Διενίσχυση, πώς; / Καλώδια, ποιά;

Re: Απάντηση: Διενίσχυση, πώς; / Καλώδια, ποιά;

Δεν μοιάζουν με τα δικά μου, τα οποία τα αγόρασα μτχ για να τα δοκιμάσω, απο τον Λεφτέρη (Central) που μου τα σύστησε και χρησιμοποιεί και ο ίδιος παντού.

Ο πωλητής που ανέβασες πάντως φαίνεται αξιόπιστος.

Πάρε και belden για δοκιμή... είναι ουσιαστικά τσάμπα...

:a0210:

Μόλις με το καλό έρθει ο τελικός κάνε τη διενισχυση με ότι έχεις πρόχειρο, ακόμη και με τα γνωστά ic που συνοδεύουν κάθε συσκευασία συσκευής.
Αφού καθορίσεις την θέση του τελικού σε σχέση με τον 8000Α βρές το μήκος του καλωδίου έτσι ώστε να μην είναι οριακά τεντωμένο αλλά να κάνει μία καμπύλη.
Στο μήκος αυτό πάρε το ic που θα βάλεις τελικά. Με βάση το κόστος του συστήματος θα έλεγα να μην ξεφύγεις πάνω απο το κατοστάρικο.
Θα συμφωνήσω στις προτάσεις για belden και canare και θα προσθέσω και το mogami absolute pure με neutric βύσματα που αν είσαι τυχερός μπορεί να το βρείς σε διψήφια τιμή

Θα την κάνεις αμέσως την διενίσχυση ? Δεν θα τα βάλεις καθόλου μόνο με τον τελικό ?

Αμέσως δεν θα γίνει τίποτα...
Ερωτώ για να μαζέψω ότι χρειάζομαι....

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετακόμισης οπότε και η προτεραιότητα είναι αυτή.
Δυστυχώς αυτή την βερυ μομεντ, τα ηχεία δεν είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή.
Οπότε αν παραλάβω τον τελικό, δεν θα μπορώ άμεσα να κάνω δοκιμές.

Απλά να έχω όλα τα παρελκόμενα θέλω.

ΥΓ. Πάντως για να απαντήσω σην ερώτηση, πρώτα θα διενίσχυα, ναι. Απλά και μόνο από περιέργεια που το κάνουν ΟΛΟΙ. -bye-

Αν θέλεις μπορείς πρώτα να τα οδηγήσεις μόνο με τον τελικό για μερικές μέρες και μετά να κάνεις διενίσχυση για να δεις και που είναι ακριβώς η διαφορά. Έτσι θα αποκομίσεις και μια ακόμη ακουστική εμπειρία.

Αν θέλεις μπορείς πρώτα να τα οδηγήσεις μόνο με τον τελικό για μερικές μέρες και μετά να κάνεις διενίσχυση για να δεις και που είναι ακριβώς η διαφορά. Έτσι θα αποκομίσεις και μια ακόμη ακουστική εμπειρία.

Αν δεν με απαταει η μνημη μου απο την δεκαετια του 90 τα τελικα σταδια ολοκληρωμενου και τελικου ειναι τα ιδια.
Οποτε η χρηση του τελικου ως τελικου θα δωσει τα ιδια αποτελεσματα.
Ο τελικος σχεδιαστηκε εξ αρχης για διενισχυση.
Αν καποιος θυμαται καλυτερα ας με δορθωσει.

Αν δεν με απαταει η μνημη μου απο την δεκαετια του 90 τα τελικα σταδια ολοκληρωμενου και τελικου ειναι τα ιδια.
Οποτε η χρηση του τελικου ως τελικου θα δωσει τα ιδια αποτελεσματα.
Ο τελικος σχεδιαστηκε εξ αρχης για διενισχυση.
Αν καποιος θυμαται καλυτερα ας με δορθωσει.

Είχα για κάποια χρόνια τον τελικό και νομίζω οτι είναι 100 βαττ το κανάλι
ο ολοκληρωμένος είναι 50 βαττ

Φοβάμαι οτι η διπλοενίσχυση θα ακούγεται λάθος
λόγω της διαφοράς ισχύος των ενισχυτών
κάντο με προσοχή σε χαμηλές εντάσεις
και βέβαια πρόσεξε μην πάρεις τίποτα μεγάφωνα στο χέρι

Ο ολοκληρωμένος είναι 60ρης και ο τελικός 100ρης, οπως σωστά αναφέρθηκε.
Από διάβασμα στο διαδύκτιο, το 99% των κατόχων του συγκεκριμένου συνδυασμού, οδηγούσαν τα ηχεία τους με διενίσχυση.
Σε ότι αφορά την διαφορά σε δύναμη, διάβασα ολόγυρα ότι λόγω του ότι τα tweeter είναι ελαφρότερο φορτίο, η διενίσχυση κάθεται "κουτί" στο πακετάκι αυτό.

Από την άλλη, πόσες φορές δεν διαβάσαμε π@π@ριές ολόγυρα; Θα αποφανθώ αφού δοκιμάσω τα αυτάκια μου.
Απλά λόγω του σχεδόν απολύτου ποσοστού υπέρ της διενίσχυσης, θα ξεκινήσω με δαύτη.

Όπως και να έχει, πιστεύω/πιθανολογώ (+ελπίζω αχααχααχχα) ότι η αναβάθμιση είναι δεδομένη και δεν τίθεται θέμα να μετανοιώσω την αγορά...