Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Ωστε η LISA εγινε eLISA ? ..... :laugh:
Aντε με το καλο ... 2034 και βλεπουμε.
Μηπως να παμε σε τριτα βαφτισια ?
ΜeLISA ??? :flipout:

Περα απο την πλακα,
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ διαστημικα projects εχουν παρει αναβολη τον αγυριστο, με την οικονομικη κριση που σωβει
και ας μην φαινεται (ΗΠΑ, Ευρωπη, κλπ). Ολα εχουν φρεναρει για να παρουν καποιοι (Rothchield, Rockfeller)
τα 80 τρις αερα-πατερα χρημα που δανεισαν απο το 2000 και μετα. Η γενια που θα ζησει την δευτερη
επιστημονικη επανασταση .... δεν εχει ακομη γεννηθει.

Ίσως η γενιά αυτή να μην ανήκει στους δυτικούς (Ευρωπαιοαμερικάνους).
Η Κίνα στέλνει οχηματάκι στη Σελήνη προς εξερεύνηση, η Ινδία το παιδεύει κι αυτή.
Μπορεί να έπονται κατά μερικές δεκαετίες, αλλά μελετούν και εργάζονται και αν πάρουν φόρα...
Στο μεταξύ η Δύση μπορεί να χορεύει στους ρυθμούς των Rothchield, Rockfeller και να αναλίσκεται σε θεωρίες δημιουργικής καταστροφής
και άλλα κουραφέξαλα, λαμβάνοντας ηρεμιστικά, υπνωτικά, αναλγητικά, κλείνοντας τα μάτια για να μην κάνει ρυτίδες και τα αυτιά για
να μη χαλάσει η αίσθηση του απωλεσθέντος άνετου παρελθόντος.

Last edited:
Εντάξει μπορεί να μην έχουν υπερφιλόδοξα προγράμματα εξερεύνησης του διαστήματος, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να πει κανείς ότι η ESA και η NASA κοιμούνται, κάθε άλλο (τουλάχιστον η ESA έχει αρκετά προγράμματα σε εξέλιξη).

Όχι Μάνο,το κέντρο μάζας καθορίζει την τροχιά.

Mα ...
κατα την στιγμη της αποκολησης θραυσματων ... αλλαζει και το κεντρο μαζας.
Αν θεωρησουμε οτι ο ISON περιστρεφοταν ταυτοχρονα και στους τρεις αξονες
... το κεντρο μαζας πρεπει να αλλαξε καμια δεκαρια φορες (οσα θραυσματα αποκολληθηκαν).

Μάνο,δεν είναι ακριβώς έτσι.Το κέντρο μάζας του συστήματος των σωμάτων είναι ακριβώς στη θέση που υπήρχε πρίν τον "διαμελισμό" ακόμα και αν σε αυτό το σημείο πλέον δεν υπάρχευ ύλη..Δεν είναι καθόλου απαραίτητο στο κέντρο μάζας να βρίσκεται υλικό σημείο.Κάτι παρόμοιο είδες και στο Gravity,στα θραύσματα του ρώσικου δορυφόρου..

Το ΣΚΥ είχε έναν καθηγητή αστροφυσικής που είπε ότι ο ISON επεβίωσε και θα φαίνεται λαμπρότερος από την Αφροδίτη (πράγμα που είναι εκπληκτικό).

Το να επιβιώσει ο ISON με απομειωση της μάζας του μου φαίνεται ασύλληπτο.

Το να επιβιώσει ανέπαφος συνεχίζοντας να χάνει νερό και σκόνη το καταλαβαίνω , το να εξαφανιστεί τελείως το καταλαβαίνω αλλά αυτό το να γίνει αποκόλληση κάποιων τμημάτων του μου φαίνεται ασύλληπτη «τύχη».

Είναι σαν να σα να βρεθεί ένα κουνούπι στην τροχιά ενός τζαμπο και να μείνει ένα …τμήμα του.

http://www.nasaspaceflight.com/2013/12/china-change3-rover-to-the-moon/

Το κινέζικο ρόβερ ξεκίνησε το δρόμο του για το φεγγάρι,
Σε δυο βδομάδες θα έχει προσγειωθεί και θα ξεκινήσει την αποστολή του
Σύντομα νέα video από το φεγγάρι :)

Δυο βδομαδες για να φτασει στο φεγγαρι ?
Ενω δεν μεταφερει ανθρωπους (και ακατο προσεληνωσης) ?

WTF ? ... :laugh:

Απάντηση: Re: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Δυο βδομαδες για να φτασει στο φεγγαρι ?
Ενω δεν μεταφερει ανθρωπους (και ακατο προσεληνωσης) ?

WTF ? ... :laugh:

Κινέζικα Ταχυδρομεία.....

θα έστειλαν τις μπαταρίες χωριστά

Δεν μας λενε ομως αν οι μικροτεροι βραχωδεις πλανητες βρισκονται μεσα στην "κατοικησιμη" ζωνη.
Εστω ενας ....

Παντως, ειναι ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να βρεθει η Δευτερη Γη (.... κυριολεκτικα !!!).
Και σ'αυτο το συστημα να μην ειναι .... "περιμενουν" κατι δισεκατομμυρια αστρικα συστηματα στην ουρα.
Ειναι θεμα Στατιστικης και Πιθανοτητων.

Το θεμα ειναι τι θα κανουμε τοτε ! Αφου το ανακαλυψουμε ....
Θα στειλουμε πεζοναυτες και golden-boys (στυλ Avatar) σε εναν αμολυντο κοσμο ? .... η θα αντιληφθουμε
οτι χρειαζομαστε ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΣΥΝΕΣΗ ? .... που απλα δεν διαθετουμε αυτη την στιγμη !!!!
Ειμαι αισιοδοξος για ενα πραγμα : χρειαζομαστε, ετσι κι αλλιως, 2-3 αιωνες μεχρι να αναπτυξουμε τεχνολογια
space-folding και να πατησουμε την βρωμοποδαρουκλα μας σε οποιοδηποτε παραδεισο. Σ'αυτους τους 2-3
αιωνες, ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, θα πρεπει να συνυπαρξουμε σε εναν ασφυκτικα προβληματικο πλανητη,
κοσμο και κοινωνια (κατι παραπανω απο προβληματικο .... !)

Η θα τα παντρεψουμε την μανουλα .... η θα πατησουμε ΦΡΕΝΟ στην ασυδοσια και βασιλικη αλαζονεια.

Αλλιως .... Δευτερη Γη ΝΤΕΝ ΕΧΕΙ .... για κανεναν (τις καλησπερες μου στους κ.κ. Rothchield και Rockfeller -bye-)

Last edited:
Θα συμφωνησω στο 100%.

Ειμαστε ανετοιμοι για κατι τετοιο, αλλα η τεχνολογια θα περπατησει μαζι με την ωριμοτητα. αν δεν επελθει η ωριμοτητα δεν θα χρειαστει, ουτε θα μπορεσουμε να κανουμε το συλλογικο βημα προς την μεγαλη εξερευνηση

Εγώ έχω την αίσθηση ότι το πολυπόθητο "βήμα" προς τους άλλους κόσμους θα γίνει μόνο μετά απο μια συγκλονιστική περίοδο "πληθωρισμού" για την Επιστήμη..Όπως πορευόμαστε τώρα δεν πάμε πουθενά,ούτε σε 200 χρόνια που λέει ο Μάνος,ούτε σε 2000,απλά η Επιστήμη αναλώνεται είτε σε θεωρίες που πηγάζουν απο εγωκεντρισμό,είτε σε προσπάθειες εξέλιξης καταδικασμένων και ανεπαρκών τεχνολογιών..Άν συμβεί αυτό το νοητικό-κοινωνικό άλμα,όλα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου..Όμως δεν το βλέπω πιθανό με τα σημερινά δεδομένα..

ακομα συζηταμε για το κινεζικο drone, το αμερικανικο σχεδιο για τον Αρη, τον ρωσικο σταθμο... καταλαβαινει κανεις οτι απλα δεν ειμαστε ετοιμοι. η δε τεχνολογια εχει σαν κινητηριο δυναμη την πολεμικη βιομηχανια και αυτο επισης τα λεει ολα. Οταν θα ειμαστε ωριμοι σαν ειδος, τοτε θα ερθει και το μεγαλο βημα. εκεινη την στιγμη θα ειμαστε και ωριμοι για να ξερουμε πως να (μην) συμπεριφερθουμε σε αλλους κοσμους