Διελευση Γιουγκοσλαβιας

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
22,006
τον αλλο μηνα πρεπει να παω με αυτοκινητο Amsterdam να την περασω την Γιουγκοσλαβια ή να παω απο Αγκόνα?

Λαρούκο, Βενετία να πας...
Θα πας Πάτρα και μετά Βενετία.

Όλα τα άλλα....δεν.
Τα έχω κάνει και πρόσφατα....

1205740082_cars_1003.jpg

Απο Βενετια Καραβακι φραπεδια στο καραβακι βλεπεις και την Βενετια (κυριως την βιομηχανικη) και εισαι κυριος !

εχω ακουσει πολλα ευτραπελα κυριως για αστυνομικους που ταλαιπωρουν οδηγους με καπως νεα η ακριβα αυτοκινητα με σκοπο να βγαλουν κανα ευρω φοβιζοντας για προστιμα λογω παραβιασης οριου ταχυτητας , διαβαση πεζων κτλ,....

Re: Απάντηση: Διελευση Γιουγκοσλαβιας

...
εχω ακουσει πολλα ευτραπελα κυριως για αστυνομικους που ταλαιπωρουν οδηγους με καπως νεα η ακριβα αυτοκινητα με σκοπο να βγαλουν κανα ευρω φοβιζοντας για προστιμα λογω παραβιασης οριου ταχυτητας , διαβαση πεζων κτλ,....

Ναι όντως, αυτά γίνονταν, αλλά ειδικά τα πρώτα χρόνια της μετακομουνιστκής αναρχίας... Πήγαινες με 80 και σου έλεγαν πήγαινες με 160... Ηταν ο λόγος σου ενάντια στον δικό τους...

Πριν ενάμιση μήνα κάνανε τη διαδρομή αυτή τα πεθερικά μου. Δύο ώρες αναμονή στο τελωνείο στα κροατικά σύνορα και άλλες τόσες στα σλοβενικά. Δε λέει. Πήγαινε από Ιταλία.

Λάρυ πάρε τηλέφωνο. Τον κάνω συχνά τον δρόμο. Συνήθως θέλω από το σπίτι μου μέχρι τη Βουδαπέστη (κέντρο πόλης) 996 χλμ. δηλ. 11 ώρες, χωρίς να παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.

Πριν ενάμιση μήνα κάνανε τη διαδρομή αυτή τα πεθερικά μου. Δύο ώρες αναμονή στο τελωνείο στα κροατικά σύνορα και άλλες τόσες στα σλοβενικά. Δε λέει. Πήγαινε από Ιταλία.

κακώς. Βλέπεις την πινακίδα EU Και πηγαίνεις εκεί. Δείχνεις το διαβατήριο και φεύγεις. ΔΕΝ περιμένεις. Αν σε βάλουν να περιμένεις ζητάς το διευθυντή. Είναι περιοχή Σενγκέν εκτός αν έρχεσαι από Βοσνία.

Φεύγεις από το σπίτι στις 8 το βράδυ.
Στις 10 και κάτι είσαι Πάτρα.
Μπαίνεις στην ουρά και στις 11.30 είσαι μέσα.
Στις 12.00 φεύγεις.
Κοιμάσαι δυό βραδάκια στο καράβι κάνεις την κρουαζιέρα σου, παίζεις μπίνγκο, και το μεθεπόμενο πρωί πίνεις τον καφέ σου στο σαλόνι βλέποντας τα πρώτα κανάλια.
Ανεβαίνεις κατάστρωμα και βγάζεις φωτό το Κανάλε Γκράντε και τα σχετικά.
Μετά παίρνεις βαλίτσες και είσαι έξω.
Πιάνεις αουτοστραντα και άντε γειά.

διόρθωση: στα Σερβικά σύνορα.

Λαρρυ απο πλευράς κόστους η διέλευση απο πρώην Γιουγκοσλαβία θα σου στοιχίσει πολύ λιγότερο και οι δρόμοι είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκινητόδρομοι με 2 λωρίδες και νησίδα με εξαίρεση κάποια κομμάτια στην Σερβία (απο τα σύνορα με τα Σκόπια μέχρι κάποια χιλιόμετρα πριν το Νις). Επίσης και στα πολύ βορεια, προς το Νοβισαντ όπου τωρα γίνεται η δεύτερη λωρίδα, νομίζω συμφερει πάντως μεσω Ουγγαρίας παρά απο Κροατία-Σλοβενία (παρόλο που θα ειναι περισσότερα τα χιλιόμετρα)
Αν πας μεσω Ουγγαρίας υπάρχει βινιέτα που στοιχίζει 10 ευρώ και ισχύει για 8 μέρες. Το θέμα ειναι κυρίως να είστε 2 οδηγοί ώστε να εναλλάσσεστε.
Η διαδρομή απο Ιταλία θα ειναι σίγουρα πιο ξεκούραστη αλλά θα στοιχίσει αρκετά περισσότερο ενω και σε χρόνο θα πάρει σίγουρα πιο πολύ