Ευτυχώς...Καμια !
Η τροχια του Αρη ειναι υπολογισμενη με ακριβεια μετρου.
Δεν θα τον πετυχει.
Φαντάζεσαι θραύσματα 1Km σαν διαστημικά σκουπίδια να μας απειλούν;;
Ευτυχώς...Καμια !
Η τροχια του Αρη ειναι υπολογισμενη με ακριβεια μετρου.
Δεν θα τον πετυχει.
Μπα .....Ευτυχώς...
Φαντάζεσαι θραύσματα 1Km σαν διαστημικά σκουπίδια να μας απειλούν;;
Δεν χρειαζεται να πετυχει. Iσως μπορει να αλλαξει τροχιες.Χειρότερο σενάριο είναι να πετύχει κατά τύχη κάποιο μικρό σώμα στην περιοχή. Έτσι κι αλλιώς μπορεί να μην ξέρουμε που είναι, φαντάζεστε να μην ξέρουμε και που θα πάει;

εχω στην αποθηκη, εξοπλισμο 3-4 χ ευρω -απο τοτε, -15 χρονια...τοτε ειχα λοξα μεγαλη για αστροφωτογραφιση..ειχαμε προχωρησει αρκετα με ενα φιλο μαζυ ....που ειναι ωραιο χομπυ, αλλα επιπονο κ κουραστικο κ απαιτει πολυ χρονο κ πολυ κοπο...κ στην ληψη των εικονων κ στην μετεπειτα επεξεργασια τους.....κ φυσικα η αστροφωτογραφιση ΔΕΝ ειναι παρατηρηση του ουρανου...ειναι αλλο πραγμα..εκανα τον κυκλο μου- κ γυρισα στα κιαλιαKαι οχι μονο αυτο ......
Πανε σκανε τα χιλιαρικα ......... και μετα βλεπουν ενα καλο ζευγαρι 20x80
και σκεφτονται να πουλησουν κοψοχρονια τα τερατα των 10k ...............
(ασε που κανεις δεν τα παιρνει ουτε κοψοχρονια ..... και καθονται στην αποθηκη
η βγαινουν απ'αυτην σε κανα αστροπαρτυ για "γνωριμια με το ευρυ κοινο"......)
κιαλια η τηλεσκοπιοΜιλώντας με φίλους έχουμε δει ότι η τωρινή μόδα είναι να παίρνεις αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο το οποίο βρίσκει μόνο του ότι θες να δεις και το βλέπεις και είναι και συνήθως καταδιοπτρικά για μικρό όγκο. Αυτό το βγάζεις εύκολα, βλέπεις 2-3 πράγματα και επαλαμβάνεις επόμενο βράδυ.
Ακόμη δεν έχω καταλήξει το αν αυτό είναι καλό ή όχι. Να πω ότι ο δικός μου εξοπλισμός είναι πολύ ταπεινός βασισμένος σε ένα τηλεσκόπιο 700/70 (https://avclub.gr/threads/diastimika-astronomika-nea.32605/post-1058992747). Επίσης να πω πως βγαίνει πια 1-2 φορές το χρόνο μόνο μετά από κάποια χρόνια που δεν έβγαινε καθόλου.
Έχω δει φίλους να παρατάνε το σπορ από τα πρώτα βήματα όταν καταλαβαίνουν ότι ο Κρόνος είναι ένα μπαλάκι του ping pong με ένα δισκάκι λευκό γύρω γύρω ή να μην μπορούν να προσανατολιστούν για να βρουν τα Messier objects. Ίσως σε τέτοιους ανθρώπους η αυτοματοποίηση να έχει νόημα γιατί δεν θα το παράταγαν συνολικά.
Από την άλλη η προσπάθεια και μόνο να βρεις κάτι και να το δεις. Την πρώτη φορά που θα δεις το νεφέλωμα του Ωρίωνα ή τα φεγγάρια του Δία το χαίρεσαι επειδή τα βρήκες μόνος σου με ένα χάρτη (έστω και σε υπολογιστή).
Κυάλια τα έχω σκεφτεί και εγώ για τα παιδιά κυρίως γιατί δυσκολεύονται πολύ με το τηλεσκόπιο (7 και 5 ετών). Με κυάλια 10χ που έχω επίσης δεν μπορούν να δουν επειδή τρεμοπαίζει το είδωλο. Ίσως όντως τολμήσω για κάποια με μικρότερη μεγέθυνση.
Έχεις να προτείνεις κάποια λογικού κόστους;
Κιάλια κατά προτίμηση που μπορούν να χρησιmopοιηθούν και από τα παιδιά. 10x50mm έχω ένα ζευγάρι αλλά τρέμει πολύ για νυκτερινό ουρανό. 7 x 35 πρότεινε το chatgpt,κιαλια η τηλεσκοπιο
κιαλια 7χ50....το πρωτο νουμερο ειναι η μεγεθυνση...τα 10χ τρεμουν...το δευτερο χ40, χ50 ειναι η διαμετρος του φακου,,οσο μεγαλυτερο τοσο μεγαλυτερη η φωτοσυλλεκτικη ικανοτητα κ αρα καλυτερο...διαμετρος 50 vs 35 σημαινει διπλασια επιφανεια κ επομενως διπλασια φωτοσυλεκτικη ικανοτητα υπερ του πρωτου..δες κ το βαρος, αν προκειται για μικρα παιδια...και την ελαχιστη διακορικη αποστασηΚιάλια κατά προτίμηση που μπορούν να χρησιmopοιηθούν και από τα παιδιά. 10x50mm έχω ένα ζευγάρι αλλά τρέμει πολύ για νυκτερινό ουρανό. 7 x 35 πρότεινε το chatgpt,
Είδα ότι έχει μια Κινεζιά στο skroutz με λιγότερα χρήματα για αυτά τα χαρακτηριστικά.Καλη ωρα......
Kαι ξεκινα ο αμαθης με λιγοτερο απο 50 ευρω.
Του ανοιγεις την ορεξη για περισσοτερο ..... σιγα-σιγα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.