Digital Recorder... απορίες!

finik

New member
28 December 2009
65
Θέλει ο πατέρας μου να πάρει ένα DVR για να αντικαταστήσει ένα παλιό DVD-Recorder που αφενός τα έχει φτύσει, αφετέρου δεν υποστηρίζει DVB-T. Budget 300-400 euro (παραπάνω δε νομίζω να έχει νόημα να δώσει κανείς).

Μετά από ένα σύντομο ψάξιμο, βρήκα τα LG H825T και HR550 που αναφέρονται στο αντίστοιχο thread, ενώ στο amazon βρίσκω αρκετές συσκευές, αλλά είναι σχεδόν όλες για Freeview (το αντίστοιχο της Digea στην Αγγλία απ' ό,τι κατάλαβα). Συγκεκριμένα βλέπω τα LG HR925M, το Panasonic DMR-PWT420EB και το Humax HDR-FOX T2 (για χρήση με κάποιο ανεξάρτητο Blu-ray player).

Η πρώτη απορία είναι... μία συσκευή Freeview είναι συμβατή με Digea (στην Κύπρο είναι ο πατέρας μου, αλλά απ' όσο ξέρω, ίδια κωδικοποίηση έχουν και κάτω);

Εκτός από τις παραπάνω 2 συσκευές, έχει κανείς κάποια να προτείνει; Ουσιαστικά η χρήση που θα γίνεται θα είναι κυρίως
  • προβολή ταινιών σε DVD/Blu-ray (αν δε γίνεται σε μία συσκευή, θα τον πείσω να πάρει 2, φτάνει το συνολικό κόστος να είναι εντός budget)
  • εγγραφή προγράμματος τηλεόρασης (SD αλλά και HD για μελλοντική χρήση)
  • εγγραφή από εξωτερική πηγή, μέσω composite ή μέσω hdmi (συγκεκριμένα από αποκωδικοποιητή LTV αυτή τη στιγμή) κυρίως HD προγράμματα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας

Last edited:
θα ποσταρω κι εγω εδω, μιας και ο τιτλος με καλυπτει απολυτα,
αλλα ψαχνω για κατι πολυ πιο απλο και πιο φτηνο, σκετο video recording

Αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω video in (RCA ή scart), video out και αναμεσα τους μια συσκευη που να γραφει ψηφιακα.
Ειχαμε τα DVD recorders (σκετα ή και με σκληρο δισκο) που εκαναν αυτη τη δουλεια.

Ελπιζα τωρα να εβρισκα κατι αναλογο σε ψηφιακο γκαντζετακι, αλλα μπα...
(εννοειται δεν θελω να μπλεξω με PC)

υπαρχουν οι mpeg4 δεκτες, που μπορουν να γραφουν σε usb, αλλα δεν βρισκω κανεναν με video in.
Αν ξερει κανεις ας μου προτεινει.
(δεν με ενδιαφερει ο δεκτης, το γραψιμο θα γινεται μονο απο αναλογικο video in)

υπαρχουν καταγραφικα για βιντεοκαμερες ασφαλειας, αλλα ειναι ακριβα και πολυπλοκα,
εγω θελω να γραφω απο μια μονο καμερα,
αν ξερει κανεις ενα απλο φτηνο, ας μου προτεινει.