Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Δεν ξερω AN (μετα απο τοσα που εχω γραψει) εχει γινει κατανοητη η αρχη του Warp Drive.

Η φυσαλλιδα του Warp Drive ειναι ενα πολυ μικρο "επιπεδο" που κινειται παραλληλα (σχεδον εφαπτομενικα)
με το αχανες "επιπεδο" του συμπαντος (αυτου που παρατηρουμε, γεματο απο γαλαξιες, αστρα, πλανητες και
βαρυονικη υλη, δηλαδη την υλη απο την οποια ειμαστε φτιαγμενοι). ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ, ΟΜΩΣ !!!

Γιατι εβαλα σε εισαγωγικα τις λεξεις "επιπεδο" ???
Γιατι καθενα απο αυτα τα επιπεδα περιεχει ΤΡΕΙΣ ολοκληρες διαστασεις (και οχι δυο).
Αρα ... ΠΟΤΕ ΔΕΝ προκειται να προσκρουσουμε πανω σε καποιο αστρο, πλανητη η βραχο ενω ταξιδευουμε
με την φυσαλλιδα warp. Ολα αυτα (αστρα, πλανητες, βραχοι) ανηκουν και υφιστανται στο αχανες επιπεδο
του συμπαντος (της βαρυονικης υλης). Απο το οποιο μας χωριζει μια επιπλεον διασταση ... η τεταρτη.

Αρα δεν υφιστανται κανενας κινδυνος, ετσι δεν ειναι ?

NOT QUITE. O κυμματισμος, μπρος και πισω απο την φυσαλλιδα, υφισταται μεσα σε ενα "χωρο" (4D)
που κανεις δεν εγγυαται οτι ειναι αδειος απο οτιδηποτε. Ειναι αδειος απο βαρυονικα σωματιδια, ΝΑΙ,
αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν εγγυαται οτι ειναι αδειος απο αλλες υφες, "υλες" και ενεργειες. Mπορει να κυμματισει
απροσκοπτα και ομαλα το κυμα της φυσαλλιδας μας εκει μεσα ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ! Εικαζουμε οτι ειναι
ενας αδειος χωρος ..... ΕΙΚΑΖΟΥΜΕ ..... -bye-

Last edited:
Πως θα είναι μέσα στη φυσαλλίδα? θα είναι ας πούμε όπως στο contact που ταξίδευε η Jodie Foster μέσα στη μπάλα?

καλά τώρα πλάκα κάνουν ή θα πάνε στον Άρη?
Ρε σεις!!! πειτε τους κάτι!!!
Χθες εβλεπα μια εκπομπή που ελεγε οτι μαζεύουν κόσμο να κληρώσουν...και αν τους κάτσει???!
μετά βεβαια είχε την διαφήμιση στο κουρείο...(sorry δεν ειμαι πρωτοπόρος στα νεα....)
Μετά λέγανε οτι θα φτιάξουν στην Καλαμάτα βάση για στρατοσφαιρικά ταξίδια, έχουμε εναν Καλαματιανό κάπου καλά στη νασα
ειναι το καλύτερο σημείο λέει στην Ευρώπη.
Με 100.000$ το πήγαινε και άλλα τόσα το έλα, δεν φαίνονται άσχημα...
Αλλά οι άλλοι στον Άρη αν πάνε εδω κοντα....το χάσανε το κορμί!

Δεν είναι πλάκα αυτό για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας
Ναι θα μπορεί μελλοντικά να δεχθεί και προσγειώσεις από το διάστημα
Σιγά τα αυγά θα μου πεις
Αλλά τις προδιαγραφές τις έχει
Κακό δεν είναι
Ανέκδοτο ούτε.
Το προτιμώ από κάτι ΝΑΤΟικες πτήσεις … Που κοστίζουν περισσότερο από ένα ταξίδι στον Άρη…

Λοιπον ..... Λαθος ειμαι, Ανθρωπος προσπαθω να γινω !

Η θαλασσα Dirac ΔΕΝ ειναι μια θαλασσα σωματιδιων-αντισωματιδιων (οπως σας αραδιασα στην αρχη).
Η θαλασσα σωματιδιων-αντισωματιδιων ειναι η Ενεργεια του Κενου Χωρου (Vacuum Energy) και η οποια ισχυει !!!
Η θαλασσα Dirac ειναι μια θαλασσα ΜΟΝΟ αντισωματιδιων και πολυ φοβαμαι ΜΟΝΟ ποζιτρονιων (δηλαδη, θετικα
φορτισμενων ηλεκτρονιων). ΟΧΙ ολων των εικονικων σωματιδιων που ενδεχεται να κατοικουν στις αγριως
υποατομικες κλιμακες.

Αρα ..... ολα οσα εγραψα περι φαινομενου Casimir ΙΣΧΥΟΥΝ .... αλλα χωρις να περιγραφονται πληρως απο τις
ιδιοτητες τη θαλασσας Dirac. Περιγραφονται καλυτερα απο την Ενεργεια Κενου Χωρου (πολυ πιο προσφατη
θεωρια και πιο ολοκληρωμενη απο την θαλασσα Dirac).

Πως ξεκινησε η θαλασσα Dirac ?

Binary world.jpg

Ο "τεραστιος" ... Paul Dirac.jpg

σκεφτηκε το 1927, οτι ειναι αστειο ενα ηλεκτρονιο να εκπεμψει τοσα φωτονια ωστε η ενεργεια του ηλεκτρονιου
να γινει ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Δεν μπορουμε να εχουμε ενα χωρο στο συμπαν που να μας ΧΡΩΣΤΑ ενεργεια. Υπεθεσε λοιπον
(ο τρισμεγιστος) οτι κατω απο μια συγκεκριμενη ενεργειακη σταθμη (παντα θετικη) υπαρχει μια απεραντη δεξαμενη
απο "τρυπες" ενεργειας !!!! Για τον κοσμο τους ΔΕΝ ειναι "τρυπες". Ειναι κανονικη ενεργεια (mc^2) αλλα για ΕΜΑΣ
ειναι μια ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Αρα το mc^2 (εκει κατω) ειναι για μας -mc^2. Αυτες οι τρυπες, οταν το ηλεκτρονιο
εκπεμψει ασυγχωρητα πολλα φωτονια, ανεβαινουν ΠΑΝΩ απο το ελαχιστο ενεργειακο κατωφλι που τα μετατρεπει
σε κβαντα αλληλεπιδρωντα με τον δικο μας κοσμο. Μετατρεπονται σε κβαντα που αναπληρωνουν το ενεργειακο
κενο του ηλεκτρονιου. Και οχι σε καθε κατηγορια ηλεκτρονιων (που ειναι αλυσσοδεμενα σε ενεργειακες στoιβαδες)
αλλα στα ελευθερα που τρεχουν δεξια-αριστερα και μαλιστα με σχετικιστικες ταχυτητες.

Hole elevation from negative state.jpg

ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ μετα ...... διαπιστωθηκε οτι αυτες οι "τρυπες" ειναι πραγματικα σωματιδια : τα ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΑ.

Αρα η θαλασσα Dirac ειναι μια ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ειδικη περιπτωση της Eνεργειας του Κενου Χωρου.
Γιατι εκτος απο ποζιτρονια, υπαρχουν και αντι-κουαρκ, υπαρχουν και αντιπρωτονια/αντινετρονια,
υπαρχουν και ολοκληροι πυρηνες Αντι-Υδρογονου. EΚΕΙ ισχυουν διαφορετικα μετρα και σταθμα !!!

Last edited:
Έρευνες πάνω στον διαστημικό «κινητήρα Δίνης» του Star Trek

Στο Διαστημικό Κέντρο Λίντον Τζόνσον στο Χιούστον του Τέξας, επιστήμονες της NASA προσπαθούν να κάνουν ένα όνειρο της επιστημονικής φαντασίας πραγματικότητα: πρόκειται για τον «κινητήρα Δίνης» (Warp Drive), που έγινε γνωστός από το Star Trek.

Οι επιστήμονες της NASA προσπαθούν, μέσω της χρήσης ειδικών οργάνων (λέηζερ, καθρεφτών, καμερών, ειδικών ʽδακτυλιδιώνʼ από πυκνωτές από κεραμικό) να «στρεβλώσουν» την τροχιά ενός φωτονίου, αλλάζοντας έτσι την απόσταση την οποία διασχίζει σε μία συγκεκριμένη περιοχή, και παρατηρώντας την όλη διαδικασία μέσω συμβολομέτρου. Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν είναι εφικτή η ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει διαστημικά ταξίδια σε ταχύτητες μεγαλύτερες αυτής του φωτός- για την ακρίβεια, τεχνολογίας αντίστοιχης των «κινητήρων Δίνης» των διαστημοπλοίων του κόσμου του Star Trek, όπως το διάσημο «Enterprise».

Όπως λέει μιλώντας στους N.Y Times ο δρ. Χάρολντ Τζ. Γουάιτ, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος, «το Διάστημα διαστέλλεται από το Μπιγκ Μπανγκ και μετά, πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Και γνωρίζουμε ότι όταν κοιτά κανείς κάποια κοσμολογικά μοντέλα, βλέπει πως υπήρξαν κάποιες πρώιμες περίοδοι στο σύμπαν κατά τις οποίες υπήρξε εκρηκτικό ʽφούσκωμαʼ, με δύο σημεία να απομακρύνονται το ένα από το άλλο σε πολύ μεγάλες ταχύτητες. Η Φύση μπορεί να το κάνει. Το ερώτημα είναι, μπορούμε εμείς;»

Αν και η ταχύτητα του φωτός θεωρείται, από τον Αϊνστάιν και μετά, το ανώτατο όριο ταχύτητας σε γαλαξιακό επίπεδο, το 1994, ένας Μεξικανός φυσικός, ο Μιγκέλ Αλκουμπιέρε, παρουσίασε τη θεωρία πως ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτήν του φωτός θα ήταν εφικτές με τρόπο που δεν θα μπορούσε να έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία του Αϊνστάιν.

Στο επίκεντρο της θεωρίας του Αλκουμπιέρε ήταν το «δάμασμα» της διαστολής και της συστολής του ίδιου του Διαστήματος- ένα διαστημόπλοιο δεν θα ξεπερνούσε την ταχύτητα του φωτός σε μία περιοχή του Διαστήματος, αλλά ένα υποθετικό σύστημα προώθησης θα μπορούσε να «επέμβει» στο χωροχρόνο δημιουργώντας μία «φούσκα», η οποία θα διαστέλλει το διάστημα προς τη μία κατεύθυνση, ενώ θα το συστέλλει από την άλλη.

«Με αυτό τον τρόπο, το διαστημόπλοιο θα απομακρυνθεί από τη Γη και θα κινηθεί προς ένα μακρινό άστρο χάρη στον ίδιο τον χωροχρόνο» είχε γράψει σχετικά. Κατά τον Γουάιτ, πρόκειται για μία διαδικασία που θυμίζει το περπάτημα σε ένα κυλιόμενο διάδρομο σε ένα αεροδρόμιο.

Αν και η μελέτη του Αλκουμπιέρε ήταν καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο, ο Γουάιτ εκτιμά πως πλέον η ανάπτυξη τέτοιου είδους τεχνολογίας δεν αποτελεί εντελώς «άπιαστο όνειρο». Μεταξύ άλλων, έχει γίνει σχεδιασμός ενός θεωρητικού «διαστημοπλοίου Δίνης», βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι ένας δακτύλιος- «κλειδί» για το σύστημα προώθησης, που μειώνει τις ενεργειακές απαιτήσεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνει σχετικά, η ημέρα που κάτι τέτοιο θα τοποθετηθεί σε ένα διαστημόπλοιο είναι ακόμα μακριά.

Η NASA, όπως είναι αναμενόμενο, επικεντρώνεται σε πιο «ρεαλιστικά» προγράμματα: τα πειράματα πάνω στις «ταχύτητες Δίνης» έχουν κόστος 50.000 δολαρίων ετησίως, τη στιγμή που οι ετήσιες δαπάνες της υπηρεσίας έχουν ύψος 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται, καθώς, όπως επισημαίνουν στελέχη της υπηρεσίας, κάποτε- όχι πολλά χρόνια στο παρελθόν- τα σημερινά smartphones θεωρούνταν «τεχνολογία Star Trek».

Σε θεωρητικό επίπεδο, ένας «κινητήρας Δίνης» θα μπορούσε να μειώσει το χρόνο ταξιδιού μεταξύ δύο άστρων από δεκάδες χιλιάδες χρόνια σε μήνες, ή και εβδομάδες. Ο ίδιος ο Γουάιτ παρομοιάζει τα πειράματά του με τα πρώιμα στάδια του «Σχεδίου Μανχάταν», που οδήγησε στην κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας: ο στόχος ήταν η επίτευξη μίας μικρής πυρηνικής αντίδρασης, ως απόδειξη πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

(από naftemporiki.gr)

(α ... κατι ξεχασα :p)

1) The vertical dimension represents how much a given volume of space-time expands or contracts in Alcubierre's model.
Positive values [red] imply an expansion. When space-time expands behind a craft, it propels the ship forward.

2) Inside the warp bubble, neutral space-time would leave the ship undisturbed.
Passengers would experience a gravitationally calm zero-G environment.

3) Negative values [blue] imply a contraction in space-time.
The contraction balances the expansion of space-time as the bubble moves forward.

Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

... συμπληρωματικα του ποστ 329 στο αδελφο νημα ...

http://www.icarusinterstellar.org/projects/exotic-research-group/

Εχουμε και εναν δικο μας εκει μεσα
(οπου και να σηκωσεις πετρα .... αμαν πια .... :p)

http://www.icarusinterstellar.org/team/andreas-tziolas/

Nαί, ιδρυτής και μέχρι πρότινος πρόεδρος. Τώρα αντιπρόεδρος.

Bρηκα κατι που προσπαθει να περιγραψει (οχι τοσο πειστικα, θα εξηγησω μετα) ΤΙ θα εβλεπε ο παρατηρητης
εαν μια φυσαλλιδα στρεβλωσης περνουσε (απο αριστερα και μπροστα προς τα δεξια και πισω) με ΥΠΟΦΩΤΕΙΝΗ ταχυτητα !!!!
Γιατι με υποφωτεινη ? Γιατι αν ηταν υπερφωτεινη, λογικα, ΔΕΝ θα προλαβαιναμε να αντιληφθουμε το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

Warp bubble passby.jpg

Η πρωτη φωτο δειχνει την παραμορφωση του οριζοντα απο την τρομακτικη χωρικη ΣΥΣΤΟΛΗ της φυσαλλιδας
καθως αυτη ΕΡΧΕΤΑΙ προς τον παρατηρητη απο μπροστα και αριστερα (10 or 11 ο'clock).

Η δευτερη φωτο δειχνει την στιγμη που η φυσαλλιδα μολις εχει προσπερασει τον παρατηρητη απο ΔΕΞΙΑ
(3 or 4 ο'clock). Φαινονται ΚΑΙ η συστολη ΚΑΙ η διαστολη της φυσαλλιδας : ολιγον ατοπο - αφου η συστολη
φαινεται να επεται και η διαστολη να προηγειται. Ας μου εξηγησει καποιος οτι η γεωμετρια Riemann επιτρεπει
τετοια παραδοξα (!!!!!)

Στην τριτη φωτο, η φυσαλλιδα εχει προσπερασει αρκετα τον παρατηρητη και ταξιδευει δεξια και πισω του
(5 or 6 o'clock). Βλεπουμε την (επισης) τρομακτικη χωρικη ΔΙΑΣΤΟΛΗ του οριζοντα. Τιποτα λαθος εδω.

ΚΑΙ στις τρεις φωτο, ΔΕΝ βλεπουμε το εσωτερικο της φυσσαλιδας. Πραγμα απολυτως φυσιολογικο.
Μην ξεχνατε οτι για να δει οτιδηποτε απο την φυσαλλιδα ο παρατηρητης, αυτη πρεπει να κινειται
με υποφωτεινη ταχυτητα. Η ολη σπουδη εγινε απο τους Thomas Muller και Daniel Weiskopf.
Eδω http://www.vis.uni-stuttgart.de/~muelleta/Warp/ υπαρχουν πολλα τεχνικοτερα
αλλα αναθεμα αν καταλαβαινω τιποτα. Οποιος χριστιανος σκαμπαζει ας βοηθησει τον αοματο -bye-

Last edited:
Παρόλο που δεν έχω τις γνώσεις για να επέμβω, παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον :a0210:

Μια απορία (μπορεί να πω και βλακεία):guitarist: που το έχω απορία και στα έργα (αλλά εκεί όλα συγχωρούνται) :

στην ταχύτητα δίνης ή στο "υπερπήδημα στο hyperspace" που έλεγε και ο Χαν Σόλο, πως εξασφαλίζεται ότι δεν θα συγκρουστεί π.χ. με κανά μετεωρίτη που είναι διάσπαρτο το διάστημα;

Μήπως δημιουργώντας αυτή την φούσκα αυτή επεμβαίνει σαν ασπίδα προστασίας και "καθαρίζει/σκουπίζει" ότι βρει στο πέρασμά της;

Υ.Γ. απορίες που έχω πρωϊνιάτικα... :flipout: δεν φταίω εγώ , εσείς κάνετε την φαντασία μου να οργιάζει... :AFADF0:

Ναι χρειαζόταν ‛μπροστά’ το deflector shield, νομίζω το έχουμε αναλύσει παλιότερα στο ST thread στον κινηματογράφο
Αν και πάλι η προστασία ήταν για μικρά σωματίδια και όχι για ογκόλιθους
Θεωρητικά ένα αντίστοιχο σύστημα θα μπορούσε να είναι παθητικό κάτι σα μαγνητόσφαιρα (http://www.cosmosmagazine.com/news/star-trek-style-starship-shields-could-become-reality/) ή ενεργό σα lazers που στοχεύουν τα σωματίδια

Eυχαριστω τον ΑΓΔ Billy the Kid για το ξεκλειδωμα του νηματος.
Αυτο που παρατηρω στο site του AVclub (γιατι μπαινω και σε αλλα) ειναι η διαθεση επανεξετασης μια φτωχης επιλογης
απο την πλευρα της διαχειρισης. Στα αλλα ... ΔΕΝ κουνιεται βλεφαρο απαξ και παρθει μια αποφαση. Μανιατικο, εντελως.
(δεν γλειφω κανεναν ... δυστυχως το administration των περισσοτερων site στο internet υπακουει σε δικτατορικες φιλοσοφιες
και τις εχω ΛΟΥΣΤΕΙ δεοντως !!!)

H απαντηση μου για την υπαρξη δυο ξεχωριστων νηματων που αφορουν το ΙΔΙΟ θεμα (διαστημικα ταξιδια) βρισκεται στο
post #31, σελιδα 4. Μακαρι να ειχα ποσταρει κατευθειαν τον παρον νημα (αλλα ετσι ισως αδικουσα καποιους αλλους φιλους που
ενδιαφερονται για πιο συμβατικες μεθοδους προωθησης (χαχαχα .... Εξαυλωση Υλης-ΑντιΥλης = "συμβατικη" μεθοδος προωθησης :laugh:)

Last edited:
Re: Απάντηση: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Παρόλο που δεν έχω τις γνώσεις για να επέμβω, παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον :a0210:
Μια απορία (μπορεί να πω και βλακεία):guitarist: που το έχω απορία και στα έργα (αλλά εκεί όλα συγχωρούνται) :
στην ταχύτητα δίνης ή στο "υπερπήδημα στο hyperspace" που έλεγε και ο Χαν Σόλο, πως εξασφαλίζεται ότι δεν θα συγκρουστεί π.χ. με κανά μετεωρίτη που είναι διάσπαρτο το διάστημα;
Μήπως δημιουργώντας αυτή την φούσκα αυτή επεμβαίνει σαν ασπίδα προστασίας και "καθαρίζει/σκουπίζει" ότι βρει στο πέρασμά της;
Υ.Γ. απορίες που έχω πρωϊνιάτικα... :flipout: δεν φταίω εγώ , εσείς κάνετε την φαντασία μου να οργιάζει... :AFADF0:

Σ'αυτη σου την απορια φταιω ΕΓΩ και η βιασυνη μου να ποσταρω μια προσομοιωση που δειχνει κατι τρισδιατατο μεσα σε κατι
επισης τρισδιαστατο. Η προσομοιωση στην παραπανω φωτο, ειναι γεωμετρικη ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ και οχι το τι πραγματικα θα δουμε.
Η φυσαλλιδα στρεβλωσης εχει νοημα (ενεργειακα) μονο οταν ταξιδευει μεσα στην εξτρα-επιπλεον διασταση της, οποτε
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ απο αυτην. Ειναι σαν ενα απειροελαχιστο μικρο επιπεδο που ταξιδευει παραλληλα με το αχανες επιπεδο
του συμπαντος (αυτου που παρατηρουμε εμεις) σχεδον κολλητα, εφαπτομενικα, αλλα χωρις ποτε να το ακουμπαει, να μπαινει
μεσα του, στον βαρυονικο του κοσμο .... οποτε και να προσκρουει σε οτιδηποτε βαρυονικο (απο ιοντα μεχρι βραχους-γηπεδα).

ΔΕΝ ταξιδευει μεσα σε ενα συμπαν απο βαρυονικη ΥΛΗ η φυσαλιδα στρεβλωσης.
Μπορει να υπαρχουν αλλες "υλες" και ενεργειες εκει μεσα (στην 4η διασταση) αλλα ΔΕΝ υπαρχουν σκονες και βραχοι.
Οποτε δεν εχουν νοημα και τα deflector shields (τουλαχιστον οχι ως ασπιδες για την βαρυονικη υλη).

Last edited:
Eυχαριστω τον ΑΓΔ Billy the Kid για το ξεκλειδωμα του νηματος.
Αυτο που παρατηρω στο site του AVclub (γιατι μπαινω και σε αλλα) ειναι η διαθεση επανεξετασης μια φτωχης επιλογης
απο την πλευρα της διαχειρισης. Στα αλλα ... ΔΕΝ κουνιεται βλεφαρο απαξ και παρθει μια αποφαση. Μανιατικο, εντελως.
(δεν γλειφω κανεναν ... δυστυχως το administration των περισσοτερων site στο internet υπακουει σε δικτατορικες φιλοσοφιες
και τις εχω ΛΟΥΣΤΕΙ δεοντως !!!)

H απαντηση μου για την υπαρξη δυο ξεχωριστων νηματων που αφορουν το ΙΔΙΟ θεμα (διαστημικα ταξιδια) βρισκεται στο
post #31, σελιδα 4. Μακαρι να ειχα ποσταρει κατευθειαν τον παρον νημα (αλλα ετσι ισως αδικουσα καποιους αλλους φιλους που
ενδιαφερονται για πιο συμβατικες μεθοδους προωθησης (χαχαχα .... Εξαυλωση Υλης-ΑντιΥλης = "συμβατικη" μεθοδος προωθησης :laugh:)

Φτάνει να μην υπάρξουν και άλλα παρόμοια νήματα Μάνε!!!

Οπως:

"Διαστημικά Ταξίδια:Χθές, σήμερα, αύριο"
"Διαστημικά Ταξίδια και ξερό ψωμί"
"Διαστημικά Ταξίδια και τα απαραίτητα πολυεργαλεία που θα πάρω μαζί μου"
"Διαστημικά Ταξίδια και βουβάλια"
"Διαστημικά Ταξίδια και λήψη από Nova"
"Διαστημικά Ταξίδια και δικάναλος ήχος"
"Διαστημικά Ταξίδια και παιχνίδια να περνάει η ώρα"

:flipout: