Digital Union με 16 περιφερειακούς σταθμούς

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Digital Union με 16 περιφερειακούς σταθμούς

Σε αυτό πιστεύω έχει απαντήσει πιό πάνω οτι είναι καθαρά θέμα συμφερόντων..
Χμμ, γιατί άραγε η Ισπανία έκανε switch-off με mpeg2 και στην ελλαδάρα θα κάνουμε με Mpeg4?:slapface:

Έλα ντε, πολύ σωστή η απορία σου.

Και στη Σερβία θα κάνουν switch-off με DVΒ-T2.

Το λογικό είναι όταν κάνεις κάτι από την αρχή να συμβαδίζεις με ότι νεότερο υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή εκτός και αν δεν θες να επενδύσεις μεγάλα ποσά οπότε αγοράζεις παλιότερη τεχνολογία φθηνότερα.

Η Digea θέλει να εγκατασταθούν MPEG4 δέκτες για να έχει τη δυνατότητα να ανεβάσεις 7 κανάλια ανά συχνότητα και μάλιστα συνδρομητικά.

Απάντηση: Re: Digital Union με 16 περιφερειακούς σταθμούς

Η Digea θέλει να εγκατασταθούν MPEG4 δέκτες για να έχει τη δυνατότητα να ανεβάσεις 7 κανάλια ανά συχνότητα και μάλιστα συνδρομητικά.

Μάλλον αυτός είναι ο τελικός τους στόχος. Πρέπει όμως και οι δέκτες MPEG-4 που θα κυκλοφορήσουν, να μην είναι free to air, αλλά να έχουν και είσοδο για κάρτες ή μοντούλες για αποκωδικοποίηση μελλοντικά του όποιου επίγειου ψηφιακού συνδρομητικού προγράμματος που θα παρέχεται.

Και γιατί αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν και με mpeg2?
Οι περισσότεροι αγοράζουν δέκτες χωρίς θέσεις για μοντούλες. Το να τους πει η όποια digea σε κάνα δυο χρόνια πετάξτε τους και πάρτε δέκτες που να δέχονται συνδρομητικές κάρτες, μάλλον προς ζημία της digea το κόβω...

Παιδιά μην λέμε ότι θέλουμε.

Θέλουν mpeg4 ώστε όταν βγεί τελικά νόμος που επιτρέπει 6 και 8 κανάλια αν δίαυλο να φτιάξουν το mega 2, STAR-II ktl... η να πουλήσουν το έξτρα εύρος σε τρίτα κανάλια...

επίσης θέλουν να βάλουν κάποτε 2 κανάλια HD ανα δίαυλο...

Κανείς δεν ξέρει που το πάνε,και φυσικά δεν λένε εξ'αρχής για ευνόητους εμπορικους λόγους, και δεν υπάρχει ως τώρα καμιά ξεκάθαρη απόφαση της Πολιτείας για δωρεάν ψηφιακή τηλεόραση ... και η κάθε Digea είναι ΑΕ με μετόχους και κεφάλαια που θέλουν απόσβεση και κέρδος.

Μην ξεχνάμε ότι στο εξωτερικό όπου Mpeg4 καταλήγει τις πιο πολλές φορές συνδρομητικά στο τέλος.

Πιθανόν δεν χρειάζεται Cam για να κωδικοποιήσουν κάτι,και να λαμβάνουν συνδρομητές ,όπως γίνεται στο αναλογικό Nova.Από εκεί και πέρα θα παίξουν και κίνητρα προσφορών για αντικατάσταση εξοπλισμού κλπ ότι γίνεται παρόμοια με Nova

Δυστυχώς αν μπείς στο χορό χορεύεις....και αν σου περισεύουν χρήματα για το αυτονόητο ως τώρα,λίγο τηλεόραση να περάσει η ώρα.

Last edited:
Παιδια συγνωμη που ρωταω αλλα μπορειτε να μου πειτε απο που προκειπτουν ολα αυτα που λετε????
Εδω δεν εχουν στησει ουτε τα μισα κεντρα εκπομπης που χρειαζεται για να εκπεμψουν ψηφιακα και αν ειναι αληθεια κατι που μου ειπε ενας τεχνικος προισταμενος καναλιου θελουν 700.000 ευρω για καθε σημειο εκπομπης.
Και αληθεια να μην ειναι αυτο και τα λεφτα να ειναι τα μισα ειναι μεγαλο το ποσο.Το εχουν νομιζετε εσεις???
Μετα πεστε μου ποια αλλα καναλια εχουν τα λεφτα για να αγορασουν χωριτικοτητα και να μπορουν να τα βγαζουν περα οικονομικα ωστε να μπορουν να εκπεμπουν 24/7.
Υστερα θα ηθελα να μου πειτε πως πιστευετε οτι θα μπορουσαν να φτιαξουν π.χ. μεγκα 2 η σταρ 2, με τι λεφτα θα εστηναν ενα δυο η οχτω καναλια (εγκαταστασεις,εξοπλισμο,προσωπικο,προγραμμα,κωδικοποιιση) εδω δεν τα βγαζουν τωρα περα και κοβουν προγραματα και κοσμο.
Μπορειτε να μου πειτε απο που προκειπτουν ολα αυτα??
Ποσοι θα πληρωνατε 10-20 ευρω για να δειτε αυτα τα χαλια που δειχνουν τωρα?????
Λιγο ατοπα μου φενονται ολα αυτα.
Regards dbfan

Παιδια συγνωμη που ρωταω αλλα μπορειτε να μου πειτε απο που προκειπτουν ολα αυτα που λετε????
Εδω δεν εχουν στησει ουτε τα μισα κεντρα εκπομπης που χρειαζεται για να εκπεμψουν ψηφιακα και αν ειναι αληθεια κατι που μου ειπε ενας τεχνικος προισταμενος καναλιου θελουν 700.000 ευρω για καθε σημειο εκπομπης.
Και αληθεια να μην ειναι αυτο και τα λεφτα να ειναι τα μισα ειναι μεγαλο το ποσο.Το εχουν νομιζετε εσεις???
Μετα πεστε μου ποια αλλα καναλια εχουν τα λεφτα για να αγορασουν χωριτικοτητα και να μπορουν να τα βγαζουν περα οικονομικα ωστε να μπορουν να εκπεμπουν 24/7.
Υστερα θα ηθελα να μου πειτε πως πιστευετε οτι θα μπορουσαν να φτιαξουν π.χ. μεγκα 2 η σταρ 2, με τι λεφτα θα εστηναν ενα δυο η οχτω καναλια (εγκαταστασεις,εξοπλισμο,προσωπικο,προγραμμα,κωδικοποιιση) εδω δεν τα βγαζουν τωρα περα και κοβουν προγραματα και κοσμο.
Μπορειτε να μου πειτε απο που προκειπτουν ολα αυτα??
Ποσοι θα πληρωνατε 10-20 ευρω για να δειτε αυτα τα χαλια που δειχνουν τωρα?????
Λιγο ατοπα μου φενονται ολα αυτα.
Regards dbfan

Μπορεί να κάνουν ότι στο εξωτερικό πχ το mega II να εκπέμπει όλη μέρα σειρές σε επανάληψη και ξένες σειρές και ότι αρπάξει απο την διαφιμηστική πίτα...

επίσης στην αγγλία πχ υπάρχει το itv και το itv+1 που έχει το ίδιο πρόγραμμα ακριβώς αλλά με 1 ώρα καθυστέρηση...

έτσι πχ αν έχει μια σειρά που θές να δείς στις 9 αλλά την χάσεις, μπορείς να την προλάβεις στις 10... και αν κρίνω ότι το ακολούθησαν¨
το channel 4 (με το Channel 4+1)
το Dave (με το Dave Ja vu)
το Ε4 (με το Ε4+1)
το virgin 1 (με το virgin 1+1)
μάλλον το να δείχνεις το ίδιο πρόγραμμα με 1 ώρα καθυστέρηση είχε επιτυχία... έτσι στο αγγλικό freeview υπάρχουν σύνολο 5 κανάλια που είναι απλά αντίγραφα με καθυστέρηση... κάτι θα ξέρουν... αλλά είναι και βολικό, μπορείς να δεις δυο προγράμματα που κανονικά θα προβάλλονταν την ίδια ώρα...

δες εδώ αν δεν με πιστεύεις: http://tvguide.co.uk/?systemid=3&cTime=4/6/2010 11:00:00 PM&thisTime=&thisDay=&catColor=

Last edited:
δες εδώ αν δεν πιστεύεις

Σε πιστεύουμε, μιας και δεν είναι κάτι το τρομακτικό, δες ας πούμε πόσα κανάλια με "+" κάποιες ώρες υπάρχουν στη Ρωσία- σε ίδιους δορυφόρους και με άγριο bandwidth %)
Ας φτιάξει πρώτα η digea το σηματάκι της, να το πιάνουμε όλοι ΚΑΛΑ και χωρίς σπασίματα. Εδώ στη θεσ/νικη μπουρδέλο γίνεται, σειρά έχει το της αθήνας... και μετάαα ας μας εκλήξει με την κωδικοποίηση. Γιατί οι καϊμένοι από τώρα δεν μπορούν να σου πουν σε τι σύστημα θα 'ναι, για να αγοράσεις (να βρείς πρώτα) με σχετικό reader δέκτη. Εδώ για να αγοράσουμε έναν με mpeg4 χαμός έγινε!
Και εξάλλου, το να $ για να δει κανείς τηλεόραση χρειάζεται μια προετοιμασία ...συνθηκών

Καλησπερα,γνωριζουμε περιπου το bitrate των καναλιων της Digital Union;Θα υπαρχει ενα συγκεκριμενο bitrate σε ολα τα καναλια;Το ρωταω αυτο γιατι το προτυπο mpeg 2 θελει μεγαλυτερο bitrate για να πετυχει την αντιστοιχη του mpeg 4,Τελος,υπαρχει μηπος καποιο χρονοδιαγραμμα;

φιλικα,

Δερμιτζακης Ανδρεας

Λίγο χλωμό το βλέπω να χτυπήσουν το bitrate της βρομο-digea. ...
Αν γίνει κάτι τέτοιο φυσικά :flute:

Λίγο χλωμό το βλέπω να χτυπήσουν το bitrate της βρομο-digea. ...
Αν γίνει κάτι τέτοιο φυσικά :flute:

Μα ειναι πολυ απλο,εγω πρωσοπικα θα εβλεπα και το blu sky,αλλα και διαφορα αλλα εαν ειχαν ενα ντοκιμαντερ στην ωρα του τελεμαρκετινγκ και μου εριχνε ενα 16/9 με πολυ καλο bitrate εξαντλωντας ολες τις δυνατοτητες του sd.

Απάντηση: Re: Digital Union με 16 περιφερειακούς σταθμούς

Η Digital Union ειναι μεσω καποιου δορυφορου ??

και πως διανεμει το σημα ??

μηπως επειδη ειναι mpeg 2 δεν μπορουμε να το σκαναρουμε στον δορυφορικο δεκτη??

Και στον δορυφόρο υπάρχουν Mpeg-2 και Mpeg-4 κανάλια. Mpeg 2 και 4 είναι είδη κωδικοποίησης βίντεο.
Οι αποκωδικοποιητες mpeg-4 μπορούν να παίξουν mpeg-2 κανάλια, αρκεί να είναι στην ίδια μπάντα. Οι δορυφορικοί δέκτες mpeg-4 παίζουν δορυφορικά mpeg-2 κανάλια, όπως και οι επίγειοι mpeg-4 δέκτες παίζουν επίγεια mpeg-2 κανάλια.Το tuner ενός δέκτη είναι που κάνει την διαφορά. Αν είναι δέκτης -DVB-S(atellite)-, λαμβάνει σήματα σε συχνότητες που εκπέμπονται από δορυφόρους, τα επίγεια ψηφιακά κανάλια -DVB-T(errestrial) εκπέμπονται σε άλλη μπάντα συχνοτήτων. Στο εμπόριο υπάρχουν οι λεγόμενοι δέκτες combo που πιάνουν ταυτόχρονα και δορυφορικά και επίγεια..

Όπως και να 'χει η διανομή του σήματος των περιφερειακών γίνεται με επίγειες ζεύξεις μέσω ΟΤΕ κλπ. Σημείωση πλέον η Digea έχει αναλάβει την εκπομπή των περιφερειακών καναλιών. Όπου γίνεται switch off τα περιφερειακά περνάνε από τη Digital Union στην Digea.

Πάντως τα τοπικά της Θεσσαλίας έχουν άθλια ποιότητα εικόνας και σήματος, σε σημείο που δεν βλέπεται ορισμένες φορές.