Διελευση Γιουγκοσλαβιας

Πριν ενάμιση μήνα κάνανε τη διαδρομή αυτή τα πεθερικά μου. Δύο ώρες αναμονή στο τελωνείο στα κροατικά σύνορα και άλλες τόσες στα σλοβενικά. Δε λέει. Πήγαινε από Ιταλία.

Αυτό ισχύει το καλοκαιρι και ειδικά Σαββατα που κατεβαινουν οι Τουρκοι. Κι εγω πήγα οδικώς Ουγγαρία το καλοκαίρι και εφαγα 2 ώρες στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας στην επιστροφή (στο πήγαινε ειχα πάει μέσω Κροατίας όπου χρειάστηκα μόνο 40 λεπτα στα σύνορα Σερβίας-Κροατίας και 10 λεπτα στα σύνορα Κροατίας-Ουγγαρίας)

θα τα ζυγισω ολα αυτα διοτι θα ειμαι μονος(σκοπος ειναι να παραδωσω αυτοκινητο με καναδικες πινακιδες στο Ροτερνταμ ή στην Αμβερσα )

και οι δυο δαιδρομες εχουν γινει αρκετες φορες ομως για την Γιουγκοσλαβικη πολυ πριν τον πολεμο και δεν ηξερα τι ακριβως παιζει με δρομους και αναμονες σε συνορα

απο την μια με πιεζει ο χρονος και θελω την Γιουγκοσλαβικη διαδρομη απο την αλλη με τρωει ο κ... μου για φαση οπως την περιγραφει ο Δημητρης Παναγιωτιδης

ομως το οτι ειμαι μονος θα βαρυνει την πλάστιγγα προς Βενετια ή Μπαρι και οδηγημα απο Ιταλικους,Ελβετικους,Γαλλικους Γερμανικους ,ολλανδικους δρομους

Η άλλη εύκολη λύση είναι να πας Ηγουμενίτσα και να πάρεις το καράβι για Ανκόνα.
Θα έχεις μιά διανυκτέρευση στο καράβι, Μετά ο δρόμος είναι ...σχεδόν ίδιος μιά και από Ανκόνα κόβεις λίγο λοξά αριστερά και πας Ελεβετία, αντί γιά Αυστρία.

Πάντως είναι τεράστιο ταξίδι γιά μόνος.
Εγώ θα έκανα Βενετία πάντως

H λυση με το πλοιο ειναι πολιτισμος,αλλα κοστιζει.Πριν μερικα χρονια ηρθα οδικως απο Ντυσσελντορφ -Θεσσαλονικη με μια σταση λιγο εξω απο το Μοναχο για ξεκουραση 2-3 ωρων.Βεβαια στο πλοιο κοιμασαι υπεροχα.Αν ειχα παρεα σιγουρα θα διαλεγα την παλια διαδρομη μεσω Γιουγκοσλαβιας