Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Εμ εγω ...
που πηγα στον ΟΦΑ το Σαββατο και ειπα οτι ο μεγαλυτερος δορυφορος του ηλιακου συστηματος ειναι ο ... Τιτανας ? :bang:
Και πεταχθηκε ενα πιτσιρικι και ειπε ..... "ο Γανυμηδης δεν ειναι ?" ..... :p

Γαλαξιας με διαμετρο 6.5 εκατομμυρια ετη φωτος ????? :blink:

http://scitechdaily.com/hubble-views-galaxy-cluster-abell-1413/

New-Hubble-Image-Shows-Galaxy-Cluster-Abell-1413.jpg

Games ... gravity lenses play :laugh:

Μεθαυριο, θα αρχισει η πιο δυσκολη προσεδαφιση ανθρωπινης συσκευης σε ουρανιο σωμα.
H προσγειωση της ανιχνευτικης βολιδας Philae (τμημα της διαστημοσυσκευης Rosetta)
πανω στον κομητη 67P Churyumov-Gerasimenko (σε μεγεθος βουνου αλλα σχημα κλεψυδρας).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η προσεδαφιση θα διαρκεσει 7 ωρες !!!!!!!!!
Ο κομητης ηδη εξατμιζει αερια απο την επιφανεια του και φυσικα ... περιστρεφεται ΚΑΙ στους τρεις αξονες.
Αν η προσεδαφιση γινει επιτυχης, το A.I. των διαστημοσυσκευων μας θα προαχθει στην Α' Γυμνασιου (της
εξαταξιας πλανητικης εκπαιδευσης :p)

Last edited:
Το ακανονιστο σχημα του κομητη 67P Churyumov-Gerasimenko σε ολο του το μεγαλειο (φωτο της ESA) ...

Rosetta_OSIRIS_NAC_comet_67P_20140803_1.png

Συγκριτικες αναπαραστασεις για το μεγεθος του κομητη ...

Rosetta-size-comparison-ESA.jpg

arjtzhfbtuguq0c1qn4v.jpg

Σιγα μην εχανα την ευκαιρια :laugh:

Comet 67P.jpeg

Εat me ... :eviltongue:

Η τροχια του κομητη ... (και το ραντεβου του με την Rosetta)

RosettaApproach.jpg

Εννοειται οτι ο κομητης εχει αφηλιο (μακρινοτερη αποσταση απο τον Ηλιο) ΠΕΡΑ απο την τροχια του Δια
(ο οποιος κακως δεν αναπαρισταται στο σχεδιαγραμμα). Αρα ΔΕΝ ειναι ενας κομητης προερχομενος απο
την ζωνη Kuiper (η το νεφος Oort).

Eδω φαινεται και η τροχια του Δια :p

rosettacomet.jpg

Να προσθεσω οτι οτιδηποτε περιεχει νερο και βρισκεται σε αποσταση (απο τον Ηλιο) κοντινοτερη απο την τροχια του Δια
.... το νερο του αρχιζει να βραζει και να εξατμιζεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα πεντε υποψηφια σημεια προσεδαφισης ....

Rosetta-Philae-landing-sites_1_Ken-Kremer.jpg

.... και ο προκριθεις αριστευσας :proud: (... ουουουου ... σπασικλακιιιιιι .... :eviltongue:)

_77618828_primary_j.jpg

o oποιος μαλλον βρισκεται στην κορυφη της κλεψυδρας (η το κεφαλακι του rubberduck :p).

O Philae ΔΕΝ θα προσγειωθει σ'αυτο το ονειρικο, φιλησυχο, περιβαλλον (το οποιο ειναι concept art) ...

Philae_touch_down_video_production_full.png

αλλα ..... σε ενα τετοιο (μαλλον), οπου ο παγος κατω απο το χωμα εχει ΗΔΗ αρχισει να εξατμιζεται >

Rosetta_Lander_Philae.jpg

To κακο ειναι οτι εχουν ΗΔΗ ανιχνευθει πιο βιαια φαινομενα (πιδακες) αλλα ΔΕΝ βρισκονται στην περιοχη προσεδαφισης.
Ας ελπισουμε οτι θα μεινουν εκει (και δεν θα αποκτησουν ενταση που να επηρεαζει ολοκληρο τον κομητη) >

Comet_on_26_September_NavCam.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν ειμαστε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τυχεροι ισως ο Philae ανιχνευσει οργανικα μορια (η και τμηματα αμινοξεων)
κατω απο την παγωμενη κρουστα της επιφανειας. Δηλαδη να επαληθευσει την υποθεση της Πανσπερμιας
> οτι η Γη βομβαρδιστηκε απο τους δομικους λιθους της ζωης, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τους εξελιξει και εγκαθιδρησει
στον πλανητη μας.

27830_comet875x500.jpg

Αλλα αυτο ειναι μαλλον το πιο απιθανο σεναριο γιατι ακομα και αν υπαρχουν οργανικα μορια, αυτα
ΔΕΝ θα μπορουσαν να επιβιωσουν πανω στην βιαιη επιφανεια του κομητη .... παρα μονο στον πυρηνα του.
Στον πυρηνα δεν φτανουμε που να χτυπιομαστε κατω. Σιγουρα οχι τωρα .... και oχι με βολιδες 100 κιλων.

Χρειαζομαστε Ηarry (The Man) Stumper και τo "fart-watermellons" επιστημονικο επιτελειο του

... right on the spot ... :coool:

bruce-willis-armageddon.jpg

Ας αφησουμε επιτελους τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ να κανουν δουλεια .... :smash:

Last edited:
Και εγω (που ειμαι χαρουμενο παιδακι :p) .... ουτε εγω το βλεπω !!
Eνα ολοκληρο βουνο σε περιδινιση ? ... και στους τρεις αξονες ? ...
και με "εξαερωσεις καλοριφερ" σε καθε τετραγωνικο μετρο ? ...
Χμμμμμ .... :chinscratch:

Kαι εχει παρει μεγαλη δημοσιοτητα (για την ESA) το ολο εγχειρημα
(ας προσεχε .... )

Last edited:
:furious3::furious3::furious3::furious3::furious3:

Τα χω παρει στο κρανιο με αυτη την απαγορευση hotlinking ...
και μαλιστα απο sites που δεν ειναι dedicated image hosters !

AEI ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΙΑ ...
πρεπει καθε εικονα να την ποσταρουμε μεσα απο τον ΦωτοΚουβα ?
Τι ελιτισμος ειναι αυτος ? Αει σιχτιρ, πριγκηπες της πληροφοριας !
Μια τροχια θα δειχναμε στον κοσμο .... οχι τα ανεκδοτα του Dali και του Picasso !

Τεσπα ....

η τροχια (που αλλοτε φαινεται και αλλοτε οχι) της προσεγγισης της Rosetta στον Sinbad
(προσθεσα την τροχια του Δια) >

Rosetta's approach.jpg

Αν ειμαστε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τυχεροι ισως ο Philae ανιχνευσει οργανικα μορια (η και τμηματα αμινοξεων)
κατω απο την παγωμενη κρουστα της επιφανειας. Δηλαδη να επαληθευσει την υποθεση της Πανσπερμιας
> οτι η Γη βομβαρδιστηκε απο τους δομικους λιθους της ζωης, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τους εξελιξει και εγκαθιδρησει
στον πλανητη μας.

Αυτό θα ήθελα πραγματικά να το ακούσω,να το επιβεβαιώσουν!!!
Βέβαια,είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι έτσι....(Νομίζω και οι ίδιοι,αλλά θέλουν και την επαλήθευση).
Αν όχι αυτή η αποστολή,ίσως κάποια άλλη στο μέλλον.

Απάντηση: Re: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Με καμάκια,με άγκυρες,με ανασχαιτήρες..Δεν το βλέπω πολύ πιθανό,μακάρι να είμαι λάθος όμως.

Aκολουθει σποιλερ για το Ιντερστελαρ (enter at your own risk)

Θες να πεις οτι ειναι απιθανο?
Ε, ας φερουν τον ΜακΚοναχι να τους πει οτι ειναι αναγκαιο.
Aπ'οτι ειδα, αυτο αρκει σε παρομοιες περιστασεις:p!

Αυτό θα ήθελα πραγματικά να το ακούσω,να το επιβεβαιώσουν!!!
Βέβαια,είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι έτσι....(Νομίζω και οι ίδιοι,αλλά θέλουν και την επαλήθευση).
Αν όχι αυτή η αποστολή,ίσως κάποια άλλη στο μέλλον.

Πανο, υπαρχει και μια αποψη οτι οι κομητες ΔΕΝ ειναι απομειναρια της γεννησης του πλανητικου μας
συστηματος αλλα της κατοπινης του πορειας. Οτι ο Ηλιος περνωντας απο διαφορες περιοχες του γαλαξια
.... μαζευε (ελκυε βαρυτικα) βραχους και σκονη. Με τον καιρο, μαζεψε τοσο πολυ "πραμα" που νομιζουμε
οτι ειναι αυτοχθων υλικο (και οχι σκορποχωρι που εγκλωβιστηκε βαρυτικα).

Ομως, αυτη ειναι μια αποψη .... που ακομα και εγω ο πυροβολημενος .... δυσκολα χωνευω.
Τεσπα .... Κυριακη κοντη γιορτη. Αν ειμαστε τυχεροι με τον Philae, θα μετρησουμε τις συγκεντρωσεις
σιδηρου και ανθρακα πανω στον 67P (οι οποιες πρεπει να συμπιπτουν με τις συγκεντρωσεις σιδηρου
και ανθρακα στα φασματα απορροφησης του Ηλιου μας .... μαλλον !!!)

Ο συγκεκριμενος (67P/Churyumov–Gerasimenko) δεν ειναι ενας κομητης που προερχεται απο τις
εσχατιες του πλανητικου μας συστηματος (ζωνη Kuiper και νεφος Oort) οποτε, ειναι και ο λιγοτερο
πιθανος "αλλοδαπος" βραχος. Αν εχουμε οποιαδηποτε τυχη να δουμε ποιος ανηκει σε ποιον "πατερα"
τοτε πρεπει να ψαξουμε ΠΕΡΑ απο την τροχια του Πλουτωνα (ισως περα και απο την ζωνη Kuiper).
Αυτο .... δεν θα συμβει αυριο !

Last edited:
Live data feed για την ταχυτητα της Rosetta (αναφορικα με τον Ηλιο και την Γη)

http://www.livecometdata.com/comets/67p-churyumov-gerasimenko/

Τα νουμερακια που αλλαζουν γοργα, στο τελος .... ειναι ολοκληρα μιλια !!!!!!
Υποψιν οτι η Rosetta εχει την ιδια ταχυτητα με τον 67P, δηλαδη 18 χλμ/δλπ. :blink:
Οχι ακριβως την ιδια, αφου περιφερεται γυρω απο αυτον (οποτε αλλοτε επιταχυνει ελαχιστα
και αλλοτε επιβραδυνει ελαχιστα). Αυτο θα πρεπει να φανει και στο data feed (καποια στιγμη).

Live data feed για την ταχυτητα της Rosetta (αναφορικα με τον Ηλιο και την Γη)

http://www.livecometdata.com/comets/67p-churyumov-gerasimenko/

Τα νουμερακια που αλλαζουν γοργα, στο τελος .... ειναι ολοκληρα μιλια !!!!!!
Υποψιν οτι η Rosetta εχει την ιδια ταχυτητα με τον 67P, δηλαδη 18 χλμ/δλπ. :blink:
Οχι ακριβως την ιδια, αφου περιφερεται γυρω απο αυτον (οποτε αλλοτε επιταχυνει ελαχιστα
και αλλοτε επιβραδυνει ελαχιστα). Αυτο θα πρεπει να φανει και στο data feed (καποια στιγμη).

FFS είναι τόσο μακριά!?!?!

Τόσο πέρα από τον Άρη?!?!?!? :speechless-smiley-0

WOW ..... :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Λες να ακουσουμε σιγα-σιγα και τους υπολοιπους ηχους ? :laugh::laugh::laugh:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

FFS είναι τόσο μακριά!?!?!

Τόσο πέρα από τον Άρη?!?!?!? :speechless-smiley-0

ΔΕΝ μπορω να επαληθευσω το validity των δεδομενων :p
Ενας φτωχος και μονος γραφιστας ειμαι -bye-

Παντως, κατω-κατω, στο σχεδιαγραμμα των τροχιων γραφει November 11, 2014.
Επομενως προκειται περι live data feed (... μαλλον).

Last edited: