διάσταση οθόνης

xristos69

New member
31 October 2007
38
παιδια εχω απεναντι απο τον καναπε μου σε αποσταση 5 μέτρα ενα τοιχο 3.20 φάρδος. Τι καδρο να φτιάξω (σταθερη οθονη) ωστε να βλέπω ανετα απο τα 5 μέτρα? Ποιες ειναι οι μεγιστες διαστασης της οθονης που μπορω να εχω χωρις ομως να κουραζομαι? Αν εχω καθαρη επιφανια προβολης Width: 300cm Height:168.75cm , το μεγιστο δηλαδη θα εχω πρόβλημα απο τα 5 μέτρα?

Κανένα, απολύτως, πρόβλημα δεν θα έχεις. Όταν θα τη στήσεις και περάσει μια εβδομάδα, θα λες κρίμα που είχα τόσο μικρό τοίχο....:rolleyes::rolleyes:

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κούρασης από αυτή την απόσταση. Μην ξεχνάς ότι πολλές ταινίες είναι σε 2,35:1 φορμά, οπότε θα μικραίνει 7-8 ίντσες η οθόνη σου. Το ''θέμα'' είναι ότι 3 μέτρα πλάτος σημαίνουν 136 ίντσες. Χρειάζεσαι έναν αρκετά φωτεινό προβολέα για να γεμίσεις τέτοιο κάδρο....-bye-

Φιλέ, σε αυτή την απόσταση 123’ είναι μια χαρά, το θέμα είναι τι προβολέα σκοπεύεις η έχει να τοποθετήσεις ? χρειάζεσαι κάτι δυνατό και καλό διαφορετικά θα σου φαίνετε μουντό, θολό κλπ βεβαία όπως λέει και Γίγας…Size does Matter ;) Συνεπώς μια χαρά σε βλέπω… (από τα 5.25m 123’ και δεν έχω κανένα πρόβλημα )

Re: Απάντηση: διάσταση οθόνης

Το ''θέμα'' είναι ότι 3 μέτρα πλάτος σημαίνουν 136 ίντσες. Χρειάζεσαι έναν αρκετά φωτεινό προβολέα για να γεμίσεις τέτοιο κάδρο....-bye-

δεν εχω παρει ακομα προβολεα. εχουμε καποια προταση? γυρω στα 1500 ευρω παιρνω κατι -hd αν γινεται -που να μου γεμισει την οθονη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: διάσταση οθόνης

δεν εχω παρει ακομα προβολεα. εχουμε καποια προταση? γυρω στα 1500 ευρω παιρνω κατι -hd αν γινεται -που να μου γεμισει την οθονη?

Προβολέας με πολύ φως σε αυτά τα χρήματα και σχετικά φρέσκος, από SXRD μεριά

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1269763&page=4&category=69977529&catalog=19

Από DLP, η πλειονότητα των προβολέων της Infocus, διαθέτει πολύ φως.

Φιλε μου αν βλεπεις σε hd ..720 i 1080 και απο τα δυο μετρα βλεπεις χαρτι.
μη σε νοιαζει.τωρα η τηλεωραση απο μακρυττερα θα ειναι καλυττερα.
εξαρτατε τι θα βλεπεις.

παιδια εχω απεναντι απο τον καναπε μου σε αποσταση 5 μέτρα ενα τοιχο 3.20 φάρδος. Τι καδρο να φτιάξω (σταθερη οθονη) ωστε να βλέπω ανετα απο τα 5 μέτρα? Ποιες ειναι οι μεγιστες διαστασης της οθονης που μπορω να εχω χωρις ομως να κουραζομαι? Αν εχω καθαρη επιφανια προβολης Width: 300cm Height:168.75cm , το μεγιστο δηλαδη θα εχω πρόβλημα απο τα 5 μέτρα?
φιλε χριστο πιστευω πως δεν θα εχεις προβλημα