Όπως πορευόμαστε τώρα δεν πάμε πουθενά,ούτε σε 200 χρόνια που λέει ο Μάνος,ούτε σε 2000,απλά η Επιστήμη αναλώνεται είτε σε θεωρίες που πηγάζουν απο εγωκεντρισμό,είτε σε προσπάθειες εξέλιξης καταδικασμένων και ανεπαρκών τεχνολογιών.
Εγώ έχω την αίσθηση ότι το πολυπόθητο "βήμα" προς τους άλλους κόσμους θα γίνει μόνο μετά απο μια συγκλονιστική περίοδο "πληθωρισμού" για την Επιστήμη..Όπως πορευόμαστε τώρα δεν πάμε πουθενά,ούτε σε 200 χρόνια που λέει ο Μάνος,ούτε σε 2000,απλά η Επιστήμη αναλώνεται είτε σε θεωρίες που πηγάζουν απο εγωκεντρισμό,είτε σε προσπάθειες εξέλιξης καταδικασμένων και ανεπαρκών τεχνολογιών..Άν συμβεί αυτό το νοητικό-κοινωνικό άλμα,όλα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου..Όμως δεν το βλέπω πιθανό με τα σημερινά δεδομένα..
Ρε Νικ, κάποτε κάποιοι πίστευαν ότι είμαστε οι μοναδικοί στο σύμπαν. Τώρα να αρχίσουμε να λέμε ότι είμαστε και οι πιο κακοί?Εγώ προσωπικά Δημήτρη δεν το νομίζω..
Μα ερώτηση: Γιατί θωρούμε ότι αν υπάρχει αλλού ζωή και πολιτισμός θα είναι καλύτερος από εμάς?
Η εξέλιξη είναι μια διαδικασία επιβίωσης. Η γνώμη μου είναι ότι ένας πιο εξελιγμένος πολιτισμός (τεχνολογικά) θα είναι πολύ χειρότερος σε "ανθρωπιστικά" κριτήρια.
Βρε,μαζί σου συμφωνώ!Δεν πιστεύω,δε θεωρώ ότι θα βρεθούμε ενώπιον ανώτερου "ανθρωπιστικά" πολιτισμού.Βασικά φίλε δε νομίζω να ανταμώσουμε ποτέ με κανενός είδους πολιτισμό...Ρε Νικ, κάποτε κάποιοι πίστευαν ότι είμαστε οι μοναδικοί στο σύμπαν. Τώρα να αρχίσουμε να λέμε ότι είμαστε και οι πιο κακοί?![]()
![]()
![]()
το κακο ειναι,οτι ειναι στα αγγλικα.
Δε βγαζω ακρη τι λεει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.