Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Τωρα δεν εχει και γυρισμο. Εχουν κανει τοσες επενδυσεις που δεν θα τα παρατησουν.

Μονο το ταξιδι στον Αρη ισως ειναι μια προκληση που μπορει να συνδυαστουν αλλα αυτο ειναι ακομα μακρυα.

Δυο live streaming για σήμερα:

1. Ανατολή του θερινού ηλιοστασίου από τον τύμβο του Newgrange.
http://www.gov.ie/newgrange/
Ο τύμβος του Newgrange στην Ιρλανδία είναι ένα σημαντικό προϊστορικό μνημείο με μια ιδιαιτερότητα. Κατά την ανατολή του Ήλιου στο χειμερινό ηλιοστάσιο το φώς περνά από την είσοδο και φωτίζει το βάθος του μνημείου. Η ζωντανή μετάδοση του φαινομένου ξεκινά στις 11 παρά τέταρτο το πρωί Ελλάδας. Κι αν το χάσετε σήμερα, μπορείτε να το ξαναδείτε αύριο. Χθες είχε τέλεια λιακάδα στην Ιρλανδία, μακάρι να είναι και σήμερα έτσι!

2. Συνοδος Δία-Κρόνου.
https://www.youtube.com/user/ellinogermaniki
Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα συμμετέχει σε μία διαδικτυακή εκδήλωση παρατήρησης αυτής της συνόδου Δία καις Κρόνου η οποία συνδιοργανώνεται με την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Αστεροσκοπείο Boyden της Νότιας Αφρικής. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 5 και μισή το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το κανάλι της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Φοβάμαι βέβαια ότι με τη σημερινή συννεφιά δεν θα δούμε πολλά...

Φτου, βρέχει στην Ιρλανδία...
image-asset.jpeg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

LIVE η συναστρια ή οπως το λενε του Δια με τον Κρονο των οποιων η προσεγγιση τους ενωνεται σε "ενα" φωτεινο αστρο παρομοιο με εκεινο της Βηθλεεμ

Φαινομενο που δεν θα ξαναδουν ουτε τα 9ασεγγονα μας.

Για να μην φανει οτι πουλαω εφφε (σε θεματα χημειας)
ας βαλω και κατι πιο "προσγειωμενο" και πιασαρικο ως θεματακι :rolleyes:

Protogalaxy redshifted to Z = 10 ...... aka, 13.4 billion light years away (and AGO) !
https://www.universetoday.com/14950...mzWDBui6hB7xFZFOM9RDckRfBgXoqw8FOK5_mVBzWr9OM

Κανονικα, δεν θα πρεπε να δουμε (πρωτο)γαλαξια σε μια τοσο αρχαια εποχη. Γιατι μετα τα 380.000 ετη απο το Big Bang
δεν υπηρχαν αστρα, ουτε φως (ουτε γαλαξιες). Στα 400 εκατομμυρια χρονια μετα (που χρονολογειται και η φωτογραφια)
ειναι πολυ νωρις για πρωτογαλαξιες. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. Κανονικα περιμενουμε τετοιου μεγεθους "αντικειμενα" γυρω στο
1 δις χρονια (μετα το Βig Bang) ..... ομως .... ΟΡΙΣΤΕ !

Hubble_gn-11.jpg

Αλλωστε μπορει να αργησει πολυ η απαντηση (στην ερωτησουλα χημειας) :rolleyes: ... οποτε ... ας παιξουμε με εικασιες :BDGBGDB55:

Εαν αλλαξεις το "tick" ... "ελα μου ? :flute: ποιος ηρθε ? :flute: ποια ταχυτητα ?" :flute:

Ολα καταρρεουν χωρις το ΙΔΙΟ tick (... και να δω πως θα το καταφερεις
πηγαινοντας διαρκως πισω, σε αρχαιοτερες και ΠΥΚΝΟΤΕΡΕΣ εποχες).
Eδω, μια Μαυρη Τρυπα γυροφερνεις (σε αποσταση) και αλλαζει το tick.
Επιστρεφεις στον πλανητη σου ... μερικους μηνες ΜΕΤΑ ... :laugh:

Ιnterstellar fashion :proud: ...

Eκεινο το πρωτο δευτερολεπτο του BB .... ισως και να περιεχει δις χρονια !
Ελα μου ? :blink: ...

1. Το φως επιβραδύνεται όταν πάει να ξεφύγει από βαρυτικά πεδία.
2. Το φως επιβραδύνεται όταν κινείται σε πυκνότερο μέσο.
Άρα σε ένα μικρότερο σύμπαν με μεγαλύτερη πυκνότητα και ισχυρότερα βαρυτικά πεδία όπως ήταν στο παρελθόν η ταχύτητα του φωτός θα μπορουσε να είναι διαφορετική.

Επίσης υπάρχει πάντα η ξεχασμένη θεωρία της αλληλεπίδρασης των σταθερών (οι σταθερές που ορίζουν τις βασικές αλληλεπιδράσης δεν είνα ισταθερές αλλά ο συνδυασμός τους είναι) που σημαίνει ότι μπορεί η διαφορετική ταχύτητα του φωτός να σημαίνει και διαφορετική σταθερά πλανκ και διαφορετική βαρυτική σταθερά.

Κυκλοφορούν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες pet theories με διορθώσεις στην Γενική Σχετικότητα που ξεκίνησαν για να "στρώσουν" την επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος. Ο συγκεκριμένος γαλαξίας είναι ακόμα ένα πρόβλημα. Η θέση μου σε όλα αυτά -χωρίς να είμαι σε θέση να το αποδείξω- είναι είναι ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα επιτάχυνση της διαστολής, αλλά ότι οι συνθήκες στο σύμπαν από τότε έχουν μεταβληθεί.

Δεν νομίζω, ο Πληθωρισμός είναι καλά δεμένος στο αφήγημα. Κάτι σκοτεινές ενέργειες έχουν πρόβλημα...

.... Η θέση μου σε όλα αυτά -χωρίς να είμαι σε θέση να το αποδείξω- είναι είναι ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα επιτάχυνση της διαστολής, αλλά ότι οι συνθήκες στο σύμπαν από τότε έχουν μεταβληθεί.

Eξ'οσων έχω καταλάβει η διαστολή όχι μόνο υπάρχει αλλά θα είναι και συνεχώς επιταχυνόμενη γιατί όσο περνάει ο χρόνος η σκοτεινή ενέργεια "αυξάνει" (εις βάρος της ύλης και της ενέργειας).