Digi TV LF-3 mini error.

GlenQuagmire

New member
20 November 2012
13
Πήρα έναν αποκωδικοποιητή από τη θεία μου να τον κοιτάξω γιατί δεν δουλεύει.
Επιφανειακά όλοι οι πυκνωτές είναι εντάξει και δεν βλέπω κάτι άλλο να'χει αρπάξει.
Το μόνο που πρόσεξα είναι μια καφέ γλοιώδη ουσία η οποία πιστεύω ότι είναι από τους πυκνωτές και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη πριν τους αντικαταστήσω.

z7b0a5K.jpg

31kVh13.jpg

Στην πρώτη φωτογραφία νομίζω είναι οι πυκνωτές από το κύκλωμα ανόρθωσης και στην δεύτερη ένας μικρότερος πίσω από την ενδεικτική λυχνία λειτουργίας.
Υπάρχει περίπτωση να'χει "φτύσει" το διηλεκτρικό από την κάτω μεριά του πυκνωτή;
Συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά ήταν ότι καλύτερο έβγαλα από τις 20φωτογραφίες που τράβηξα.

το ποιο πιθανο ειναι να ειναι καποια κολλα αυτο το καφε ετσι παρεδωσε πνευμα και ενας crystal audio που ειχα και μεσα ηταν οπως ο δικος σου και αυτος ειχε αυτο καφε πραμα εβγαλα κανα δυο πυκνωτες δεν μου φανηκαν σκασμενοι απο κατω εβαλα αλλους αλλα παλι δεν επαιξε

Εμένα σαν κόλλα/ρητίνη μου φαίνεται.
Δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Digi TV LF-3 mini error.

Εμένα σαν κόλλα/ρητίνη μου φαίνεται.
Δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα.

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά η ρητίνη σε κάποιες ώρες τραβάει και είναι σαν καουτσούκ, όπως και κάποια κόλλα θα είχε στεγνώσει από την παραγωγή μέχρι τώρα. Αυτή η ουσία είναι ακόμα υγρή και ψιλοκολλάει, γι'αυτό και ρώτησα αν είναι δυνατόν να φτύσει το υλικό από κάτω, αφού από πάνω είναι σε καλή κατάσταση οι πυκνωτές.

καποιες φορες βγαζουν και απο κατω οι πυκνωτες δεν χανεις και τιποτα να τους αλλαξεις κανε μια δοκιμη και πες μας σε εμενα δεν επιασε ισως ειχε και αλλο προβλημα

βασικά δες αν δουλεύει ή οχι το τροφοδοτικό.
αν δεν βγάζει τάσεις τοτε άλλαξε εκει τους πυκνωτές.
καλό θα ηταν να το δεις με παλμογράφο αν είναι προβληματικοί οι πυκνωτές θα έχεις λίγο απο τον τετραγωνικό παλμό πάνω τους.

καλό θα ηταν να δεις αν παει να ξεκινήσει το τροφοδοτικό και σταματάει.
τότε πάλι ειναι θέμα πυκνωτών.

Σχετικά με τους πυκνωτές, ήταν όντως κάποια κόλλα/ρητίνη, μιας και εκεί που είχα ακουμπίσει και ήταν υγρό, ήταν κάτι άλλο στην επιφάνεια του πυκνωτή το οποίο έφυγε μ'ένα πανάκι.

Την ημέρα που το πήρα δεν άναβε καθόλου. Πριν προβώ λοιπόν στην αλλαγή των πυκνωτών, διαπίστωσα ότι το ένα απ'τα δύο καλώδια του φις τροφοδοσίας δεν πατούσε. Αφού το έβαλα στην θέση του, μόλις το σύνδεσα στην πρίζα, άναψε με την μια. Όλο χαρά τον συνδέω σε μια τηλεόραση και δούλευε κανονικά για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια έσβησε και αναβόσβηνε μέχρι την στιγμή που το'βγαλα απ'την πρίζα. Όποτε το συνδέω κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα: δουλέυει για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αναβοσβήνει.
Και όχι δεν είναι το φις που μπορεί να μην πατάει καλά. :SFGSFGSF:

ετσι κανει συνήθως οταν θέλει πυκνωτές. Βλέπει πρόβλημα και σταματάει και μετά πάλι από την αρχή.

ετσι κανει συνήθως οταν θέλει πυκνωτές. Βλέπει πρόβλημα και σταματάει και μετά πάλι από την αρχή.

Και πως θα καταλάβω ποιός πρέπει να αλλαχτεί;