διάσημο έργο σύγχρονου συνθέτη το οποίο δεν έχει ''ακούσει'' κανένας ποτέ

Re: Απάντηση: Re: διάσημο έργο σύγχρονου συνθέτη το οποίο δεν έχει ''ακούσει'' κανένα

ε όχι ρε Σπύρο , εσύ είσαι και ωραίος άντρας και φαντάζομαι θα έγραφες καλύτερη μουσική αν ασχολιόσουν :flipout::ernaehrung004:

Παιδιά, δυστυχώς ξεσχίζουμε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα νήματα που άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο στην κατηγορία ....

Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι λατρεύω (και μου λείπει) το δηλητηριώδες χιούμορ του θεσσαλονικέα, που γίνεται ακόμη καλύτερος σε εποχή φουσκοδενδριάς ..... :grinning-smiley-043

το 4:33 λοιπόν είναι το πιό "δηλητηριώδες" κομμάτι στην ιστορία της μουσικής . Δηλητηριώδες λόγω του "ακανθώδους της υφής του αφού αφήνει έκθετο τόσο τον συνθέτη όσο και το κοινό καθ' όσον η καυστική οξύτητα της ματιάς του πρώτου στο μέλλον επαναπροσδιορίζει το δεύτερο μέσα από το έλεος των προκαταλήψεων του και την αδυναμία του να διεκδικήσει θέση συνδημιουργού".

Re: Απάντηση: διάσημο έργο σύγχρονου συνθέτη το οποίο δεν έχει ''ακούσει'' κανένας πο

Αν σε κούρασα, ζητώ συγγνώμη. Έχουμε την "κακη" συνήθεια να γράφουμε πολλά ενίοτε :rolleyes:

Την μουσική όλοι ανεξαιρέτως την βλέπουμε απο την σκοπιά του "μου αρεσει/δεν μου αρέσει"...ειναι προφανές νομιζω :)

Η συζήτηση που ανοίξαμε εδω όμως κινείται και σε άλλα πλαίσια, πέρα απο αυτά του προσωπικού γούστου. Κι εκεί αναγκαστικά πρέπει να μιλήσει κανείς συστηματικά, με στοιχεία, ιστορία, γεγονότα και πανω σε αυτα να πει τη γνωμη του. Γι αυτό μιλησα για ρεύματα. Επίσης δεν πιστεύω οτι όλα ειναι Τέχνη, αλλά και δέχομαι ως Τέχνη έργα που δεν με αγγιζουν. :rolleyes:

Δε με κούρασες. Απλά το έγραψα για να "ελαφρύνω λίγο το κλίμα". Ίσα ίσα, το χάρηκα.

Αν έχω καταλάβει σωστά πρέπει να έχεις κάνει σπουδές στη μουσική και στην ιστορία της μουσικής. Εγώ δε γνωρίζω πολλά απ' αυτά (ρωτάω την αδελφή μου όμως που τα έχει σπουδάσει), με αποτέλεσμα να μη μπορώ να πω τη γνώμη μου σχετικά με τα διάφορα ρεύματα ανά εποχή.

Η φράση σου "Επίσης δεν πιστεύω οτι όλα ειναι Τέχνη, αλλά και δέχομαι ως Τέχνη έργα που δεν με αγγιζουν" με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Re: Απάντηση: διάσημο έργο σύγχρονου συνθέτη το οποίο δεν έχει ''ακούσει'' κανένας πο

το 4:33 λοιπόν είναι το πιό "δηλητηριώδες" κομμάτι στην ιστορία της μουσικής
Κάποιος σύγχρονος τζαζίστας άφησε ένα κενό στο τέλος του cd του, το ονόμασε "3 seconds of silence" και έβαλε ως συνθέτη τον εαυτό του και τον John Cage. Είχε καλό χιούμορ, αλλά...
Το ίδρυμα Cage του έκανε αγωγή και πέτυχε να λαμβάνει πνευματικά δικαιώματα από το συγκεκριμένο "έργο".
Αυτό είναι το δηλητήριο στη σύγχρονη μουσική.

Mάλιστα . Αφού κάποιος - και ευτυχώς δεν ήταν ο ίδιος ο Cage , αλλά το ομώνυμο ίδρυμα- κατάφερε να πετύχει δικαστικώς την αναγνώριση πνευματικών δικαιωμάτων επί της σιωπής ...να δω τι άλλο θα περιμένουμε

Η "λογική" του Ιδρύματος, υποθέτω, είναι ότι ο τύπος μόστραρε το όνομα του Cage για να πουλήσει, άσχετα με το ποια "σύνθεση" χρησιμοποίησε.

Τόσο κουβάδες είναι.

Φανταστείτε τι θα γίνονταν στην εποχή του Μπαρόκ που όλοι "έκλεβαν" από όλους και μάλιστα θεωρούνταν και μεγάλη φιλοφρόνηση. Σήμερα θα έπρεπε να βάζουν μια δικηγορική εταιρία να παρακολουθεί τα δικαιώματα και να γράφουν σελίδες με τα samples.

Τέλος πάντων, για το 4:33 η γνώμη μου είναι:
- Αν το είχα κάνει εγώ θα με είχαν πάρει με τις ντομάτες.
- Μπορεί να είναι δήλωση, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τέχνη.
- Μόνο και μόνο γιατί δεν το σκέφτηκε κανένας άλλος πρώτα, δεν σημαίνει ότι άξιζε τον κόπο.