[Διαξιφισμός] Sony - Digital Camera A500 ή Nikon Digital Camera D3100

kormos

Senior Member
21 September 2008
650
Ελλάδα
Καλημέρα σας.

Βασιζόμενος λίγο πολύ σε παλαιότερο μου θέμα θα ήθελα ακόμα την βοήθειά σας για λογαριασμό ενός πολύ αγαπητού μου φίλου που βρίσκεται σε σκέψεις για αγορά μηχανής DSLR.

Μιλάμε για μια (προσφορά αυτή τη στιγμή) της Sony - Digital Camera A500 και στην Nikon Digital Camera D3100.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

εχει και αυτο εδω:)

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...l-Cameras/Sony-Dslr-A350-X-Kit-DSLR-A350X.htm

πολυ καλες τιμες, αλλα δεν ξερω πως τα παει η sony απο φακους, η νικον ειναι πιο συγουρη επιλογη ΙΜΗΟ, γιατι εχει παρα πολλους καλους φακους. Αν και η σονυ πρεπει να εχει πολλους καλους φακους που εχουν μεινει απο μινολτα

Σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση :) , ελκυστικές απ ότι βλέπω οι τιμές , γιατί για την ποιότητα αφήνομαι στις δικές σας γνώσεις μιας και δεν έχω τηηηηηην εμπειρία...

Καλημέρα!

Αν ο φίλος σου θέλει να βγάζει την οικογένεια, τοπία- πορταίτα, άντε και καμιά γατούλα ,(κοινώς δεν έχει και τρομερές απαιτήσεις) είναι καλυμμένος και στις 2 περιπτώσεις.

Αν οι αναζητήσεις του επεκταθούν σε μακρινά αντικείμενα σε κίνηση (πουλιά) με χαμηλό φωτισμό (μπαλέτο), macro, ή τέλος πάντων κάτι παραπάνω (ενδεχομένως και αρκετά παραπάνω), τότε θα χρειαστεί καλούς φακούς και η sony δεν ξέρω μέχρι που τον καλύπτει. Η nikon έχει πάρα πολλούς φακούς, για πολλές περιπτώσεις και βαλάντια.

Καλημέρα!

Αν ο φίλος σου θέλει να βγάζει την οικογένεια, τοπία- πορταίτα, άντε και καμιά γατούλα ,(κοινώς δεν έχει και τρομερές απαιτήσεις) είναι καλυμμένος και στις 2 περιπτώσεις.

Αν οι αναζητήσεις του επεκταθούν σε μακρινά αντικείμενα σε κίνηση (πουλιά) με χαμηλό φωτισμό (μπαλέτο), macro, ή τέλος πάντων κάτι παραπάνω (ενδεχομένως και αρκετά παραπάνω), τότε θα χρειαστεί καλούς φακούς και η sony δεν ξέρω μέχρι που τον καλύπτει. Η nikon έχει πάρα πολλούς φακούς, για πολλές περιπτώσεις και βαλάντια.

Καλημέρα συμπατριώτη -bye- (χαθήκαμε...)

Απλές απαιτήσεις έχει απλά τυγχάνει να θέλει να κάνει την εν λόγω αγορά μιας και θεωρητικά είναι καλή προσφορά...

*για Nikon είμαι και εγώ...και πιστεύω πως απο τη στιγμή που δεν τον απασχολεί και η λήψη βίντεο βλέπω να έχει καλύτερες επιλογές...

IMO πες του να πάρει τη Nikon. Θα μπορείτε να ανταλλάζετε και εξοπλισμό μεταξύ σας ;)

Εάν κανείς θέλει να κινηθεί στην budget κατηγορία και όχι να χτίσει μελλοντικά κάποιο σοβαρό σύστημα, σε οποία εταιρεία και να πάει δεν θα βγει χαμένος.
Εάν είναι από εκείνους που τελικώς καταλήγουν και ακολουθούν τον δρόμο της φωτιάς, θα έλεγα να επιλέξει εξ αρχής μεταξύ Canon και Nikon μόνο.

Από φακούς, οι Sigma Tamron & Tokina προσφέρουν τόσες εξαιρετικές προτάσεις, που για τις περισσότερες περιπτώσεις αναιρούν τη χρησιμότητα τέτοιων διλημμάτων μεταξύ συστημάτων.

Εγώ μιας και έχω την σονυ θα σου πρότεινα την σονυ

στα θετικά

σταθεροποιητή στο σώμα => βρίσκεις πιο φτηνούς φακούς
έχει καλού φακούς ( οξύς και ουδέτερους) ακόμα και αυτών του κιτ
brackting για φωτεινότητα - κοντράστ - ισορροπία λευκού
πολύ καλό iso και μέχρι 1600 ( παραπάνω δεν την έχω χρησιμοποιήσει παρά μόνο για να δω την ποιότητα σε στημένες φωτό μου φαίνεται καλή και στο 3200 )
μπαταρία που βγάζει μέχρι και 800 φωτό ( όχι στο live view ) αλλά από το σκόπευτρο
προσωπικά η ταχύτητα της εστίασης μου φαίνεται πολύ καλή και αθόρυβη Έχω τον κιτ 18-55 sam και 50 1.8 sam
σπαστή οθόνη
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕΣ

στα αρνητικά

δεν έχει βίντεο
δεν έχει ενδιάμεσες τιμές iso
οι φακοί του κιτ έχουν πλαστική μοντούρα ( οπτικά πάντως είναι πολύ καλοί )
το raw της έχει αισθητή διαφορά ( καλύτερο ) από το jpeg

Last edited:
Αν μπορουσες να ανεβεις λιγο , η νεα Sony A33 ειναι εξαιρετικη μηχανη.
Τα εχει ολα και συμφερει, ειδικα στη κατηγορια της.
Αλλα και μια Canon 550D , ειναι εξισου καλη.
Για μενα , δεν πρεπει να λυπηθεις λιγα χρηματα παραπανω, γιατι εχουν αρκετες διαφορες απο τις "μικρες" που προτεινεις , και αξιζουν μεχρι δεκαρας τα λεφτα τους.

Υπάρχει και η παρακάτω σε προσφορά από την sony μόνο 499 ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται...

http://www.skroutz.gr/s/286330/Sony....html?keyphrase=Sony+DSLR+A580L+++18-55mm+Kit

Μόνο σωμα είναι ή κιτ στην προσφορά ??.

Πάντως εξαιρετική προσφορά (-200Ε, 699 έχει το κιτ κανονικά). Μιλάμε για πολύ καλή μηχανή υποκατάστατο των D7000/K5 (έχουν τον ίδιο εξαιρετικό αισθητήρα).

Καλημέρα και πάλι , σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας!

Θα μεταβιβάσω τις συμβουλές σας και θα επανέλθω με νέα μιας και η αγορά δεν έχει γίνει ακόμα...

Μόνο σωμα είναι ή κιτ στην προσφορά ??.

Πάντως εξαιρετική προσφορά (-200Ε, 699 έχει το κιτ κανονικά). Μιλάμε για πολύ καλή μηχανή υποκατάστατο των D7000/K5 (έχουν τον ίδιο εξαιρετικό αισθητήρα).

Το κιτ.

Στα καταστήματα έχει 499 ευρώ, δεν έχουν αλλαξει τις τιμές τους στο ιντερνετ, πηγαίνετε μια βόλτα στα κεντρικά καταστήματα και θα δείτε!

Όντως!
Είναι προωθητική ενέργεια της Sony και όχι των καταστημάτων.

Καλησπέρα και πάλι μετά απο αρκετές ημέρες...

Είπα πως θα επιστρέψω για την τελική ενημέρωση του ενδιαφερόμενου και το έκανα!

Τελικώς αποφάσισε να πάρει την Sony και το έκανε δηλαδή χωρίς φυσικά να αγνοήσει τις όλες συμβουλές που του μετέφερα απο όλους εσας εδώ!

Ευχαριστώ εκ μέρους του για τις συμβουλές σας...και εγώ επίσης για το χρόνο σας!!!-bye-