Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Τάσο, για σήματα που ανιχνεύθηκαν από ραδιοτηλεσκόπια λέει.
αν δεν είναι δική μας παλιά "αντανάκλαση" ή κάποιο διαφορετικό πάλσαρ που δεν ήξεραν μέχρι σήμερα...

μακάρι να είναι από εξωγήινο πολιτισμό, να δω τι θα λένε οι διάφοροι αρχηγοί των θρησκειών του κόσμου...
πάντως αφού τους "ακούσαμε" , θα μας "άκουσαν" ήδη και αυτοί.. δεν μπορεί....

Σήμερα στις 15:00 η μεγάλη στιγμή.
Η πέμπτη πτήση του Starship της SpaceX όπου θα επιχειρηθεί η ανάκτηση, το πιάσιμο του προωθητικού σταδίου (Booster 11) στη βάση εκτόξευσης
Ενα θηρίο ύψους 71 μέτρων και διαμέτρου 9μ...
Το συνολικό ύψος του οχήματος Βooster11 & Starship 30 είναι πάνω από 120 μέτρα...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kέρδισαν το στοίχημα, απίστευτο catch την τελευταία στιγμή.!!
Φανταστείτε τι θα γινόταν αν δεν πετύχαινε....

Last edited:
  • Like
Reactions: SR-71
ΤΟ ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕ ......

SuperHeavy resting on MZ chopsticks.jpg

ΜΠΡΑΒΟ ...... σ'αυτην την καταπληκτικη SpaceX.

Εγω σημερα περιμενα ΣΥΝΤΡΙΒΗ του SuperHeavy πανω στον Mechazilla.
Sorry (δεν κρυβομαι απο τιποτα και σε κανεναν) αλλα περιμενα ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

ΟΚ, παλιό, αλλά αστείο:
f02cd772898a875f582af054570450ac.jpg

• Haha
  • Like
Reactions: vlad66 and SR-71
Λοιπον, σε καθε προσεδαφιση απο SpaceX ...... καθομαι και απολαμβανω πανηγυρισμους απ'το κοινο.
Οι ανθρωποι ξερουν να εξωτερικευονται ! Λοιπον, οι αλαλαγμοι ειναι σχεδον παρκισονικοι (λιγο πριν
την συλληψη του SuperHeavy). Ακομα και οι ιδιοι οι αμερικανοι ..... ΔΕΝ το περιμεναν ! Σαν ημιτονοειδης
κυμματομορφη ειναι οι κραυγες τους (no .... no fucking way .... nooooo !) 😙😚😄

Θα κανω μια παρακινδυνευμενη υποθεση ........ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.
Μαλλον πηγαν να δουν ...... πως ενα σωμα μαζας m και ορμης p καταστρεφει μια περιοχη εκτασης a. 🙂🙃

Last edited:
  • Like
Reactions: Billy the Kid
Precision tech ....................
Υπαρχουν (πολυ) περισσοτερα απο δυο δαγκανες.
Δεν ειναι τοσο απλα οπως μας τα ειπανε. Κοιταξτε προσεκτικα.

Ας είναι και ένα τρισεκατομύριο ελάσματα εκεί πέρα.

Αν αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία δεν ξέρω τι είναι...

Αν μπορούμε αυτό γιατί να μην μπορούμε να φτιάξουμε ασανσέρ δηλαδή. Τα επόμενα 15 χρόνια θα είναι απίστευτα για όσους είχαν ζήσει το πριν. Το χάσμα με τις νεώτερες γενιές θα είναι τεράστιο. Έχουμε καταφέρει τόσα και με το AGI ελάχιστα πιο μπροστά θα δούμε πράγματα μαγικά.

Γιωργο
απο χθες βγηκαν κατι καθηγηταδες δεκαπεντε περγαμηνων στο FB
που το μονο που κανουν ειναι να ριχνουν απαξιωτικες ματιες και σχολια.

ΝΙΣΑΦΙ ......

Οταν κατι καιγεται πισω στην ατμοσφαιρα (SLS - Boeing) το θεωρειται ΣΩΣΤΟ και ΠΡΕΠΟΝ και ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ.
Οταν κατι γλιτωνει σωο και αβλαβες πισω στην βαση του .... θεωρειται στατιστικη απιθανοτητα που θα σβησει,
θα εκλειψει, στην επομενη προσπαθεια.

ΕΛΕΟΣ ........................... ποσο ΦΘΟΝΟ κρυβετε μεσα σας ?

Kαι να φανταστει κανεις οτι δεν ειμαι το σαρδαναπαλο με πλακατ που πανηγυριζει σε καθε εκτοξευση
της SpaceX ...... λιγο να κοιταξει κανεις στις προηγουμενες σελιδες ...... αλλα ..... ως εδω και μη παρεκει !
Οι τυποι εχουν ξεχασει οτι SpaceX δεν ειναι αποκλειστικα Elon Musk. Η το παραλειπουν .... εντεχνως.

the-spacex-team-behind-successful-superheavy-booster-catch-v0-2reoopbklkud1.jpeg

Ολοι αυτοι ................ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ................ ασχολουνται με μια στατιστικη απιθανοτητα που ωφειλει να εκλειψει !
Τι να πω ! Δεν ξερω ............

Last edited:
Εγω (ομως) επεσα πανω σ'αυτο :cry:.............
"Ultimately the team determined that the candidate signal appears to be interference from HUMAN technology"

Πάντως πριν μερικά χρόνια ανέλυσαν αυτό το σήμα και είχαν βρει ότι δεν ήταν εξωγήινο.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα, εκτός αν δεν μιλάμε για το blc1.

• Like
Όταν σε ΚΑΘΕ πτήση θα μπαίνουν άνθρωποι τότε θα μιλάμε για σίγουρη επιτυχία.
Μέχρι τότε θα μιλάμε για στατιστική επιτυχία.
Προτρεχεις ! Κανεις δεν μιλησε για επανδρωμενο Starship (οχι ακομα).
ΟΜΩΣ ...... κανεις δεν περιμενε ενας αδειος SuperHeavy να καθισει απαλα πανω στις δαγκανες των chopsticks.
ΔΕΝ ειναι στατιστικη επιτυχια. Ειναι πραγματικη επιτυχια που αφορα μηχανες και συστηματα (ΟΧΙ ανθρωπους).
Οταν ολα τα παραπανω συμβουν (ΑΝ συμβουν) και με ανθρωπους on board ...... τοτε ειναι ΣΥΝΟΛΙΚΗ επιτυχια.
Τωρα ακομα ειναι ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ επιτυχια. Ομως ετσι δεν ξεκινησε και o Von Braun ? Εβαλε κατευθειαν πληρωμα
στις πρωτες δοκιμες ?

• Like
Reactions: donk
Πώς να στο πω αλλιως. Μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου κάθε μέρα να πας στην δουλειά σου. Με τι ποσοστό επιτυχίας φτάνεις; Μάλλον με 99,999999% σωστά;
Αν το ξανακάνουν αυτό με το πύραυλο πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ξαναπετυχει; Και μην μου πείτε πολλες, γιατί αν είναι πολλές γιατί δεν βάζουν και ανθρώπους τότε;
Γενικά όπως έχω ξαναγράψει πολύς μπελας.....Δεν υπάρχει μέλλον με αυτούς τους τρόπους. Δεν γίνεται δουλειά έτσι.
Δεν γίνεται να σείεται μια πολιτεία μόνο και μόνο για μια εκτόξευση.
Μπορεί να έχω επηρεαστεί από τις ταινίες βέβαια.
Όπως έχω ξαναγράψει, δεν έχει αλλάξει τίποτα εδώ και 50 χρόνια για μένα. Ο ίδιος πανικός και τότε ο ίδιος πανικός και τώρα.
Με τέτοια πρόοδο ούτε σε 1000 χρόνια δεν θα είναι εφικτά τα διαστημικά ταξίδια ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΕΝΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ. Αυτό για μένα είναι πρόοδος.

Προς το παρόν Τάσο ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγει μια τεράστια μάζα από την βαρυτική έλξη της Γής είναι ο αυλωθητήρας με την τεράστια αναλογία λόγου ισχύος προς βάρος..
Νομοτελειακά θα είναι και για την επόμενη εκατονταετία.
Από κεί και πέρα όταν υπάρχει χρήμα και σκοπός, όλα είναι δυνατά.
Μην ξεχνάμε πως η πρώτη επιτυχία του Ελον Μάσκ ήταν τα Postit, τα κίτρινα αυτοκόλλητα χαρτάκια με σημειώσεις που κολλάμε στα ψυγείο και στα ντουλάπια...
Από κει και πέρα το χάος

• Haha
Όπως έχω ξαναγράψει, δεν έχει αλλάξει τίποτα εδώ και 50 χρόνια για μένα. Ο ίδιος πανικός και τότε ο ίδιος πανικός και τώρα.
Με τέτοια πρόοδο ούτε σε 1000 χρόνια δεν θα είναι εφικτά τα διαστημικά ταξίδια ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΕΝΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ. Αυτό για μένα είναι πρόοδος.
E πες το ντε ................. ΤΩΡΑ καταλαβα !!!!!!
Εσυ θες να ανακαλυφθει η αντιβαρυτητα και να βγαινουν ακομα και τα μυρμηγκια στο διαστημα.
Μαζι σου αλλα ........ μεχρι τοτε ? ......... τι κανουμε ? ........ ο "τρισκαταρατος" Musk ειναι ο πρωτος που
προσπαθει να ριξει το κοστος κατω απο 1000$ το κιλο. Οι αλλοι οι περιωνυμοι .......... ΑΠΑΞΙΟΥΝ
η, στην καλυτερη, δεν βιαζονται (ας δουμε πως θα φαει τα μουτρα του ο Elon και βλεπουμε) !
Οποτε Τασο ? ..........

Last edited:
Μην ξεχνάμε πως η πρώτη επιτυχία του Ελον Μάσκ ήταν τα Postit, τα κίτρινα αυτοκόλλητα χαρτάκια με σημειώσεις που κολλάμε στα ψυγείο και στα ντουλάπια...
Από κει και πέρα το χάος
Μα πως τα πετας ετσι :LOL::ROFLMAO: ........