Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Α ....

δηλαδη, πηγαμε !!! ..... :p

Πήγαμε,πήγαμε......

Σκέψου μόνο,να το πετύχαιναν πρώτοι οι σοβιετικοί εκείνη την εποχή. Εκεί να δείς θεωρίες συνομωσίας.....αλλά αφού πρόλαβαν οι αμερικάνοι,εντάξει,όλα είναι καθαρά.!! :p

Πάντως πέρα απο τον χαβαλέ,το πιστεύω ότι πήγαν στα αλήθεια. Τώρα οι θεωρίες συνομωσίας δίνουν τροφή για σκέψεις,για συζητήσεις,κλπ κλπ.
Δεν νομίζω να ήθελαν να μπούν σε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο,με τον φόβο να αποκαλυφθούν όλα. Τι να πώ....

Xωρίς να ακυρώνονται όμως,όλα.....Όσοι νομίζουν,(ή έτσι θέλουν να πιστεύουν) ότι ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο,τότε κάνουν τεράστιο λάθος.

Εχουν φροντισει, 40 χρονια τωρα, ΚΚΕ, Συριζα και λοιπα ζερβοδεξα κομματα, να κανουν την συνομωσιολαγνεια μας .... επιστημη με πεταλα.

Αλλα δεν ειμαι και τοσο παλιος για να ξερω αν ημασταν ευφανταστοι ... και πριν απο αυτα τα 40 χρονια.

Εχουν φροντισει, 40 χρονια τωρα, ΚΚΕ, Συριζα και λοιπα ζερβοδεξα κομματα, να κανουν την συνομωσιολαγνεια μας .... επιστημη με πεταλα.

Αλλα δεν ειμαι και τοσο παλιος για να ξερω αν ημασταν ευφανταστοι ... και πριν απο αυτα τα 40 χρονια.

Προσπαθώ να μην επηρεάζομαι απο τέτοιες ''δυνάμεις''......Και ειδικά τα τελευταία χρόνια,τους έχω όλους γραμμένους!!
Νομίζω πάντως,ότι απο την εποχή που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το διάστημα,και τα ταξίδια,έχουμε γίνει πιστεύω.
Με όλες αυτές τις ιστορίες για ιπτάμενους δίσκους κλπ κλπ.(Ίσως σε αυτό να έβαλαν το χεράκι τους κ οι κυβερνήσεις).

Σωστο και αυτο ....
αν δεν θελεις καποιον να επικεντρωνεται στα προβληματα της καθημερινοτητας
του πετας εναν Ορσον Γουελς στο ραδιοφωνο .... και τον ψαχνεις στα χαντακια !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η ελλάδα,απο τον διαστημικό σταθμό ISS....

Ράιντ Γουάισμαν/16 Αυγούστου 2014 -Η Ελλάδα και η Τουρκία σε μια υπέροχη καλοκαιρινή ημέρα

ellada-astronautis-3.png

Aλεξάντερ Γκερστ/24 Ιουνίου -Η Ελλάδα είναι υπέροχη ακόμη και κάτω από τα σύννεφα

ellada-astronautis-2.png

Ράιντ Γουάισμαν/24 Αυγούστου 2014 -Μια όμορφη Κυριακή η Αφρική συναντά τη Μεσόγειο -Η Κρήτη και η Ελλάδα στην κορυφή δεξιά.

ellada-astronautis-4.png

Ράιντ Γουάισμαν/17 Αυγούστου 2014 -Η «λαμπερή» Αθήνα. Η Κρήτη στο βάθος. Το Κάιρο και το Ισραήλ στο βάθος του ορίζοντα

ellada-astronautis-5.png

http://www.iefimerida.gr/news/16897...θνή-διαστημικό-σταθμό-νησίδες-γης-που-«επιπλέ

Ζουμε σε ευλογημενη χωρα (... με κατατρεγμενους πολιτες).

Εψαχνα τις προαλλες να βρω κομματι γης που να καταληγει σε τρεις χερσονησους (Χαλκιδικη),
σε ολοκληρο τον κοσμο, και απο το πολυ συντομο που κοιταξα .... ΔΕΝ βρηκα κατι αντιστοιχο.

Ομως εψαξα πολυ γρηγορα .... καθε ενσταση ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ -bye-

Δεν μου έρχεται κάτι παρόμοιο στο μυαλό....

Είναι τόσα πολλά τα μέρη του πλανήτη που κατοικούμε,που θέλει λίγο χρόνο,και όρεξη να ψάξεις. :sleepey: :ernaehrung004:

Εμένα μου φαίνεται καταθλιπτική η εικόνα. Το πράσινο λείπει σε μεγάλα κομμάτια...

Στο 2 17 περίπου,λέει ότι οι γαλαξίες έλκονται...Το δείχνει και με βελάκια.
Βασικά χρησιμοποιεί την λέξη ''most galaxies''. Ίσως θέλει να πεί οι περισσότεροι και όχι όλοι.:hmmmm2:

"... Between tha Great Attractor and us (the Milky Way) there is a relatively empty area, a blue void ..."

Εμεις παμε προς το Blue void ... η ... προς τον Great Attractor ?

"... Until now, astronomers grouped us (the Milky Way and the surrounding galaxies) with Virgo in a supercluster ..."

Εμεις παμε οπου παει και το Virgo cluster (σμηνος της Παρθενου) ... η ... οχι ?

Aπο το άρθρο....

'' Μέσα στα όρια του υπερσμήνους, λέει ο νέος ορισμός, οι γαλαξίες κινούνται προς το εξωτερικό του, ενώ πέρα από τα όρια του υπερσμήνους οι γαλαξίες απομακρύνονται μεταξύ τους.

Οι ερευνητές παραδέχονται ωστόσο ότι η ακρίβεια του χάρτη μειώνεται με την αύξηση της απόστασης, και παραμένει ασαφές αν ο ορισμός που προτείνουν για τα υπερσμήνη γαλαξιών θα γίνει αποδεκτό από τους κοσμολόγους.''

Ναι, το διαβασα αυτο.
Αλλα με μπερδεψε περισσοτερο.

Αφου οι γαλαξιες, ΕΝΤΟΣ του υπερσμηνους, κινουνται προς το εξωτερικο του,
τοτε πως μαζευονται (οι περισσοτεροι) προς ενα σημειο > τον Great Attractor ???

(το ξερω οτι δεν ειμαι για τετοια ... :p ... τι παω και μπλεκω ... :ban-aki:)

Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε και εμένα λίγο. Αλλά σε γενικές γραμμές κάτι κατάλαβα...:chinscratch:

Εντάξει,ακόμα έχουμε δρόμο,συνέχεια μαθαίνουν και καινούργια πράγματα για την σύσταση του σύμπαντος και πώς λειτουργεί.....Το μέλλον είναι μπροστά μας.!!!

Last edited:
O ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΑΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ''ΓΕΡΝΑΕΙ'' ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟ.!!!

''A new study from NASA’s Chandra X-ray Observatory shows that a giant exoplanet, WASP-18b, is making the star that it orbits very closely act much older than it actually is. This artist’s illustration depicts WASP-18b and its star, which are about 330 light years away.''

14-250_0.jpg

http://www.nasa.gov/press/2014/sept...-star-act-deceptively/index.html#.VBmIHfl_uKb

Ας πούμε,όπως γίνεται και με εμάς πάνω στην γή. Κάτι παρόμοιο,όπως το φαντάζομαι.

Στην αρχη προβληματιστηκα ...
Ποιος πλανητης ΕΠΕΖΗΣΕ και ΕΠΙΖΕΙ τοσο κοντα στο αστρο του ??? ( ... 9 φορες την αποσταση Γης-Σεληνης)

Οταν χαλαρωσα (στην τουαλετα :p) μου ρθε η απαντηση !

Ο WASP 18B ηταν να γινει δευτερο αστρο (διπλα στον WASP 18) οπως η πλειονοτητα των αστρικων συστηματων στον γαλαξια.
Απετυχε να γινει γιατι του ελειπαν αλλες 3 με 4 Δϊινες μαζες (τωρα ειναι στις 10 Δϊινες μαζες). Οι παραπανω μαζες διεφυγαν
μακρυτερα (... εγιναν αλλοι πλανητες ??) και ο 18B εμεινε ΧΩΡΙΣ πυρηνικες συντηξεις στο εσωτερικο του, να πλησιαζει ολοενα
κοντυτερα τον μεγαλο αδελφο του .... ο οποιος, οπου να ναι, θα τον κανει μια χαψια !

(... αν δεν τον κανει ενα φωτεινοτατο δαχτυλιδι, για μερικες μερες ... ολα εξαρτωνται απο το ΑΝ θα εκραγει ο 18B επειδη
ο μεταλλικος του πυρηνας θα ειναι πολυ συμπαγης για ηπια "ξεφλουδισματα" η θα ξεφλουδιστει στιβα-στιβα ... gravity knows !)

Αν δεν κάνω λάθος,έχουμε κάτι παρόμοιο και στην γειτονιά μας. Το φεγγάρι του Άρη,ο ''Phobos''. 40 φορές πιο κοντά,απο ότι είναι η σελήνη με την γή.
Σε μερικά εκατομμύρια χρόνια,θα μας αφήσει και αυτός. (Αν δεν φύγουμε εμείς πρώτοι!!)