Κυριολεκτικά πολύ ταπεινό. Αγορασμένο πάνω από μια δεκαετία πριν από το lidl, ένα Bresser 700/70.Μετά από πολύ πολύ καιρό έβγαλα το ταπεινό τηλεσκόπιο και είδαμε μερικά πραγματάκια. Πάντως και με ένα μικρό τηλεσκόπιο αν καταφέρεις και δεν έχεις φως κοντά μπορείς να δεις πραγματάκια.
τα προσοφθαλμια ειναι καλα, κ θεωρω οτι ειναι ανωτερα του σωληνα......περαιτερω αναβαθμιση γι αυτον τον σωληνα, κ αυτη την βαση δεν εχει νοημα....Κυριολεκτικά πολύ ταπεινό. Αγορασμένο πάνω από μια δεκαετία πριν από το lidl, ένα Bresser 700/70.
![]()
BRESSER SKYLUX Refractur 70/700 | 9618750
Buy BRESSER SKYLUX Refractur 70/700 directly from the manufacturer!www.bresser.de
Αλλά επειδή κάποια πράγματα ήταν αστεία έχει αναβαθμιστεί (μέσα σε 6 μήνες από την αγορά) με:
- Ερευνητή 8 x 50 και dovetail με πατέντα για να μπει πάνω το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ σε σχέση με το αρχικό πλαστικό ανέκδοτο.
- Σετ προσοφθάλμιων της Meade super ploss 4000 series σε διαστασεις 9.7, 12.4, 15, 26, 32 & 40 mm καθως και 2* barlow (κάτι λιγότερο από 500 ευρώ καινούργια αλλά τα είχα πάρει πολύ πολύ φθηνά)
- Αντικραδασμικά πέλματα για τη βάση στήριξης.
- Χρωματικά φίλτρα (που δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ εκτός από το #80A Blue σε πανσέληνο) - Meade Series 4000 Color Telescope Filter Set
Είχα κάνει και μια πατέντα με βάρος για να είναι πιο σταθερό μιας και είναι χαμηλού βάρους. Τα περισσότερα παραπάνω είχαν αγοραστεί μεταχειρισμένα, γιατί αλλιώς το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο.
Ήταν σε αποθήκη για 5 χρόνια περίπου...ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα.
Το πιο ωραίο που έχω δει είναι το νεφέλωμα του Ωρίωνα, τις πλειάδες, κάποια Messier και φυσικά την Αφροδίτη, το Δία, τον Κρόνο και τη Σελήνη.
Για Αθήνα στην πράξη μόνο Δία, Κρόνο, Αφροδίτη και Σελήνη είχα δει. Σε πιο σκοτεινά μέρη είχα δει πχ το νεφέλωμα του Ωρίωνα.
Πάντως άλλη αναβάθμιση αυτό δεν θα πάρει - πριν το παρατήσω μόνο το διαγώνιο ήθελα να αλλάξω. Από την άλλη ίσως έχει νόημα αν βρω κανέναν μεγαλύτερο σωλήνα (πχ 1000/100) φθηνά δεύτερο χέρι να τον πάρω και να βάλω όλα τα υπόλοιπα.
Ακριβώς...τα προσοφθαλμια ειναι καλα, κ θεωρω οτι ειναι ανωτερα του σωληνα......περαιτερω αναβαθμιση γι αυτον τον σωληνα, κ αυτη την βαση δεν εχει νοημα....
μια μεταχειρισμενη βαση , κ ενας μεταχειρισμενος σωληνας....η βαση ειναι το μισο τηλεσκοπιο...ει δυνατον ρομποτικη με go to...ο υπαρχων σωληνας, να μπει σαν δευτερος, με δαχτυλιδια, στο βασικο σωληνα, βοηθητικος/οδηγητικος σωληνας...ενα σταυρονημα για να τα ευθυγραμισεις, κ θασαι σουπερ.....αν παρεις καινουργια, σωληνας κατω απο 400-500 ευρω, δεν θα κανει μεγαλη/ουσιωδη διαφορα.....οι ρομποτικες βασεις απο 700 κ ανω....
αρα μεταχειρισμενα.....
στα αστρονομικα φορουμ, πουλιουνται κατα καιρους, αξιολογα κομματια, απο λατρεις του ειδους, και προσεγμενα, στα πλαισια αναβαθμισεων
επεσε το ματι μου , προχθες, σε εναν που πουλαει μια eq3-goto, στα 350 ευρωΑκριβώς...
Τότε πάρθηκε χωρίς να ξέρουμε αν θα χρησιμοποιηθεί και πόσο. Όμως ήταν τόσο φθηνιάρικα κάποια πράγματα που ήταν ανέκδοτο (προσοφθάλμια και ερευνητής). Σε απόλυτο σκοτάδι μπορείς να δεις πράγματα και επίσης μαθαίνεις που νομίζω είναι το σημαντικότερο για κάποιο εισαγωγικό τηλεσκόπιο. Βάση goto πριν 10 χρόνια ήταν πανάκριβες, τώρα έχω δει ότι το κόστος έχει πέσει (αναμενόμενα) και οι δυνατότητες έχουν αυξηθεί για σύνδεση με κινητά κλπ. Πολύ καλός φίλος έχει ένα dobsonian, το πολύ κλασσικό εισαγωγικό
Τα έχουμε βάλει δίπλα δίπλα και το δικό μου ήταν παιχνίδι, με το άλλο έβλεπες πολύ περισσότερο ουρανό πιο καλά. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό για αυτή την αίσθηση οφειλόταν στα 2 ιντσών προσοφθάλμια και πόσο στην απόλυτη διάσταση του σωλήνα (200/1200 σε σχέση με το ταπεινό 70/700) - δεν είχε τον αντάπτορα τότε για να δοκιμάζαμε τα δικά μου στο δικό του. Βέβαια δεν το μεταφέρεις το άλλο, θυμάμαι και απλά να το βγάλουμε από το σπίτι στην αυλή ήταν μπελάς.
Η ιδέα για αναβάθμιση του σωλήνα μου είχε έρθει γιατί κάποιος είχε βάλει αγγελία με κόστος πολύ χαμηλό σκέτο σωλήνα λόγω αναβάθμισης πριν 10 χρόνια και δεν το πρόλαβα για λίγο.
Η βάση όντως είναι πατέντα και είναι ισημερινή, απλά είναι χειρότερη χωρίς αντίβαρα ακόμη και από τις EQ1. Θα είναι αποδεκτή για κάτι λίγο μεγαλύτερο με την πατέντα για το βάρος, αλλά ως εκεί.
Αν κάποιο από τα παιδιά δείξει ενδιαφέρον μεγαλώνοντας και δεν περιμένει να δεις τις εικόνες από τις φωτογραφίες του Webb θα πάω για κάτι σίγουρα με βάση που συνδέεται με υπολογιστή για εύκολη εύρεση και μάλλον καταδιοπτρικό για μικρότερο όγκο κοντά στα 1000 ευρώ μεταχειρισμένο. Έχω δει παιδιά να βλέπουν τα δακτυλίδια του Κρόνου κάπως έτσι (κάπως έτσι τα βλέπω εγώ)
View attachment 237607
ενώ περίμεναν να δουν
View attachment 237606
και να χάνουν κάθε ενδιαφέρον![]()
Mα ....... ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο !!!!!!!Ρομπα εγιναν θα τους σωσει ο ανταγωνιστης....
Ι guess soΑλλά αφού τα έπαιξε το μαγνήσιο, το λάστιχο θα είχε εξαϋλωθει τελείως.....
Νικο ......... πηγε για 2 χρονια ....... και δουλεψε 12.Το μαγνήσιο δεν είναι υλικό ιδιαίτερης αντοχής,ελαφρύ είναι.Μάλλον ήταν η χρυσή τομή για αντοχή και βάρος.
Το μαγνήσιο δεν είναι υλικό ιδιαίτερης αντοχής,ελαφρύ είναι.Μάλλον ήταν η χρυσή τομή για αντοχή και βάρος.
με τον AUDIOLYTIC κυνηγάμε τα headshell από μαγνήσιο με το τουφέκι !!Νικο ......... πηγε για 2 χρονια ....... και δουλεψε 12.
Μας κανει (το μαγνησιο).... αναβουμε και ενα κερακι !
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.