Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Σαφώς και δεν είναι έτσι!
όμως... θα το πω και ας με πάρετε με τις πέτρες...
ρε γμτο οι διαστημικές αποστολές τους μάραναν αυτούς?
Τόση απόλυτη ανέχεια, δεν έπρεπε να έχει προτεραιότητα?

Ένα δισεκατομμύριο κάτοικοι είναι. Αν τους μοιράσουν από ένα δολάριο (= 1 δις, δηλαδή ΟΛΟ τους το διαστημικό πρόγραμμα) θα άλλαζε κάτι;

Ένα δισεκατομμύριο κάτοικοι είναι. Αν τους μοιράσουν από ένα δολάριο (= 1 δις, δηλαδή ΟΛΟ τους το διαστημικό πρόγραμμα) θα άλλαζε κάτι;

Απολύτως τίποτε!
Αν όμως τα ρίχνανε σε υποδομές, ναι θα άλλαζε.

Απολύτως τίποτε!
Αν όμως τα ρίχνανε σε υποδομές, ναι θα άλλαζε.

Και η επιστήμη υποδομή δεν θεωρείται;

Δεν είμαι σίγουρος τι είδους υποδομές χρειάζεται η Ινδία.

Κάποια χρόνια πριν είχα δει την εξής κωμωδία:

http://en.wikipedia.org/wiki/Khosla_Ka_Ghosla

http://www.imdb.com/title/tt0466460

Την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έχει πολύ πλάκα και είναι πολύ ανθρώπινη.

Όμως βλέπει κανείς και πόσο διαδεδομένη είναι η διαφθορά στην Ινδία. Και στην Ελλάδα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα, αλλά σε σχέση με την Ινδία ... καμιά σχέση. Βέβαια, δεν είναι καθόλου απίθανο να καταλήξουμε κι εμείς κάπως έτσι...

H Ινδία από υποδομές, χρειάζεται περίπου τα πάντα...
Πολύ πιο βασικά πράγματα από το know how να βάζεις σε τροχιά έναν δορυφόρο σε άλλο πλανήτη.
Η Ινδία στο δικό μου μυαλό είναι η "επί γης κόλαση" ...
Δεν ξέρω αν έχει πάει κανένας γνωστός σου εκεί, αλλά κολλητοί μου που πήγανε γύρισαν σοκαρισμένοι.
Πολιτιστικοί θησαυροί αιώνων και ανθρώπινη μιζέρια χωρίς όριο. Τους έμεινε το σοκ.
Ευτυχώς δεν πήγα αν και με είχαν φάει να πάω και εγώ.
Οι ίδιοι πλέον αν τους ρωτήσεις θα σου πούνε ότι δεν πάνε ούτε αν τους πληρώσεις.
Η πρώτη τους επαφή με την πραγματικότητα ήταν όταν φτάσανε βράδυ στο ξενοδοχείο τους (5στερο) από το αεροδρόμιο.
Παλάτι κανονικό που δεν θα άντεχε η τσέπη τους να το πλησιάσουν αν βρισκότανε οπουδήποτε αλλού στην υφήλιο.
Στη ρεσεψιόν και ενώ θαυμάζανε την χλιδή, μια περίεργη (όχι καλή) μυρωδιά τους έκανε εντύπωση.
Ρωτήσανε τον υπάλληλο της υποδοχής τι μυρίζει έτσι.
Τους απάντησε με χαλαρότητα: "α δεν είναι τίποτε, είναι τα πτώματα που καίνε στο ναό παραδίπλα".
έτσι ξεκίνησε το ταξίδι τους.
Μια εικόνα για το ποια είναι η κατάσταση εκεί, μπορείς να πάρεις εδώ: http://www.chinasmack.com/2010/pictures/filthy-india-photos-chinese-netizen-reactions.html
Πρόσεξε μην έχεις φάει πριν.
Και οι φτώχια: http://www.chinasmack.com/2012/pictures/indias-poor-and-homeless-chinese-netizen-reactions.html
Με δυό λόγια και μια τουαλέτα να φτιάξουν, κάνει διαφορά.
Αν σκεφτείς δε ότι ένα δις δολάρια εκεί έχουν την δύναμη 100 δις (τουλάχιστον) λόγω των χαμηλών αμοιβών φαντάσου τι θα κάνανε...

Last edited:
Chrisssb έχω γνωστό που πήγε στην Ινδία και μου είπε τα ίδια.

Και μόνο ο παραλογισμός με τις αγελάδες, εμένα μου αρκεί.

Δεν νομίζω όμως ότι είναι θέμα υποδομών. Είναι θέμα νοοτροπίας.

Όπως και τα διάφορα άλλα που ακούμε συχνά από κει, πχ. βιασμοί.

Αν κάποιοι επιζήσουν απο πυρήνικό πόλεμο, θα είναι Ινδοί... Τίποτα δεν τους πιάνει, έχουν πιά ανοσία στα πάντα... :)))

Στο δεύτερο σύνδεσμο πραγματικά δεν άντεξα να τις δω όλες τις εικόνες
Ειναι κρίμα πραγματική εξαθλίωση.δεν χωράει Ανθρωπινος νους ότι μπορούν και ζουν έτσι.

1) τα προφυλακτικα στοιχιζουν περισσοτερο απο δεκα πιατα φαϊ (ισως και περισσοτερα),
2) η κουλτουρα-κοσμοαντιληψη των φτωχων επικροτει τις πολυπληθεις οικογενειες ως "ευλογια",
3) το κλιμα της χωρας παρεχει την "ατυχια" να δρεπονται σοδειες ΔΥΟ φορες τον χρονο,
4) η ιατρικη επιστημη ανεβασε το προσδοκιμο ζωης απο τα 30 ετη στα 60 ετη (μην βλεπετε μονο την κολαση του Γαγγη)
5) η Ινδια, ιστορικα, μετρα κατι χιλιετηριδες ως αυτοχθων πλυθησμος ενω κατι αλλες χωρες ... μολις που βαδιστηκαν !!!

Φτανουν ως απαντησεις ? .... :p

Last edited:
μαλλον το μωσαικο των θρησκειων και η κουλτουρα τους,ειδικα η μανια τους με τις καστες φταιει,παρα ολα αυτα που γραφεις.

βρε παιδιά είναι θέμα κουλτούρας ή θρησκείας να αφήνουν τους νεκρούς να επιπλέον μεσα στο νερό που κάνουν μπάνιο ;

εγώ δεν το καταλαβαίνω πραγματικά. Υπαρχουν και άλλες φτωχές χώρες αλλά κάτι παρόμοιο δεν έχω αντικρήσει.

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

μαλλον το μωσαικο των θρησκειων και η κουλτουρα τους,ειδικα η μανια τους με τις καστες φταιει,παρα ολα αυτα που γραφεις.

Λακη,
οπου φτωχος και απελπισμενος εκει θρησκοληψιες και μοιρολατριες !
Αυτο ειναι κατι που ισχυει παντου (οχι μονο στην Ινδια).
Γιαυτο δεν το εγραψα !

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Λακη,
οπου φτωχος και απελπισμενος εκει θρησκοληψιες και μοιρολατριες !
Αυτο ειναι κατι που ισχυει παντου (οχι μονο στην Ινδια).
Γιαυτο δεν το εγραψα !

Αγελάδες να τριγυρνάνε ελεύθερες και να κάνουν την ανάγκη τους όπου θέλουν ... μόνο στην Ινδία!

Δεν έχει σχέση η φτώχεια. Σχέση έχει η παράδοση. Στην Ελλάδα πριν 50 χρόνια ήταν φτωχοί αλλά έλεγαν "η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά".

Nικο

Δυο χρονια εδω μεσα (ισως και περισσοτερα) ΔΕΝ υπηρξε ενα πραγμα που να συμφωνησαμε, ανοιχτα και ξεκαθαρα.
OYTE ENA ! Παρερμηνευεις ΟΤΙ και αν γραψω ... ! Αυτο μαλλον δειχνει κατι ( ... ετσι δεν ειναι ?).

Δεν νιωθω την παραμικρη διαθεση να σηκωσω το γαντι ... -bye-

Nικο

Δυο χρονια εδω μεσα (ισως και περισσοτερα) ΔΕΝ υπηρξε ενα πραγμα που να συμφωνησαμε, ανοιχτα και ξεκαθαρα.
OYTE ENA ! Παρερμηνευεις ΟΤΙ και αν γραψω ... ! Αυτο μαλλον δειχνει κατι ( ... ετσι δεν ειναι ?).

Δεν νιωθω την παραμικρη διαθεση να σηκωσω το γαντι ... -bye-

Γράφεις κάτι δημόσια, για μένα προσωπικά, και το βάζεις σε σπόιλερ! ...

Κοίτα, εδώ γράφεις τη γνώμη σου και γράφω τη δική μου. Αν διαβάσω κάτι που νομίζω ότι είναι λάθος, και έχω όρεξη να το γράψω, θα το γράψω. Αν εσύ νομίζεις ότι έγραψα κάτι που δεν αληθεύει, και έχεις όρεξη να το γράψεις, γράψτο.

Δεν με ενδιαφέρει να παίξουμε τις κουμπάρες. Επίσης δεν με ενδιαφέρουν τα "ποτέ δεν συμφωνήσαμε", οι διαισθήσεις, τα κεφαλαία και οι υστερίες. Προτιμώ τη συζήτηση με βάση τη λογική και τον απλό τρόπο γραφής, όσο είναι δυνατόν.

Αν νομίζεις ότι "δείχνει κάτι" άλλο, τότε πες το γιατί δεν με ενδιαφέρει να μαντεύω τις υποθέσεις του καθενός.

..............

Γενικότερα, νομίζω ότι όποιος θέλει να γράφει ότι του κατεβεί χωρίς κανένα αντίλογο, έχει σήμερα πολλές τεχνολογικές δυνατότητες, όπως το facebook και τo blog όπου μπορεί να μπλοκάρει όποιον επισημαίνει λάθη και να κρατά μόνο όσους λιβανίζουν και τις φιλενάδες. Δεν το λέω για τον SR71B, ισχύει γενικότερα.

Νικο,
ηταν μια προθεση ελαχιστης ευγενειας (το Spoiler), OΥΤΕ αδυναμιας, ΟΥΤΕ κρυψινειας.
Αλλα οπως ειπα .... η παρερμηνεια προθεσεων ειναι δευτερη φυση σου !
Εισαι ο μοναδικος στο φορουμ που το υφος του ΔΕΝ ελκει κανεναν !!!!

Last edited:
Νικο,
ηταν μια προθεση ελαχιστης ευγενειας (το Spoiler), OΥΤΕ αδυναμιας, ΟΥΤΕ κρυψινειας.
Αλλα οπως ειπα .... η παρερμηνεια προθεσεων ειναι δευτερη φυση σου !
Εισαι ο μοναδικος στο φορουμ που το υφος του ΔΕΝ ελκει κανεναν !!!!

Το σπόιλερ δεν έχει καμιά σχέση με την ευγένεια, ούτε τα κεφαλαία, ούτε τα πέντε θαυμαστικά, ούτε τα υπονοούμενα, ούτε η αδυναμία να συζητήσεις το θέμα με λογικά επιχειρήματα. Αν ήθελες να μου πεις κάτι άσχετο με το θέμα (Ινδία), υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα.

Αν διαβάσεις την παραπάνω συζήτηση, θα δεις ότι είπες ότι φταίει η φτώχεια, σου απάντησα ότι φταίει η νοοτροπία, και μετά έπαθες αμόκ και άρχισες την προσωπική επίθεση ξεχνώντας τελείως το θέμα. Που είναι η Ινδία κι όχι εγώ. Αυτό που κάνεις λέγεται "επίθεση ad hominem". Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, να ένα απλό παράδειγμα:

https://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem

Σαν λύση σου προτείνω ότι, εφόσον τον αντίλογο δεν τον αντέχεις και ούτε και την λογική συζήτηση, πάτησε στο όνομά μου και μετά το profile και μετά διάλεξε Add to ignore list. Έτσι δεν θα βλέπεις τα ποστ μου και δεν θα χαλνιέσαι με λογικά επιχειρήματα.

Θεωρω οτι η νοοτροπια (των Ινδων που πλενονται στον Γαγγη) ειναι ΕΥΘΕΩΣ αναλογη της φτωχειας τους.
ΔΕΝ γινεται να εχεις μορφωθει, να γνωριζεις τι χαρακιρι κανεις που βουτας καθε μερα εκει μεσα, και να ΜΗΝ
εχεις αλλαξει την νοοτροπια σου (απεναντι στην "ιεροτητα" του ποταμου).

Φτωχεια = Νοοτροπια !

Ομως, εχουμε παρεκτραπει της στοχευσης του νηματος εδω και δυο σελιδες.
Μπορουν ολοι αυτοι οι προβληματισμοι να μεταφερθουν καπου αλλου ?