Digikey , βοήθεια

takeda

AVClub Enthusiast
31 August 2006
752
Αθήνα
Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να μου πει πως παραγγέλνω απο digikey?

1. Δεν είδα να έχει paypal. Αμολάω έτσι τα στοιχεία της πιστωτικής χωρίς φόβο;
2. Απο που στέλνουνε τα πράγματα; Υπάρχει κίνδυνος να περάσουν απο τελωνείο;
Αυτά που θέλω να αγοράσουν κάνουν 120 ευρώ χωρίς μεταφορικά
3. Υπάρχει κάποιο 'κόλπο' πχ να επιλέξω συγκεκριμένη μεταφορική; (πχ είχα ακούσει US Postal Office ότι
δεν περνάει απο τελωνείο!)

Πληρώνεις ένα στάνταρ ποσό (νομίζω 18 ευρώ για παραγγελίες πάνω από 100 ευρώ), μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα: μεταφοράς, εκτελωνισμού κλπ.

Απ' όσο θυμάμαι τουλάχιστον, εκτός κι αν έχουν αλλάξει κάτι. Διάβασε προσεκτικά τους όρους πληρωμής και αποστολής.

Για την πληρωμή, προτιμώ να στέλνω τα στοιχεία μου με φαξ.

Πέτρο έχω ψωνίσει απο digikey στο παρελθον.
Δεν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και έρχονται μέσω USPS απο USA.

ψωνίζεις για το router???????

Εχω φέρει αρκετά πράγματα από digikey και ουδέποτε πλήρωσα τελωνειακούς δασμούς. Πάντα με USPS και ποτέ με courier . Tα στοιχεία σου τα στέλνεις με FAX.
Γνήσια υλικά, άριστη συσκευσία .

Ευχαριστώ ! μια επαλήθευση όσων είχα ακούσει.

Φρανκ, ναι ψωνίζω κάτι πανάκριβες H-bridge που δεν μπορώ να βρω εδω αθήνα

Shipping Method
UPS World Wide Express

Μου βγάζει αυτό, δεν με αφήνει να επιλέξω USPS. Δηλαδή δεν έχει κάποιο menu για να κάνω επιλογή.

λέει στους κανονισμούς ότι μόνο με UPS κάνουν μεταφορά στην ελλάδα...

ας ελπίσω ότι δεν θα πέσει σε τελωνείο

Mε UPS κατευθείαν παει τελωνείο. Για τι κόστος μιλάμε?

Χμμμ περίεργο εχω πολυ καιρό να ψωνίσω, αλλαξαν τα πράγματα?

έτσι λέει ο κανονισμός.

τώρα πήρα τηλέφωνο (κ μίλησα στο αγγλικό τρομάρα μου) και ζήτησα (αφού έχω κάνει την παραγγελία) να αλλάξουν το shippment method απο UPS σε USPS, θα δείξει τώρα τι θα γίνει λέει θα με πάρουν τηλέφωνο πρώτα.

Είναι 130 ευρώ πράγματα και 18 ευρώ μεταφορικά με UPS. Το θέμα είναι να μην τα πληρώσω 300. Τόσα λεφτά τα έπερνα και στο ελλάντα.

Βέβαια απο την άλλη ξέρω ότι υπάρχει νόμος που λέει ότι τέτοια προιόντα δεν εκτελωνίζονται. Όπως παλμογράφοι, ηλεκτρονικά κλπ.

Πως μπορώ να το ψάξω όμως;

Last edited:
Φιλαράκι ,δυστυχώς άργησα να δω το μήνυμα σου. Δεν θα σου πω τι θα γίνει ,απλός θα σου διηγηθώ τις δικές μου περιπέτειες με την UPS από DIGIKEY. Για ποσό 120 ευρω (υλικά-μεταφορικά) μου ζητούσαν + 160 ευρω εκτελωνισμό η λωποδύτες εδώ. Το θέμα το έχουμε ξανά αναφέρει παλαιότερα στο φόρουμ.
Μόνο ο mouser στέλνει με USPS και αυτό μέχρι ενός ορίου(βάρους η τιμής )δεν θυμάμαι καλά. Μακάρι να είσαι τυχερός και η παρέμβαση που έκανες να πιάσει τόπο.

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: μ'αρεσε η διαδικασία...
απολαύστε... (τα αγγλικά μου σκοτώνουν γάτα απο 3 χιλιόμετρα, μην παρεξηγείτε plz)

Chat InformationYour request is being processed. A representative will be with you momentarily.
Chat InformationYour Digi-Key representative for this Live-Help session is John Ext 1816.
John Ext 1816: Welcome to Digi-Key Live-Help. How may I assist you?

petros: yes
petros: hello i placed an order this morning
petros: but i have a problem
petros: i am located in greece. I want you to ship the order with USPS instead of UPS
petros: if you can't do it i want you to cancel the order
petros: can you aknowledge that?
John Ext 1816: I will need your Sales Order #.
petros: ok
petros: Salesorder Number is: #########
John Ext 1816: One moment, I will check.
petros: my name is Petros Makris. I called 4 hours ago but i had no call back.
petros: Thanks in advance.
John Ext 1816: Ok. Petros. I have your order and I will change the shipping to USPS. When the order goes through shipping you will receive an email confirmation that will include shipping invoice.
petros: Thanks you very much.
petros: Please, consider changing the available shipping methods to greece so to include USPS. We have problems with the customs.
petros: This chat will be saved, you have any problem with that?
John Ext 1816: I will pass that information along to my supervisor.
John Ext 1816: No I do not. I am going to image it myself.

petros: Thanks again and Goodbye.
John Ext 1816: bye.

αυτό το thanks you πρέπει να του έβγαλε το μάτι του ανθρώπου

Last edited:
Φιλαράκι ,δυστυχώς άργησα να δω το μήνυμα σου. Δεν θα σου πω τι θα γίνει ,απλός θα σου διηγηθώ τις δικές μου περιπέτειες με την UPS από DIGIKEY. Για ποσό 120 ευρω (υλικά-μεταφορικά) μου ζητούσαν + 160 ευρω εκτελωνισμό η λωποδύτες εδώ. Το θέμα το έχουμε ξανά αναφέρει παλαιότερα στο φόρουμ.
Μόνο ο mouser στέλνει με USPS και αυτό μέχρι ενός ορίου(βάρους η τιμής )δεν θυμάμαι καλά. Μακάρι να είσαι τυχερός και η παρέμβαση που έκανες να πιάσει τόπο.

mouser? θα τον έχω υπόψη...

Και η συνέχεια μου ήρθε με mail....

Hello Petros,
I need to correct our conversation on the chat. Orders place in Euro
currency can only be shipped UPS World Wide Express. If you want us to ship
USPS, we will have to place the order in US currency. Please advise.

Regards, John

Δε σε παρεξηγεί κανένας φίλε για τα αγγλικά σου το θέμα είναι να γίνει η δουλεία σου. Και στο κάτω κάτω ας μάθουν οι Αμερικανοί Ελληνικά και ας τα μιλήσουν καλύτερα!!!
Ήθελα να προσθέσω ναι για Μouser αλλά και εκεί υπάρχει παγίδα ,μια φορά την πάτησα δεν πρόσεξα κάτι με το βάρος και μου το έστειλαν με Courier η συνέχεια γνωστή με τους βρικόλακες εδώ….
Διαμαρτυρήθηκα(στο Mouser) και αν και δεν έφταιγαν αυτοί μου επέστρεψαν 40ευρω από τα μεταφορικά ,κάτι είναι και αυτό δεν μπορώ να πω. Μπράβο τους .

Μπορεί να μου πει κάποιος τι καταλαβαίνει απο το παρακάτω; Ότι τελικά κατάφερα να γίνει το shipping μέσω usps αλλά κ να τα αγοράσω σε χαμηλότερη τιμή; Στην αρχική παραγγελία, το κόστος ήταν 148 ευρώ (μέσα τα μεταφορικά)

Thank you for your order! Digi-Key has processed and shipped salesorder
#XXXX, invoice #XXXXX, to you. Your CUSTOMER NUMBER is XXXX.
Your total cost is $137.42 in U.S. currency, including $28.10 postage.
We have billed this to your Visa credit card.

----- Shipment from Digi-Key on 23-APR-2007 -----
Ship Method: Global Exp Mail

Please note: Your tracking information may not be available from the
carrier until the following business day.

Μισό λεπτό, για να καταλάβω δηλαδή: έκανες ξανά την παραγγελία από την αρχή μέσω του digikey.com?

Πάντως, απ´ ό,τι φαίνεται, βγήκες διπλά κερδισμένος από αυτήν την ιστορία. :BDGBGDB55: Να το έχω υπόψη μου την επόμενη φορά που θα παραγγείλω από τη digikey.:grandpa:

-bye- -bye- -bye-

Μισό λεπτό, για να καταλάβω δηλαδή: έκανες ξανά την παραγγελία από την αρχή μέσω του digikey.com?

Πάντως, απ´ ό,τι φαίνεται, βγήκες διπλά κερδισμένος από αυτήν την ιστορία. :BDGBGDB55: Να το έχω υπόψη μου την επόμενη φορά που θα παραγγείλω από τη digikey.:grandpa:

-bye- -bye- -bye-

Όχι, επέμεινα μερικά λεπτά αφού έκανα την παραγγελία να γίνει το shippment μέσω USPS. Για να γίνει αυτό, απαραίτητο ήταν να γίνει η παραγγελία σε δολάρια (υποθέτω τι θα φαίνεται στα τιμολόγια). Λοιπόν απόσο κατάλαβα η αλλαγή ευρώ/δολάρια έγινε ανεπίσημα κ για το ποσό σε δολλάρια με ενημερώσανε με mail. Στην σελίδα δεν υπάρχει τρόπος να παραγγείλεις σε δολάρια άμα επιλέξεις προορισμός Greece.

Θα ενημερώσω περαιτέρω.

Αν πετύχει και έρθουνε τα πράγματα σωστά θα ξέρουμε τι να κάνουμε απο εδώ κ πέρα.

ξεκίνησε η μεταφορά και η αναγραφόμενη τίμη είναι αυτή σε δολλάρια...
μάλλον πάει καλα!

$137.42 in U.S

Status: Into Foreign Customs

Θα τους πάρει ο βελζεβούλης και θα τους σηκώσει .. πρώτο πράγμα πρωι πρωι