Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Μεχρι τωρα οποιοδηποτε σεναριο αποκλειει προσκρουση με την ΓΗ οποτε ειναι θεμα ...μπιλιαρδου πλεον αν αλλαξουν την πορεια του (για φαντασου να την γλυτωσει το φεγγαρι και να ερθει ξαφνικα προς την ΓΗ γελια που θα κανουμε ) ή πρεπει να ειναι βεβαιοι για τα θραυσματα τι ειδους θα προκυψουν και τι τροχια θα ακολουθησουν

Περιπλοκο προβλημα να ελπισουμε να μην ειναι ουτε το φεγγαρι τελικα στην τροχια του και να κανουν λαθος

Τα θραυσματα απο την σεληνη ειναι Α-Π-Ε-Ι-Ρ-Ω-Σ χειροτερη κατασταση ..... απο το να πεσει ενα και μοναδικο PHO στην Γη.
Κανενα απο τα δυο σεναρια δεν θελουμε (εννοειται). Αλλα αν ειναι να διαλεξουμε, τα city-killer PHOs ειναι η μοναδικη επιλογη.
Γιατι οι τροχιες απο τα θραυσματα στην σεληνη ....... θα εξελιχθουν σε ταινια τρομου (understatement, χειροτερα θα ναι !!!!).
Θα περιφερονται αναμεσα στην Γη και την Σεληνη σαν δαμοκλειος σπαθη, περιμενωντας ποτε το βαρυτικο μπιλιαρδο .........
θα τα σπρωξει πανω στην Γη. Οχι ολα μαζι ....... ΕΝΑ-ΕΝΑ ........ το ενα σημερα, το αλλο αυριο και το αλλο μετα απο 100 χρονια.

Απιστευτο χαλι !!!! ΟΥΤΕ ..... στον χειροτερο εχθρο μου ....... τετοιο σεναριο ! 😟

Last edited:
Hθελα να το ποσταρω στις Αστειες Εικονες αλλα ........ μαλλον θα ηταν εξειδικευμενο θεμα !
Οποτε ............ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ το εδω ! Υποψιν οτι η ειδηση (για μερικους) ειναι ..... αντικειμενικη !

Η φωτογραφια ειναι απο ΝΑΣΑ.jpg

Tι να πρωτοσχολιασει κανεις εδω ................... το αφηνω σε σας !
Εγω εκαψα ασφαλεια με την τελευταια ερωτηση !!!!!! Περιμενω ηλεκτρολογο να με επιδιορθωσει. 🥴

REAKING
🚨
: Another image of interstellar comet 3I/Atlas taken from Mars!
This stunning photo of interstellar comet 3I/ATLAS, captured from the Martian surface, was chosen by public vote as the official "Image of the Week" for Week 242 (Sept 28 – Oct 4, 2025) of NASA’s Perseverance rover mission.
Taken on October 4, 2025 (Sol 1643) at 21:33:39 local mean solar time, the image was shot using the rover’s Right Navigation Camera (Navcam) — mounted high on its mast to help guide its journey across the Red Planet.
📷
Image Credit: NASA/JPL-Caltech

558332681_1214826883778896_7127760858801428115_n.jpg

Πετυχημένη και η σήμερα δοκιμή του starship.
Όλα πήγαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό έγιναν πετυχημένες πυροδοτήσεις των κινητήρων στο διάστημα και οι δύο μονάδες προσθαλασσώθηκαν ‘ομαλά’ σύμφωνα με το σχεδιασμό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Elon όταν δεν ασχολείται με την πολιτική τα πάει πολύ καλύτερα…

• Like
Reactions: SR-71 and FSword
Moνο εγω δεν μπορω να νιωσω οτι ηταν 100% επιτυχια ?
Τι ΝΟΗΜΑ εχει να παρεις data απο εναν πυραυλο (SuperHeavy) που βυθιζεται στα νερα ?
Που ακριβως θα χρησιμευσει στο μελλον (εγω λεω ακομα και στις προσγειωσεις του σε πλωτες εξεδρες) ?
MEΓΑ ερωτημα : βυθιζεται καλα ο SuperHeavy ? :mad: Στεκεται ορθιος στα νερα για 3 sec .... πριν μπαταρει ? :cautious:
Ποσο αλατι/ιωδιο χωρανε οι raptors ? Πιτσικαρουν τα μεταλλα απ'την αποτομη συστολη ? ☹️

Κρισιμα ερωτηματα ! 🥸

Χάλι μαύρο.jpg

Last edited:
Τι ΝΟΗΜΑ εχει να παρεις data απο εναν πυραυλο (SuperHeavy) που βυθιζεται στα νερα ?
…….

Νομίζω ότι εδώ δίνει κάποιες καλές απαντήσεις..

Που ακριβως θα χρησιμευσει στο μελλον (εγω λεω ακομα και στις προσγειωσεις του σε πλωτες εξεδρες) ?
MEΓΑ ερωτημα : βυθιζεται καλα ο SuperHeavy ? :mad: Στεκεται ορθιος στα νερα για 3 sec .... πριν μπαταρει ? :cautious:
Ποσο αλατι/ιωδιο χωρανε οι raptors ? Πιτσικαρουν τα μεταλλα απ'την αποτομη συστολη ? ☹️

Κρισιμα ερωτηματα ! 🥸

View attachment 259344
σπεσιαλ, SuperHeavy προσθαλασσωση....0/11 η 11/11 αναλογα την οπτικην εκαστου...διαβασα οτι με τετοιους πυραυλους θα ξαναπανε κ στον αρη κ στη σεληνη..κ σκεφτομαι για τη σεληνη, γιατι δεν χρησιμοποιουν τον πυραυλο που πηγαν το 1969 κ μετα..
υγ ξερει κανενας σε τι υψος εφτασε ο πυραυλος?

Last edited:
Όσο και αν σου φανεί παράξενο απλά δεν υπάρχουν οι άνθρωποι να τον ξαναφτιάξουν… (και δεν υπάρχει και λόγος..δεν συμφέρει πια)
Συνταξιοδοτήθηκαν-πέθαναν και η ‘τέχνη’ χάθηκε..
Και ΔΕΝ κάνω πλάκα…
Είναι φθηνότερο να φτιάξεις καινούριο σύστημα παρά να αναστήσεις παμπάλαια μηχανήματα που δεν ξέρεις και πως δουλεύουν.
Παλιά υπήρχαν και τεχνίτες/τεχνικοι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, τώρα υπάρχουν κατά βάση..‘κομπιουτεράδες’. Στη βιομηχανία υποφέρουμε να βρούμε σωστούς μηχανικούς, έχουμε γεμίσει θεωρητικούς παρλαπιπες. Τα ίδια παντού. Μεγάλη πληγή.

Όσο και αν σου φανεί παράξενο απλά δεν υπάρχουν οι άνθρωποι να τον ξαναφτιάξουν…
Όλα τα manual του προγράμματος Apollo ήταν διαθέσιμο σε ένα από τα πρώτα hypertext συστήματα παγκοσμίως. Λέτε να υπάρχουν ακόμα οι υπολογιστές για να διαβαστούν τα δεδομένα; :)

Λεωνιδα ... μηχανικοι, ΕΚΕΙ, υπαρχουν ! Μην κρινεις απο την μικροκοινωνια σου(-μας).
Στις ΗΠΑ, ουτε απο brain drain υποφερουν .... oυτε απο λειψυδρια μηχανικων.
Αυτο ελειπε μια εταιρεια σαν την SpaceX να ψαχνει κατω απ'τα μπαουλα να βρει μηχανικους.
Οχι ..... ΕΧΕΙ και μαλιστα κορυφαιους. Αυτο που εικαζω οτι ΔΕΝ εχει ειναι .... αγχος !
Αγχος οτι η κεφαλαιακη επαρκεια τελειωνει. Εγραψα ενα μακροσκελες ποστακι
για το ποσο αυγατιζει το προγραμμα Starlink τα τελευταια 2 χρονια (αποφερει δις πια).
Αλλα (δυστυχως) χωνουν χρηματα και αλλοι πολλοι (που θελουν να διατηρησουν ανωνυμια).
Για ποιο λογο η εταιρεια να ΜΗΝ βρισκεται εδω και χρονια .... στο χρηματιστηριο ?
Ενω εχει τετοια ολοφανερη στρατοσφαιρικη ανοδο ? Δεν προβληματιζει κανεναν ?
Aποψη μου : υπαρχει ΧΑΩΔΗΣ ανωμυμη χρηματοδοτηση αυτη την στιγμη στην SpaceX.
Κολυμπανε στα δις εκει περα. Ομως ....... ποιος θα βγει να το παραδεχτει ? Υπαρχει λογος ?

Το προγραμμα Apollo ως τεχνολογικη καινοτομια εχει ληξει ! Γιατι μετα απο 56 χρονια η τεχνολογια υλικων
εχει κανει αλματα. Δεν στεκει μετα απο μισον αιωνα να φτιαξουμε πυραυλο πανω στην ΤΟΤΕ τεχνολογια.
Ειναι αστειο και μονο που το γραφω. Ας δωσω ενα παραδειγμα : θα φτιαχνατε μονοθεσιο στην F1 με υλικα
και τεχνολογια του 1969 ? Ρητορικη η ερωτηση !

κ σκεφτομαι για τη σεληνη, γιατι δεν χρησιμοποιουν τον πυραυλο που πηγαν το 1969 κ μετα..
Γιατί ο στόχος τώρα δεν είναι να πάμε για να πούμε ότι πήγαμε (τουλάχιστον για τις ΗΠΑ). Στόχος τώρα είναι η διαρκής ανθρώπινη παρουσία και η εκμετάλλευση. Και για να γίνει αυτό δυνατό, χρειάζεται ένα όχημα που να μπορεί να κουβαλήσει πολύ μεγαλύτερο φορτίο και πολύ φτηνότερα από τον πύραυλο του 1969...

• Like
Reactions: SR-71 and Deneb
Λεωνιδα ... μηχανικοι, ΕΚΕΙ, υπαρχουν ! Μην κρινεις απο την μικροκοινωνια σου(-μας).
Στις ΗΠΑ, ουτε απο brain drain υποφερουν .... oυτε απο λειψυδρια μηχανικων.
Αυτο ελειπε μια εταιρεια σαν την SpaceX να ψαχνει κατω απ'τα μπαουλα να βρει μηχανικους.
Οχι ..... ΕΧΕΙ και μαλιστα κορυφαιους. Αυτο που εικαζω οτι ΔΕΝ εχει ειναι .... αγχος !
Αγχος οτι η κεφαλαιακη επαρκεια τελειωνει. Εγραψα ενα μακροσκελες ποστακι
για το ποσο αυγατιζει το προγραμμα Starlink τα τελευταια 2 χρονια (αποφερει δις πια).
Αλλα (δυστυχως) χωνουν χρηματα και αλλοι πολλοι (που θελουν να διατηρησουν ανωνυμια).
Για ποιο λογο η εταιρεια να ΜΗΝ βρισκεται εδω και χρονια .... στο χρηματιστηριο ?
Ενω εχει τετοια ολοφανερη στρατοσφαιρικη ανοδο ? Δεν προβληματιζει κανεναν ?
Aποψη μου : υπαρχει ΧΑΩΔΗΣ ανωμυμη χρηματοδοτηση αυτη την στιγμη στην SpaceX.
Κολυμπανε στα δις εκει περα. Ομως ....... ποιος θα βγει να το παραδεχτει ? Υπαρχει λογος ?

Το προγραμμα Apollo ως τεχνολογικη καινοτομια εχει ληξει ! Γιατι μετα απο 56 χρονια η τεχνολογια υλικων
εχει κανει αλματα. Δεν στεκει μετα απο μισον αιωνα να φτιαξουμε πυραυλο πανω στην ΤΟΤΕ τεχνολογια.
Ειναι αστειο και μονο που το γραφω. Ας δωσω ενα παραδειγμα : θα φτιαχνατε μονοθεσιο στην F1 με υλικα
και τεχνολογια του 1969 ? Ρητορικη η ερωτηση !
ΔΕΝ είσαι μηχανικός, ΔΕΝ ‘νιώθεις’ γιατί πράγμα μιλάω ..

Κρισιμα ερωτηματα ! 🥸

Ξεχνάς ότι αναφέρεσαι σε -κυριολεκτικά- rocket science.

Κανείς μας δεν έχει τα προσόντα να κρίνει τους ανθρώπους πίσω από αυτά τα τιτάνια projects.

ΔΕΝ είσαι μηχανικός, ΔΕΝ ‘νιώθεις’ γιατί πράγμα μιλάω ..

Όντως, υπάρχει πρόβλημα με έλλειψη ανθρώπων, αλλά αυτό που λείπει είναι κυρίως ικανά "χέρια", όχι μυαλά. Tradesmen, που λένε οι Αμερικάνοι.

Το πρόβλημα θα ήταν στην υλοποίηση, όχι στην σχεδίαση. Η σχεδίαση είναι πια σε "άλλο πλανήτη" (pun intended) σε σχέση με την δεκαετία του 60.