ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΣΚΟΥ ΒΙΝΥΛΙΟΥ

Μερικοι δισκοι που δεν ακουγονται καλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλοι.Μπορει οι ιδιοι δισκοι να ακουγονται καταπληκτικα αναλογα με την βελονα.Αυτο εχει να κανει με τον τροπο που επελεξαν οι εταιρειες κατα καιρους να τυπωνουν τους δισκους.Αλλοι θα παιξουν σωστα με σφαιρικες βελονες διαφορων μεγεθων,αλλοι με ελλειπτικες 0.2χ0.7μm η 0.4χ0.8μm,οι πιο νεοι δισκοι με Line contact.......

Είναι δυνατόν μια σφαιρική βελόνα να παίζει καλύτερα από μια ελλειπτική?Είχα την εντύπωση ότι οι ελλειπτικές λόγω σχήματος διαβάζουν καλύτερα.

Σε παλιους δισκους μπορει μια ελλειπτικη 0.4χ0.7μm να διαβαζει καλυτερα απο μια 0.2χ0.7μm η μια line contact, οχι επειδη ειναι καλυτερη αλλα πιο καταλληλη.Ειναι θεμα δισκων οχι "ποιοτητας" βελονων

Σε παλιους δισκους μπορει μια ελλειπτικη 0.4χ0.7μm να διαβαζει καλυτερα απο μια 0.2χ0.7μm η μια line contact, οχι επειδη ειναι καλυτερη αλλα πιο καταλληλη.Ειναι θεμα δισκων οχι "ποιοτητας" βελονων

Έχει να κάνει με το βάθος/πλάτος του αυλακιου δηλαδή?Sorry για την επιμονή αλλά με ενδιαφέρει το θέμα..

Έχει να κάνει με το βάθος/πλάτος του αυλακιου δηλαδή?Sorry για την επιμονή αλλά με ενδιαφέρει το θέμα..
Ναι.Δεν ειμαι και ειδικος,ειναι κατι που μελετω και γω.Οντως ειναι ενδιαφερον.Για 78 στροφων δισκους,εχω διαβασει για 7-8 διαφορετικων μεγεθων/διαστασεων σφαιρικες βελονες !!!!!!!

Ναι.Δεν ειμαι και ειδικος,ειναι κατι που μελετω και γω.Οντως ειναι ενδιαφερον.Για 78 στροφων δισκους,εχω διαβασει για 7-8 διαφορετικων μεγεθων/διαστασεων σφαιρικες βελονες !!!!!!!

Σκέψου τι γίνεται.Άμα θέλεις να ψαχτείς με το βινύλιο έχει πολύ δρόμο..Η κοινή λογική πάντως λέει οτί όσο πιο φαρδύ/βαθύ είναι το αυλάκι τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η διατομή του διαμαντιού.Ίσως υπάρχει κάποιος πιο ειδικός από εμάς να μας διαφωτίσει..

Αυτό αποτελεί τον ουσιώδη λόγω που μετά από 18 χρόνια και παρά τα *μέσα* που χρησιμοποιήθηκαν τα ψηφιακα δεν εκτόπισαν τα αναλογικά.

Ε.. Και κάρα εξακολουθούν να παράγονται, αλλά δεν λέμε ότι δεν έχουν εκτοπιστεί από τα αυτοκίνητα.. ;)

Τα αναλογικά αποτελούν niche αγορά εδώ και πάνω από 15 χρόνια, με ελάχιστους οπαδούς.

Άσχετα με το αν παίζουν καλύτερα ή χειρότερα από τα ψηφιακά.

Nαι αλλα πάντως μόνο δεν εκτοπίστικαν κι όσον αφορά τον χώρο μας δεν είναι και τόσο niche.
Σε πιό mainstream επίπεδο φυσικά και είναι αλλα εδώ κοντεύει να γίνει niche και το CD.

Το έχω. Και ακούγεται εξαιρετικά.

Για τον DIY'er,το 33audio εχει μερικα εξαιρετικα και πολυ σπανια εξαρτηματα σε παρα πολυ καλες τιμες.Ο ιδιοκτητης Mark Huffman ειναι μια σχεδον αστειρευτη πηγη πληροφοριων και γνωσεων,και ισως ενας απο τους λιγους που μεχρι σημερα διορθωνουν παλια record changers του 50-60.Αξιοπιστο ατομο και εξαιρετος κυριος.Ολα τσεκαρισμενα οπως ακριβως στις περιγραφες που λεει στο website του.O Mark με βοηθησε να μαθω πολλα πραγματα με τις γνωσεις του.Με την ευκαιρια αυτη τον ευχαριστω για ακομη μια φορα.Τhank you Guru-M :grandpa:

Ε.. Και κάρα εξακολουθούν να παράγονται, αλλά δεν λέμε ότι δεν έχουν εκτοπιστεί από τα αυτοκίνητα.. ;)

Τα αναλογικά αποτελούν niche αγορά εδώ και πάνω από 15 χρόνια, με ελάχιστους οπαδούς.

Άσχετα με το αν παίζουν καλύτερα ή χειρότερα από τα ψηφιακά.
Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά, ότι τα αναλογικά παίζουν κατά πολύ καλύτερα, δεν ακούς απλά νότες ΑΛΛΑ μουσική, γιαυτό μπορούμε επιπλέον να μιλάμε και για συναισθηματική εμπλοκή, κάτι που απουσιάζει στο άκουσμα ενός ψηφιακού μέσου. Λ.Σ.

Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά, ότι τα αναλογικά παίζουν κατά πολύ καλύτερα, δεν ακούς απλά νότες ΑΛΛΑ μουσική, γιαυτό μπορούμε επιπλέον να μιλάμε και για συναισθηματική εμπλοκή, κάτι που απουσιάζει στο άκουσμα ενός ψηφιακού μέσου. Λ.Σ.
Η συναισθηματικη εμπλοκη εξαρταται απο τον ακροατη και οχι απο το μεσο. Ας μην παρουσιαζουμε τα συμπερασματα μας σαν παγκοσμιες αληθειες.

Η συναισθηματικη εμπλοκη εξαρταται απο τον ακροατη και οχι απο το μεσο. Ας μην παρουσιαζουμε τα συμπερασματα μας σαν παγκοσμιες αληθειες.
Μιλάω για μένα, εγώ είμαι ο ακροατής και μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω πιο και τι με εμπλέκει συναισθηματικά, το αναλογικό ή το ψηφιακό μέσο. Μπορώ να ξέρω αν η συναισθηματική εμπλοκή εξαρτάται και από το μέσο. Και φυσικά δεν σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να έχουμε την ίδια άποψη επ' αυτού. Λ.Σ.

Last edited: