digea, πού είσαι;

harryup

New member
3 January 2010
12
Καλησπέρα,

έχω μια LG SL8000, και μένω στη Νεάπολη Εξαρχείων. Μένω σε πολυκατοικία με κεντρική κεραία, που δεν έχω ιδέα πού κοιτάζει - παρ'όλα αυτά το αναλογικό σήμα λειτουργούσε μια χαρά, καθώς και τα 4 ψηφιακά κανάλια.

Χθες έφαγα όλο το βράδυ προσπαθώντας να ρυθμίσω το ψηφιακό σήμα της digea και παρ'ό,τι η τηλεόραση μου είναι καινούργια και υποστηρίζει MPEG4, ούτε στον αυτόματο συγχρονισμό δεν έπιανε κανένα κανάλι ψιφιακά, μα ούτε και όταν προσπάθησα μία μία τις συχνότητες (και με εμμονή στις δύο που προτείνονται)...

ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;
ευχαριστώ προκαταβολικώς

Χ.Α.

Μήπως λόγω Λυκαβητού δε βλέπεις Υμμητό και η κεραία είναι γυρισμένη προς Πάρνηθα;

πολύ πιθανό...

Πιάνει μόνο Υμηττό και Αίγινα;
τότε θα είμαι πολύ τυχερός :-)

καλησπερα αδερφε.μενω στην ιδια περιοχη, η κεραια η κεντρικη κοιταει παρνηθα αλλα πιανω τη μια συχνοτητα (46). κανονικα θα πρεπε να πιανουμε κ τις 2. ολα αυτα απο τον καινουριο δεκτη που πηρα.η τηλεοραση που εχει mpeg 2 πιανει κ τις 2 συχνοτητες αλλα φυσικα δεν τις δειχνει.τι να πω εχω μπερδευτει

Last edited:
υγ- φυσικα μας εμποδιζει ο λυκαβηττος, αλλα πολλα παιδια εδω μεσα εχουν πει πως δε χρειαζεται να κοιταει η κεραια σε καποιον απο τους πομπους.επισης στο χαρτη καλυψης η περιοχη μας ειναι μεσα.

καλησπέρα και σε σένα...

από όσο καταλαβαίνω όντως κάτι πρέπει να παίζει με το Λυκαβηττό και την Πάρνηθα αν και η δική μου κοιτάζει προς τα κει, αφού η Πάρνηθα εκπέμπει ακόμα αναλογικά και μόνο - μα αν εσύ πιάνεις τη μία συχνότητα, το πράγμα μπερδεύεται :-/

θα δοκιμάσω να συνδέσω και το κουτί της ΟΝ που έχει αποκωδικοποιητή μήπως έχει θέμα η τηλεόρασή μου...

ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Μένω και εγω Νεαπολη Εξαρχειων και εχω ακριβώς το ιδιο πρόβλημα. Ενώ βλέπω κανονικά mega,star,skai με ένταση σήματος 60% και ποιότητα εικόνας στο 90% εχω πρόβλημα με τα υπόλοιπα κανάλια (alter,alpha κ.α.) Τρεις φορές ανέβηκα στην ταράτσα ρυθμίζοντας την κεραία αλλά στην καλύτερη περίπτωση να εχω ποιότητα και ένταση σήματος στο 30% αλλά η εικόνα κάνει σπασίματα και είναι αδύνατον να δεις. Καταλαβαίνω ότι ο Λυκαβηττός μας κόβει από τον Υμηττό αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε σήμα από Αίγινα ; Γιατί τα μισά κανάλια είναι οκ και τα άλλα μισά δεν βλέπονται ;

Εάν στοχεύσετε την κεραία προς Υμηττό και της δώσετε κλίση προς τα επάνω, πιθανώς να λάβετε καλύτερο σήμα στα Εξάρχεια.

τελικά πολύ φοβάμαι ότι δεν ηταν πρόβλημα της κεραίας...

σήμερα δοκίμασα να βάλω το κουτί της ΟΝ που το είχα σε αχρηστία εδώ και καιρό - και προς έκπληξή μου βρήκε αμέσως τα ψηφιακά κανάλια και τα παίζει τζάμι!!! άρα λέτε να φταίει η τηλεόρασή μου; είναι ολοκαίνουργια... ή κάνω εγώ κάτι λάθος στο συντονισμό της; δοκίμασα και αυτόματα, και χειροκίνητα....

ναι το ontv... έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή μα και αυτό θέλει κεραία για να λειτουργήσει...

Έχει κάποιος άλλος πρόβλημα στα εξάρχεια;
H κεραία μου είναι μια metronic την οποία έχω απλά στο μπαλκόνι και ο αποκωδικοποιητής είναι LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4
Το θέμα είναι ότι πιάνω μόνο τα ψηφιακά της έρτ (cine+,sport+,prisma) και το ρικ.

Μάλλον εκει που μένεις έχεις λήψη μόνο από Πάρνηθα.
Τα μόνα ψηφιακά που εκπέμπονται και από Πάρνηθα είναι αυτά που πιάνεις.

Εξαρχεια με την κεντρικη κεραια της πολυκατοικιας να βλεπει Παρνηθα και τηλεοραση Panasonic G20.

Τα αναλογικα τα πιανει μετρια, με χιονια και παρασιτα. Τα ψηφιακα καθολου.

Μολις χτες έβαλα μια εσωτερικη κεραια που ειχα ξεχασμενη και ειδα το φως το αληθινο. Ολα τα καναλια ψηφιακα χωρις προβλημα. Μονο αν χτυπησει κινητο κοντα στην κεραια εμφανιζονται μερικα πιξελακια και τελος.

Φανταζομαι οτι η εσωτερικη κεραια "ειδε" την Αιγινα γιατι εδω στη γειτονια, ο λοφος κρυβει το βουνο!