Digea και media centre (vista)

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
καλησπερα φιλοι,

απο κεντρο αθηνας, σκαναρα μολις μεσω του vista media centre (hybrid δεκτης avertv 007) και βρισκω:
4 καναλια ΕΡΤ (mpg2)
4-5 digea (μου βγαζει και τιτλους κανονικα, alpha, mega, klp)

ΟΜΩΣ.... δεν εχω εικονα στα της digea . εμφανιζεται μυνημα audio service - αρα προφανως δεν εχω software decoder για το mpg4 μεσα στο media centre....

χωρις να αλλαξω software (εννοω το media centre), πως το φτιαχνω? ffdshow decoder παιζει?

ευχαριστω! :ADFAD2:

ΥΓ> αλλανταλλων η κατασταση, τωρα παιζει μουντιαλ και τα μονα καναλια που δεν εκπεμπουν ψηφιακα ειναι αυτα που το μεταδιδουν (ερτ)!!!! Σιγουρα Ευρωπαικη πρωτια!!! τι να πω?

Με τις πολλες δοκιμες, στο media centre κατεληξα...

Βολευει ολους μας, δε θελει mouse και το κυριοτερο, γραφει αυτοματα ειδησεις των 8 καθε μερα, ωστε να τις βλεπουμε επιλεκτικσ - χωρις διαφημισεις και εξουθενωτικο σχολιασμο (και ο,τι ωρα θελουμε!)!

Re: Απάντηση: Digea και media centre (vista)

Γιατί θέλεις το media center;Μπορείς να δοκιμάσεις Dvb viewer.

Δοκιμασα το προγραμμα που λες αλλα δεν εβγαλα ακρη κανει σιγουρα για επιγεια ψηφιακα? ή καταλαβα λαθος?

Κάνει για ότι έχει να κάνει με DVB,εγώ το έχω δοκιμάσει και στα δορυφορικά αλλά και στα επήγεια ψηφιακά.Πρέπει να το ψάξεις αρκετά το πρόγραμμα βέβαια...

Δυστυχώς τα Vista Media Center ΔΕΝ υποστηρίζουν mpeg4/h264 κανάλια (ούτε καν με "εξωτερικό" decoder , πχ ffdshow, coreavc, κλπ) !!! Θα πρέπει απαραίτητα να κάνεις αναβάθμιση σε Windows 7 των οποίων το media center υποστηρίζει κανονικά mpeg-4 κανάλια χωρίς ξεχωριστό decoder....(και είναι και πολύ καλύτερο από το Vista Media center!!)

Last edited:
Ναι.μόνο με διαφορετικό πρόγραμμα όπως αυτό που σου έδωσα μπορείς να δείς κανονικά τα κανάλια.

ή με λίγο hacking και το Vista Media center tv pack 2008:

http://digiex.net/computing-section...tv-pack-2008-download-installation-guide.html

Q. Do I need to do a fresh install of Vista?
A. For the TV pack you officially need to reinstall Vista. However, a number of people have done upgrades on their systems without any problems. It is still recommended you do a clean install however.

Q. How do I get the TV Pack?
A. This is an OEM-only release from Microsoft and is not generally available for download. You can still find this if you look hard enough. Google may help...

Q. How do I get the MSDTVVDEC.DLL that supports H.264?
A. You can download this from here: http://thegreenbutton.com/forums/thread/288601.aspx

Q. My AV software is telling me that MSDTVVDEC.DLL is a virus, what's going on?
A. The modified DLL uses some tricks that make it look similar to a virus. It is not a virus. If you still don't believe this, then please read the entire thread here (long read): http://thegreenbutton.com/forums/thread/288601.aspx

Q. How do I install the TV Pack?
A. Follow the instructions here: http://thegreenbutton.com/forums/thread/283511.aspx

Q. How do I install the MSDTVVDEC.DLL that supports H.264?
A. Take ownership of the existing file MSDTVVDEC.DLL in Windows/System32 (File -> Properties -> Security -> Advanced -> Owner -> Edit) then select yourself. Give yourself full control over the file (File -> Properties -> Security -> Edit) then select Users and check the box for Full Control. Run Command Prompt as administrator. Then type "regsvr32 -u msdtvvdec.dll" and hit Enter. Rename MSDTVVDEC.DLL to MSDTVVDEC.DLL.BAK. Copy Beta DLL to the system32 folder and type "regsvr32 msdtvvdec.dll" in Command Prompt and hit Enter.

Καλή τύχη...

Re: Απάντηση: Re: Digea και media centre (vista)

Οταν αποφασίσω φίλε dermitzakis να παραιτηθώ/αντικατασταθώ/βοηθηθώ, θα απευθυνθώ εκεί που πρέπει ωστε να επιληφθούν οι αρμόδιοι.
Ως τότε όμως, δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αντικαταστήσει αυτοβούλως. Ηδη το έχω παρατηρήσει αρκετές φορές αλλά είπα να μην μιλήσω λόγω επαρκούς ένδειξης ζήλου.
Αυτό όμως ξεπέρασε τα όρια.
Δεν θα ζητήσω καμμία ποινή, γιατί είμαι ενάντιος στην ιδέα του ban, τουλάχιστον χωρίς να δωθεί μια ευκαιρία.
Στην επόμενη όμως, φρόντισε να μας αποχαιρετήσεις μαζί, γιατί θα κάνεις καιρό να μας ξαναδείς.

Ελπίζω να έγινα σαφής.

Φίλιππος

Edit: Το σχετικό ποστ διεγράφη, αλλά είναι πάντοτε στη διάθεση της Διαχείρισης...

Last edited:
Οσο για εσένα φίλε konandrio που "σκιάχτηκες", την επόμενη φορά θα σου δωθεί άδεια μιας εβδομάδας απο τα δρώμενα εδώ ...

Ελπίζω να έγινα σαφής ΚΑΙ σε σένα.

Φίλιππος

Edit : και το δικό σου μήνυμα διεγράφη, για τους ίδιους λόγους...

Last edited:
Πλακα εκανα για την υπερβολη του φιλου και το μπατσιλικι που καποιοι το εχουν μεσα τους.

Πλακα εκανα για την υπερβολη του φιλου και το μπατσιλικι που καποιοι το εχουν μεσα τους.

Επειδή ΔΕΝ είσαστε παιδάκια να σας κυνηγάω με το σκουπόξυλο, φροντίστε να προσέχετε τί γράφετε !

Σου το λέω απο τώρα : αν παραπονεθεί για τον τρόπο γραφής σου, θα φύγετε χεράκι-χεράκι παρέα για μια εβδομάδα.
Εσυ για να μάθεις να προσέχεις τι και πώς το γράφεις και εκείνος γιατί εξ αιτίας του ξεκίνησε το θέμα.

Δεν θα επανέλθω με άλλες συστάσεις. Κανονίστε την πορεία σας !

Re: Απάντηση: Digea και media centre (vista)

Vista Media center tv pack 2008

.......

Καλή τύχη...

Ευχαριστω πολυ, θα το δοκιμασω.

Το νοημα με το HTPC ειναι πως μπορεις να κανεις upgrade το λογισμικο (αντε και καμια καρτουλα) ωστε να μη ξοδευεσαι συνεχεια... Ειναι λιγο αδικο να πρεπει να αγορασω και νεο λειτουργικο. Ηταν ακριβο το μηχανημα οταν στηθηκε, ας μην ριξω τωρα και αλλα χρηματα.

Αλλιως παιρνω ενα hardware decoder, με χαμηλοτερο κοστος. Αλλα μετα, εξτρα remote controls, και καλωδια... ουφ

ΥΓ > Οσο για τα υπολοιπα σχολια (δεν τα ειδα)... βρε παιδια ηρεμια, για θεαση τηλεορασης ειναι το νημα, οχι κατι αλλο!!! Να ηταν και υψηλης ποιοτητας η εικονα ή το περιεχομενο...

Παιδιά εγώ με Vista MC + TV Pack και K-Lite Codec Pack δεν έχω κανένα πρόβλημα :) Τα δείχνει όλα . Κ μάλιστα χτες έπεσα σε δοκιμαστική εκπομπή και μέχρι κ στον Οδηγό είδα καταχωρήσεις [Mega-Sky-ANT1]....

Εκανα update με TVPack και όλα λειτουργούν.... ή μάλλον όλα τα MPEG2 της ΕΡΤ - με Ελληνικό EPG.

Digea, ομως, δεν εμφανίζεται. Να περιμένω μεχρι Παρασκευή που είναι και η επίσημη έναρξη?

Περίεργο, διότι στο scan προ ημερών μου βγήκαν 5-6 (τυφλά, ήχος μόνο) κανάλια. Χτες το βράδυ, μόνο ΕΡΤ... τίποτα άλλο στο scan καναλιών...

Καλημερα σε ολους.Παντως σε μενα στις 03.30 περιπου που ειχαν ανοιξει και τα 8 καναλια της DIGEA εκανα scan στο MEDIA CENTER WINDOWS 7 και μου τα εδειξε ολα και πεντακαθαρα μαζι με της ΕΡΤ.Και οχι μονο αυτο.Με τα WINDOWS 7 ειδα οτι υποστηριζει και ψηφιακα και αναλογικα καναλια συγχονως.Εν αντιθεσει με τα VISTA μου ζητουσε τι προτιμω αναλογικα η ψηφιακα καναλια?
Καλημερα και χαρηκα για την γνωριμια.
Βαγγελης

Εκανα update με TVPack και όλα λειτουργούν.... ή μάλλον όλα τα MPEG2 της ΕΡΤ - με Ελληνικό EPG.

Digea, ομως, δεν εμφανίζεται. Να περιμένω μεχρι Παρασκευή που είναι και η επίσημη έναρξη?

Περίεργο, διότι στο scan προ ημερών μου βγήκαν 5-6 (τυφλά, ήχος μόνο) κανάλια. Χτες το βράδυ, μόνο ΕΡΤ... τίποτα άλλο στο scan καναλιών...

Την Παρασκευή θα τα δεις [αρκεί να έχεις βάλει κ k-lite codec pack]

Καλημερα σε ολους.Παντως σε μενα στις 03.30 περιπου που ειχαν ανοιξει και τα 8 καναλια της DIGEA εκανα scan στο MEDIA CENTER WINDOWS 7 και μου τα εδειξε ολα και πεντακαθαρα μαζι με της ΕΡΤ.Και οχι μονο αυτο.Με τα WINDOWS 7 ειδα οτι υποστηριζει και ψηφιακα και αναλογικα καναλια συγχονως.Εν αντιθεσει με τα VISTA μου ζητουσε τι προτιμω αναλογικα η ψηφιακα καναλια?
Καλημερα και χαρηκα για την γνωριμια.
Βαγγελης

To tv pack διορθώνει αυτή την λεπτομέρεια κ κάνει τα tuners [τα εσωτερικά κυρίως] να δουλεύουν κ τους 2 tuners ...

Re: Απάντηση: Digea και media centre (vista) - SOLVED

ή με λίγο hacking και το Vista Media center tv pack 2008:

http://digiex.net/computing-section...tv-pack-2008-download-installation-guide.html

.....
.....

Καλή τύχη...

ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!!! Η διαδικασία δούλεψε τέλεια, άλλαξα και το decoder, έχω και digea και ΕΡΤ Ψηφιακά και EPG στα Ελληνικά και όλα σούπερ. Ευχαριστώ πολύ, γλίτωσα την αναβάθμιση σε Windows 7. :ernaehrung004:

Για να έχουμε και στοιχεία για όποιον άλλο ενδιαφερόμενο, το σύστημα αποτελείται από:
Win Vista Home Premium
AverTV 177 hubrid TV tuner
και μιλάμε πάντα για Windows Media Centre

ΠΟΛΥ εύχρηστη η διαδικασία εγγραφής προγραμμάτων μέσω του EPG! (πρακτικά το μόνο χρήσιμο, μιας και πρόβλημα ποιότητας εικόνας δεν είχαμε στο κέντρο της Αθήνας)

Υ.Γ. Επί τη ευκαιρία, να ρίξω και τη γκρίνια μου - δεν είναι δυνατόν να είναι όλα τα κανάλια SD/stereo και η ΕΤ1 και ΕΤ2 εκτός....