Εγώ πάντως έχω κουραστεί μέχρι αηδίας από τη διάχυτη νοοτροπία όλων "έλα μωρέ!". Κυρίως βέβαια των πολιτικών και των πολιτικάντηδων που λένε ότι τους καπνίσει χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Από που προέρχεται αυτή η τεράστια ανοχή των Ελλήνων στην μπουρδολογία;;;;
Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Είναι σαν όλοι μας να θεωρούμε αυτονόητο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να λέει ότι ανοησία του κατεβεί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα από το θέμα, αρκεί "να είναι δικός μας". Αν είναι "από τους άλλους" ακόμη και 1+1=2 να πει, είναι κατάπτυστος. Αν είναι δικός μας ακόμη και η γη είναι επίπεδη να λέει ... "έλα μωρέ, δεν βαριέσαι, είναι καλό παιδί".
Αλλά στην πολιτική τα συνηθίσαμε. Κακώς βέβαια, αλλά γίνονται δεκαετίες τώρα. Αλλά και στα επιστημονικά;;; Από και και ως που ρε παιδιά; Με ποια λογική; Με ποιο σκοπό;;; Ρωτάει παραπάνω ο nbullamatsis
"κάποιος ο οποίος βαριέται να ασχοληθεί με τις απλές έννοιες, τις έχει μόνο επιφανειακά,
τα μαθηματικά του...μετρημένα στα δάχτυλα
δεν μπορεί δηλαδή να ασχοληθεί με τις νέες τάσεις?"
Όχι να μην ασχοληθεί!!! Αν δεν ξέρει τα απλά τότε γιατί να ασχοληθεί με τις "νέες τάσεις"; Τι είναι δηλαδή; Μόδα; Κουτσουμπολιό; Χαβαλές;
Η επιστήμη ασχολείται με την αναζήτηση της αλήθειας. Από την αρχαιότητα ακόμη, ο Σωκράτης με μεγάλη επιμονή καθόριζε πάντα τις βασικές έννοιες ώστε να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε. Αν κάποιος δεν ξέρει τα βασικά, σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ουσία του θέματος, ούτε η αλήθεια. Ε, ναι, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μην ασχοληθεί καθόλου με τα παρακάτω παρά να λέει ότι νάναι! Υπάρχουν πάρα πολλοί επιστήμονες που και το αντικείμενο γνωρίζουν καλά και τα λένε πολύ ωραία, σαν να ακούς παραμύθι. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει έναν από αυτούς και όχι κάποιον που δεν ξέρει ούτε τα βασικά. Τι να συζητήσεις με κάποιον που δεν γνωρίζει το θέμα; Πλάκα κάνουμε; Και από πότε είναι δικαιολογία "α, εγώ δεν είμαι φυσικός". Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι έχεις κανείς δικαίωμα να λέει ότι του κατεβεί, επειδή δεν είναι ειδικός; Τι λέτε ρε παιδιά;
Θα έρθει κάποιος να σας δώσει συμβουλές νομικές και αν κάποιος άλλος του πει "αυτά που λες είναι λάθος", θα απαντήσει "α, εγώ δεν είμαι νομικός" ... και όλα καλά;;;