Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Ξεχνα λιγο τον Musk και απαντησε μου αν θες, σ'αυτο :
υπαρχει Φυσικος που να μην κατεχει ΓΡΙ απο μηχανικη και ταλαντωση εκκρεμους (η απο Βαλλιστικη) ?
Υπαρχει Μηχανικος που να μην κατεχει ΓΡΙ απο Φυσικη και Δυναμη = Μαζα Χ Επιταχυνση (η απο Πεδια) ?

Ξεκινησα ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ πριν 8 χρονια με τα Διαστημικα Ταξιδια, εθεσα τον πηχη τοσο ψηλα,
που μου πηρε 8 χρονια (απο τοτε) ... να αποδειξω οτι ΔΕΝ κατεχω τα Μαθηματικα πισω απο ολα αυτα.
Η Φυσικη Υψηλων Ενεργειων εχει μια απιστευτα σαγηνευτικη φορεσια (για τους αδαεις) που ομως
κρυβει μια αφορητα δυσνοητη σκαπανικη απο κατω (δηλαδη, Διαφορικο λογισμο και τανυστες).

Πες μου τι να κανω (για να κατεβασω τον πηχη) .... σας εξαπατησα τοτε (οτι, ταχα μου, κατεχω !)

Οσον αφορα τον Elon, ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ μου αρεσει ο ΧΛΙΔΟΜΠΕΜΠΕΣ.
Ομως ... οταν ειναι πολλοι υπευθυνοι για κατι, σχεδον δεν ποτε ξημερωνει (βλεπε Boeing).
Οταν μονος ενας ειναι υπευθυνος για κατι ... ενδεχεται να ξημερωσει (οσο ζουμε, οχι οταν πιτανουμε).
Εαν νομιζεις οτι ο Elon ειναι το χειροτερο δειγμα .... δεν θελω να γραψω τι ειναι ο Bezos.
Tην ονειρικη εποχη της NASA (1960 με 1980) ... καλα θα κανουμε να την ξεχασουμε.
Συνεβησαν οι ευνοικοτερες των συμπτωσεων, ωστε να διαπρεψει ο δημοσιος χαρακτηρας της.

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Ξεκινησα ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ πριν 8 χρονια με τα Διαστημικα Ταξιδια, εθεσα τον πηχη τοσο ψηλα,
που μου πηρε 8 χρονια (απο τοτε) ... να αποδειξω οτι ΔΕΝ κατεχω τα Μαθηματικα πισω απο ολα αυτα.
Η Φυσικη Υψηλων Ενεργειων εχει μια απιστευτα σαγηνευτικη φορεσια (για τους αδαεις) που ομως
κρυβει μια αφορητα δυσνοητη σκαπανικη απο κατω (δηλαδη, Διαφορικο λογισμο και τανυστες).

Πες μου τι να κανω (για να κατεβασω τον πηχη) .... σας εξαπατησα τοτε (οτι, ταχα μου, κατεχω !)

Ρε πας καλά Μακάρι οι μισοί με πτυχία θετικών επιστημών να ήξεραν όσα εσύ. Μην ξεχνάς πως ο φορμαλισμός είναι εργαλείο, όχι αυτοσκοπός.

Aυτος ειναι ο πρωτος οροφος του SLS της Boeing (καθως παραδιδεται). Χρειαζονται αλλοι δυο οροφοι.
Αυταποδεικτα ειναι το μεγαλυτερο πυραυλακι μετα τον Κρονο-5 (του 1967). Ομως .... ολο αυτο το
αντιτορπιλικο .... θα καιγεται πισω στην ατμοσφαιρα. Τραγικο :nounder: .... εν ετει 2020, απλα τραγικο !

maf_20200108_artemis_roll_out_dn_5673_0.0.jpg

Eαν ολα πανε καλα (και πως να πανε απο την στιγμη που τα εσοδα απο πωλησεις εμπορικων αεροπλανων
της Boeing εχουν παει ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ μετα την πανδημικη κριση, που δεν λεει να κοπασει) τοτε το SLS
θα μπορεσει να στηριξει (ως cargo loads αλλα και manned capsules) ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ διαμορφωσεις :

sls_vehicle_evolution_doc_0.jpg

Την τελευταια διαμορφωση (με το cargo fairing των 110+ μετρων !!!) μην περιμενετε να την δειτε πριν το 2025.
Aν οοοοοοολα τα υπολοιπα πανε καλα (... as planned, with zero mishaps). Kαι αν οοοοοολα πανε στραβα ...
με τον Falcon-9 της Space-X (o oποιος, αν και επαναχρησιμοποιουμενος ... ΔΕΝ βγαζει 100 τονους σε τροχια).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η SpaceX εκτοξευει τον πυραυλο Falcon 9 με τον δορυφορο Starlink

Αυτη την φορα, εδειξαν την προσνηωση του πρωτου οροφου .... αλλα απο το επιπεδο της εξεδρας.
Δεν πειραζει .... ισως οταν νιωσουν αρκετα σιγουροτεροι .... μας το δειξουν απο την καμερα στον πυραυλο.
Η προσνηωση ειναι ο θριαμβος της Μηχανικης (στην εξισορροπηση φορτιων). Ο λογος που στηνομαστε.
Χιλια πραγματα μπορουν να πανε στραβα.

Μην αρχισετε και τρεχετε πανικοβλητοι στους δρομους :rolleyes: ...
Ενημερωθηκατε πεντε (ολοκληρες) μερες, πριν το συμβαν !
https://el.wikipedia.org/wiki/Ηλιακή_έκλειψη_της_21ης_Ιουνίου_2020

SE2020Jun21A.gif

Δεν ειναι ενα καποιο ... mothership των Αnunnaki .... Ok ? :smash:
Οι δακτυλιοειδεις εκλειψεις ... ειναι ιδιαιτερως υποβλητικες :
https://eastroephimerides.files.wordpress.com/2020/06/53e293c0346914138b2b5d7343a8dd75.jpg

Αι σιχτιρ, μια βρέχει, μια έχει όλο συννεφιά, τώρα η έκλειψη.
Εγώ αυτές τις μέρες κάνω κάτι πειράματα και θέλω ντάλα ήλιο! :flipout:

Μην σκας :rolleyes: ...

η επομενη ΟΛΙΚΗ εκλειψη θα μας ερθει .... 21 Απριλιου 2088 ! :laugh:
Aυτος που γεννιεται ΣΗΜΕΡΑ, ισως την προλαβει .... στα 68 του !

"Nα ταν τα νιατα δυο φορες" :nounder: ... και τρεις ... και τεσσερεις !