Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Στηθηκε ο μισος δυτικος κοσμος στις οθονες :rolleyes: ....
Κι εγώ είχα σταθεί για την 1η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου -που επίσης αναβλήθηκε. Συμβαίνουν αυτά.

Bασικα, δεν εχω (ουτε ειχα) αμφιβολιες για το αν θα ηταν επιτυχημενη η εκτοξευση.
Ομως, η επανοδος πισω στην γη (και μεσα απο την ατμοσφαιρα) ... ΕΚΕΙ, εχω μια αμφιβολια.

Ευχομαι (εστω και αυριο) να γινει η εκτοξευση ... ΕΠΙΤΥΧΩΣ.
Οποτε βγαινουν οι αμερικανοι στο διαστημα, καλως η κακως, ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ τον ανταγωνισμο (και στι υπολοιπες χωρες).
Μονο και μονο γιαυτο ... ευχομαι να πετυχει η εκτοξευση (και η επανοδος).

Nαι αλλα .... μαϊμουδια.

ΓΙΑΤΙ μας εκοψαν την συνδεση δεκα δευτερολεπτα ΠΡΙΝ προσνηωθει ο Falcon-9 στην εξεδρα ?

Γιατι ? :nounder: Για κατι τετοια ζουμε (ειμαστε γεννηματα-θρεμματα των Thunderbirds, ρε παιδια :nounder:)

Tην εδειξε καποιο αλλο feed ?

spacex-crew-dragon-demo-2-launch.gif

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Bασικα, δεν εχω (ουτε ειχα) αμφιβολιες για το αν θα ηταν επιτυχημενη η εκτοξευση.
Ομως, η επανοδος πισω στην γη (και μεσα απο την ατμοσφαιρα) ... ΕΚΕΙ, εχω μια αμφιβολια.

Νομίζω πως αφού δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, δεν πρόκειται να δυσκολευτεί ούτε στην επάνοδο.
Φυσικά αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση (το περί ανθρώπινων χειρισμών)...εδώ έκαναν επίδειξη πως άκουσον άκουσον ΜΠΟΡΕΙ να αναλάβει τον χειρισμό, αν χρειαστεί το πλήρωμα...δεν έβαζαν κούκλες πάλι....

Το starship δέχεται αφόρητες πιέσεις...δεν έχει σχέση με το Falcon βέβαια αλλά το πιέζουν γιά να μπορέσει να λειτουργήσει γρηγορότερα και να προλάβει τους ανταγωνιστές.
Διαρροή υγρού μεθανίου είπαν πως είναι η αιτία.

Nαι αλλα .... μαϊμουδια.

ΓΙΑΤΙ μας εκοψαν την συνδεση δεκα δευτερολεπτα ΠΡΙΝ προσνηωθει ο Falcon-9 στην εξεδρα ?

Γιατι ? :nounder: Για κατι τετοια ζουμε (ειμαστε γεννηματα-θρεμματα των Thunderbirds, ρε παιδια :nounder:)

Tην εδειξε καποιο αλλο feed ?

Δεν την έδειξε άλλο feed, γιατί είναι θέμα ασφαλείας και ανταγωνισμού. Όπως άλλωστε δεν έδειχνε να βγάζουν την στολή τους, δεν τους έδειξε να τρώνε και φυσικά ακουγόταν να τους ζητάνε άδεια να επανέλθουν οι κάμερες μέσα στον χώρο της καμπίνας. Θέλει προσοχή με όλα αυτά, δεν γίνεται να τα δείχνουν όλα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια βλέπαμε με το σταγονόμετρο και φυσικά πολύ καιρό μετά από όταν συνέβησαν.

Αυτα που βλεπουμε πλεον ειναι ενα βημα απο την ταινια .

Οντως βλεπουμε παρα πολλα. Τον πυραυλο να προσγειωνεται τον εχουμε δει αρκετες φορες εως τωρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Το starship δέχεται αφόρητες πιέσεις...δεν έχει σχέση με το Falcon βέβαια αλλά το πιέζουν γιά να μπορέσει να λειτουργήσει γρηγορότερα και να προλάβει τους ανταγωνιστές.
Διαρροή υγρού μεθανίου είπαν πως είναι η αιτία.

Και ρωταω λοιπον, εγω (ο αφελης και αμαθης) ... ΓΙΑΤΙ δεχεται αφορητες πιεσεις ?
H NASA εχει δηλωσει ξεκαθαρα οτι ΔΕΝ βαζει δικους της αστροναυτες σε αποστολη για τον Αρη ... ΠΡΙΝ ΤΟ 2030.
Μηπως ο Elon ειναι τοσο παληκαρας που σκεφτεται να τα κανει ΟΛΑ μονος του ? Γιαυτο και οι βιασυνες ?
Ερωτηση κανω. Που ομως εχει μια πολυ βασιμη υποψια : ο Elon ειναι επιχειρηματιας (εκτος απο μηχανικος).
Μπορει να κινηθει με την ιδια βραδυτητα (και περισκεψη) που κινειται μια NASA ? H, εστω, μια Boeing ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

H, εστω, μια Boeing ...

Η οποια ξεκινησε το 2012 με το ΥΠΕΡΦΙΛΟΔΟΞΟ σχεδιο των SLS (Space Launch System)
εφαγε τα δις της αρκουδας και ... ΑΚΟΜΑ να παραδωσει τα δυο πρωτοτυπα booster της
https://www.extremetech.com/extreme/278656-nasa-report-blames-boeing-mismanagement-for-sls-delays

Ο λογος ? ... => .... "Boeing’s management, technical, and infrastructure issues have all contributed to the slowdown"
Xωρια οτι ΟΤΑΝ τελικα παραδωσει τα καμαρια της (ποτε ? ουτε καν μεσα στο 2021) θα εχουν ενα θεορατο DISADVANTAGE
συγκρινομενα με τα Falcon-9 της SpaceX ..... ΔΕΝ θα ειναι επαναχρησιμοποιουμενα, θα καιγονται πισω την ατμοσφαιρα !!!

Mε μια τοσο βραδυκινητη εταιρεια οπως την Boeing .... WHERE IS THE RUSH ? .... :nounder: .... καποιος να με διαφωτισει !

Kαλα Νικο,
εαν ειναι ΤΟΟΟΟΣΟΟΟΟ θεορατη η διαφορα .... ναι, ειναι Φυσικος !
Μου διαφευγει πως ειναι δυνατον καποιος Φυσικος, να κατεχει μονο Φιλοσοφια ... και ΚΑΘΟΛΟΥ Μηχανολογια.