ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΗΣΥΧΙΑΣ...ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ;;

pafrag

Established Member
2 January 2008
234
Aθήνα
Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Ο γείτονας, που για κακή μου τύχη έχω μεσοτοιχεία στην κρεβατοκάμαρα, όλο το απόγευμα ή παίζει στη διαπασων το Clavinova του ή παίζει -ακόμα και με ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ-μουσική. Τρέμουν τα πατώματα. ΠΟλλές φορές παίζει μέχρι 1200 το βράδυ αλλά και 3-4 το μεσημέρι. Μόκις ακούει να ανοίγει πόρτα σταματά για 10'. Έχει γίνει σύσταση αλλά πρόκειται περί ανισόροπου αλκοολικού και δεν βρίσκω άκρη. Ξέρει κανείς τίποτα για την ισχύουσα νομοθεσία (ώρες, ντεσιμπελ κλπ), γιατι προσπάθησα να κατεβάσω σχετικό ΦΕΚ αλλά οι κοινοί θνητοί δεν έχουμε πρόσβαση...

Ευχαριστώ που ακούτε τον πόνο μου...

Πολυκατοικία είναι. Δύο διαμερισματα στον όροφο. Έχουν γίνει υποδείξεις αλλά κανένας δεν ενοχλείται όσο εγώ. Λέω να βρω καμιά διάταξη να την τοιχοκολλήσω για αρχή, γιατί δε με βλέπω καλά...

Δεν ξέρω από νομοθεσία αλλά θυμάμαι ότι όταν ήμουνα φοιτητής στα Γιάννενα όποτε έκανα πάρτι και γινόταν πανικός μου έφερναν την αστυνομία. Το δοκίμασες;;

ρειχτου λιγη λογκο στην κλειδαρια να μην μπορει να μπει μεσα
μετα καλεσε την αστυνομια σε ωρες κοινης ησυχιας αν δεν το χαμηλωσει του κανουν μηνυση αυταπαγγελτα
κερασε τον και κανα ληγμενο πιοτι

Εάν επικοινωνούν οι βεράντες σας να του πετάξεις δυναμιτάκια ή πάρε μια σφεντόνα να του σπασεις τα τζάμια.

Πάντως χωρίς πλάκα κάνε κάτι αμεσα μην τον αφήνεις έτσι.

Αν προκειται για προβληματικο ανθρωπο οπως ανεφερες καλα κρασια.

Προσπαθησε να τον πλησιασεις με το καλο και με το μαλακο κι ας μην σουρχεται γιατι το σπιτι σου πρεπει να ειναι εστια ηρεμιας οχι πολεμου.

Αν δε κανεις τιποτα, βρες μια στιγμη που παρανομει (πχ μετα τις 23:00) φερε την αστυνομια και κανε αγωγη μπας και τρομαξει γενικα.

Απάντηση: Re: ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΗΣΥΧΙΑΣ...ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ;;

Αν προκειται για προβληματικο ανθρωπο οπως ανεφερες καλα κρασια.

Προσπαθησε να τον πλησιασεις με το καλο και με το μαλακο κι ας μην σουρχεται γιατι το σπιτι σου πρεπει να ειναι εστια ηρεμιας οχι πολεμου.

Αν δε κανεις τιποτα, βρες μια στιγμη που παρανομει (πχ μετα τις 23:00) φερε την αστυνομια και κανε αγωγη μπας και τρομαξει γενικα.

+1

Εσύ τουυλάχιστον ακούς μουσική.

Εγώ άκουγα στο παληό μου σπίτι τους διπλανούς που πηδιόσαντε..
Κάθε ξημέρωμα στις 04:30 !!

Με το ρολόι στο χέρι το κάνανε.
Να τα αχ,τα ουχ,τα ουρλιαχτά (!!!) και μετά σιωπή..

Μετακόμισα και τους έχασα..

Πάντως στο τωρινό μου σπίτι,πέρυσι οι απο πανω αποφάσισαν να το "ξαναφτιάξουν" γκρεμίζοντας τα πάντα.Απ τα χαράματα μέχρι το βράδυ.
Μια, δυό, τρείς, στο τέλος φέραμε το μεσημέρι την Αστυνομία (ισχύει η ώρα κοινής ησυχίας),πήρε τους υπεύθυνους στο τμήμα και υποβλήθηκαν μηνύσεις.Από τότε δεν τους ξανακούσαμε μεσημέρι,ούτε χαράματα..

XA! Καλές ιδέες! Για την ιστορία, με το καλό τον πήραμε και καφέ τον κεράσαμε αλλά αυτόν το...χαλβά του... το παίζει καλλιτέχνης... Λοιπόν θα εφαρμόσω σε στάδια τις προτάσεις σας. Αν κανείς βρει καμιά τυπωμένη διάταξη, ευπρόσδεκτη. Απ'όσο εχω κοιτάξει ώρες κοινής είναι 11.00 το βράδυ με 7.00 το πρωι και 15.00-17.30; Κάτι ψιλά αλλάζουν το καλοκαίρι...

Re: Απάντηση: ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΗΣΥΧΙΑΣ...ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ;;

Εσύ τουυλάχιστον ακούς μουσική.

Μετακόμισα και τους έχασα..

Ολο εμπνευση σε ποτιζαν.....:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΗΣΥΧΙΑΣ...ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ;;

θα βιάζονταν φαίνεται να προλάβουν το νυχτερινό ρεύμα

:flipout:

Λοιπόν οι επιλογές σου είναι εξης:

1) Εξώδικο/αγωγή μήπως συνετιστεί αν και χλωμό.
2) Δεν του λες τίποτα και στέλνεις έναν μπράβο να τον μαυρίσει στο ξύλο.
3) Σηκώνεσαι και φεύγεις.

Αστυνομία, δικαστήριο κλπ. δε θα βγάλεις άκρη ιδιαιτέρως αν ενοχλείσαι μόνο εσυ.

Έχω την εντύπωση, ότι οι δραστηριότητες που απαγορεύονται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, είναι αυτές που από φύση τους παράγουν ήχους μη ελεγχόμενης έντασης.
Όπως π.χ. η ηλεκτρική σκούπα ή οι επισκευές που απαιτούν τρυπήματα, σκαψίματα κ.λ.π..
Τέτοιου είδους εργασίες είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν νομίμως, μόνο σε ώρες μη κοινής ησυχίας.
Όλες οι άλλες δραστηριότητες όμως, που παράγουν ήχους ελεγχόμενης έντασης (όπως π.χ. άκουσμα μουσικής ή τηλεόρασης, συνομιλία κ.λ.π.) οφείλουν να γίνονται σε εντάσεις τέτοιες που δεν ενοχλούν τους άλλους – άσχετα αν είναι ώρα κοινής ησυχίας ή όχι.

Αν διαβάζει κάποιος νομικός ας μας το διευκρινίσει, γιατί αν τελικά ισχύει, σου δίνονται περισσότερες ευκαιρίες να ζητήσεις την προστασία του νόμου.