Digea στην Αττική

Να και το επoμενο πακετακι....-bye-

Attachments

• P6120026.jpg
    P6120026.jpg
    68.6 KB · Views: 140
  • P6120027.jpg
    P6120027.jpg
    55 KB · Views: 94
  • P6120028.jpg
    P6120028.jpg
    51.1 KB · Views: 94
  • P6120029.jpg
    P6120029.jpg
    55.7 KB · Views: 91
  • P6120030.jpg
    P6120030.jpg
    33 KB · Views: 111
Ξέρει κανείς αν οι εκπομπές θα έχουν αναλογία 16/9 ή πάλι θα τα βλέπουμε πλακουτσοτά...

Μέχρι να αποφασίσουν να εκπέμψουν σε 16/9 οι σταθμοί θα τα βλέπουμε όπως τα βλέπουμε και τώρα....

ποτε θα ξεκηνησουν επισημα;
σημερα στις 12 τα μεσανυχτα ή αυριο καποια ωρα το μεσημερι;
ξερει κανεις;στη θεσαλονικη ποτε ξεκηνησαν αν θυμαται καποιος;

Αρε Ελλάδα με τις μακακιες σου...
απορώ γιατι ψωνίζουμε lcd και βλακίες...
μόνο για dvd-BL-internet..
δεν μιλάμε βεβαια για HD εκπομπές..
ούτε το 2012..
απορώ τόσες διαφιμήσεις που βάζουν τα κανάλια τι τα κάνουν τα λεφτά...

Ξέρει κανείς αν οι εκπομπές θα έχουν αναλογία 16/9 ή πάλι θα τα βλέπουμε πλακουτσοτά...
Μόνο ο ΣΚΑΙ θα συνεχίσει να εκπέμπει 16:9 αλλά επειδή τρώνε πολύ κράξιμο είναι ζήτημα εβδομάδων κυρίως το Μέγκα (που έχει φράγκα) να εκπέμψουν 16:9. Άσχετο αλλά ξέρει κανείς αν τα κανάλια της Νόβα π.χ. Νοβασίνεμα κλπ είναι 16:9 ή 4:3; Πάντως σίγουρα το Σπορ+ της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ είναι 16:9 και μάλιστα με φανταστική εικόνα..

Αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίγειων ψηφιακών εκπομπών στην περιοχή της Αττικής, μπήκαν πλέον οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, αφού σήμερα το βράδυ (στις 3πμ, ξημερώματα Παρασκευής) η Digea θα αρχίσει τις μεταδόσεις της με τη νέα τεχνολογία.
Ήδη από σήμερα εκπέμπεται «μαύρο» σήμα στις θέσεις εκπομπής που θα χρησιμοποιήσουν τα κανάλια για τη ρύθμιση των τελευταίων τεχνικών λεπτομερειών, κυρίως για τις περιοχές που θα διακοπεί πλήρως η αναλογική εκπομπή.
Ειδικότερα η αναλογική εκπομπή θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας γεγονός που θα επηρεάσει περιοχές στη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και το Πέραμα, ενώ στο υπόλοιπο της Αττικής δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, αφού θα γίνει παράλληλη μετάδοση ψηφιακού και αναλογικού σήματος.
Προειδοποιητικό σήμα
Επισημαίνεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών που βλέπουν στην οθόνη τους να περνά ειδικό κυλιόμενο προειδοποιητικό σήμα, θα πρέπει να προμηθευτούν άμεσα τον ειδικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας mpeg4 (από τα καταστήματα ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών) προκειμένου να μπορούν από την Παρασκευή το πρωί να βλέπουν τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (Alpha, Alter, Antenna Μακεδονία TV, Mega, Star και ΣΚΑΪ), τα οποία επί του παρόντος συμμετέχουν στην ψηφιακή έναρξη.
Τονίζεται ότι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή κεραίας για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, ενώ τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης θα μεταδίδονται κανονικά, όπως και πριν με τον αναλογικό τρόπο. Είσοδος της ΕΡΤ στις ψηφιακές εκπομπές με mpeg4, αναμένεται από το Σεπτέμβριο.

Πηγή: Ναυτεμπορική 17/6/10

εγω μενω ανω γαλατσι, και ολα αυτα τα χρονια επερνα σημα απο παρνηθα, προς υμηττο εχω 0 οπτικη επαφη λογο τουρκοβουνιων.. το digital πως θα ερθει απο εδω? με ταξι?

Μπορεί να τα δείς απλά με αυτήν την εγκατάσταση που έχεις τώρα,ή γυρνάς την κεραία προς αίγινα.

Μόνο ο ΣΚΑΙ θα συνεχίσει να εκπέμπει 16:9 αλλά επειδή τρώνε πολύ κράξιμο είναι ζήτημα εβδομάδων κυρίως το Μέγκα (που έχει φράγκα) να εκπέμψουν 16:9. Άσχετο αλλά ξέρει κανείς αν τα κανάλια της Νόβα π.χ. Νοβασίνεμα κλπ είναι 16:9 ή 4:3; Πάντως σίγουρα το Σπορ+ της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ είναι 16:9 και μάλιστα με φανταστική εικόνα..

Νομίζω και το mtv εκπέμπει σε 16:9. Η εκπομπή στο σπορ+, όσες φορές έχω δει ήταν σε 4:3.

Re: Απάντηση: Re: Digea στην Αττική

Το αντίθετο ισχύει

Έχεις δίκιο για το σπορ+, τώρα που το έβαλα και έχει μπάσκετ το δείχνει σε 16:9. Πάντως παλιότερα που έβλεπα κάποιους σκωτσέζικους αγώνες ποδοσφαίρου τους έδειχνε σε 4:3.
To MTV πάντως συνεχίζει να μου φαίνεται για 16:9.

Η digea στην Αθήνα τελικά σε τι ανάλυση θα μεταδίδει;