερχονται στο μυαλο για αρχη.
γενικά προσπαθώ να υπολογίσω πόσο θα είναι το διάστημα αυτό της προσαρμογής (ήδη είναι τρίμηνο) και τα περιθώριά μας είναι το καλοκαίρι και άντε το φθινόπωρο. Αλλιώς η γυναίκα μου θα τα παίξει...
Μα καλά....γιατί "φίλε"; μόνο άντρες γράφουν σε αυτό το forum? !!!!!
:worshippy: δικό μου λάθος...
Το όνομα δεν προδίδει πολλά....
Αν έβαζες το παιδί σου μόνο σε ένα χώρο, πιστεύεις ότι θα μάθαινε τίποτα ή θα έβγαινε σαν την Ελένη από το Κωσταλέξι; πάρτε τον σκύλο κοντά σας, την ηλεκτρική σκούπα αγκαλιά γιατί φαντάζομαι η τρίχα θα σας ενοχλεί, και μάθε το ότι θα μαθαινες στα παιδιά. Μίλα του, μάλωνέ το τη στιγμή που κάνει την αταξία και όχι μετά γιατί δεν θυμάται, μην το τρομάζεις ποτέ από πίσω γιατί θα αρχίσει να δαγκώνει από φόβο, μίλα του με σταθερό τόνο φωνής και μικρές φράσεις....ή μάλλον, όλα αυτά στον πληθυντικό γιατί είναι συλλογική δουλειά...ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού αν νομίζεις, αν κι εγώ ποτέ δεν τη χρειάστηκα εφαρμόζωντας τα παραπάνω. Είναι 15 χρόνια από τη ζωή σας....και κάτι άλλο: μια καλή βούρτσα και τουλάχιστον μια φορά την ημέρα κάντε τον όλο,και ιδιαιτέρως τα αυτιά, γιατί αλλιώς πλην τη ςεκπαίδευσης θα τρέχετε και στους γιατρούς.
Γι αυτό όταν κάποιος γνωστός με ρωτάει τι σκύλο να πάρει, η απάντηση μου είναι σχεδόν πάντα: ΚΑΝΕΝΑ
να σας ζήσει...μην ξεχνάτε πάντως ότι τα κόκερ δεν είναι σκυλιά του καναπέ ούτε φύλακες, ούτε συντροφιάς...είναι κηνυγόσκυλα και λατρεύουν το νερό
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.