Digital XLR AES/EBU σε BNC

VaMa

Established Member
16 January 2007
162
Πατρα
Το θεμα εχει ως εξης:

α/ ενα cd player που εχω, εχει ψηφιακες εξοδους σε XLR και οπτικη Toslink
β/ το dac με το οποιο θελω να το συνδεσω εχει ψηφιακες εισοδους σε BNC κι οπτικη σε ST&T.

Με ποιο τροπο θα καταφερω να τα συνδεσω μεταξυ τους;
Ειναι δυνατη η συνδεση καλωδιου στα 75Ω με τη μια ακρη σε XLR και την αλλη σε BNC βυσμα;

Φιλικα,
Βασιλης

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Σ´ευχαριστω leo1964.

Ίσως πράγματι να είναι η πλέον πρακτική λύση. Θα προτιμούσες ανταπτορα ή κατασκευή καλωδίου με το ένα άκρο σε xlr και το άλλο σε bnc;
(Δεν γνωρίζω, υπάρχουν τέτοια έτοιμα καλώδια 75 Ω στο εμποριο;)

Απάντηση: XLR σε BNC

Όταν πρόκειται για ψηφιακή σύνδεση με διαφορετικά πρωτόκολλα,κανονικά πρέπει να χρησιμοποιούμε impedance matching transformers.
Αν η XLR είναι 110 ohm και η BNC 75,καλό θα ήταν κάτι τέτοιο ενδιάμεσα.

Ποιες είναι ακριβώς οι συσκευές σου για να δούμε;

Last edited:
Απάντηση: XLR σε BNC

To cd είναι το tascam CD-01U pro και το dac ειναι wadia.
Ποιο ακριβώς wadia;
Γιατί βλέπω πως μερικά έχουν είσοδο aes/ebu.

Αν δεν έχει πάντως και θέλεις να δώσεις σήμα από την aes/ebu του tascam στην bnc του wadia,η σωστή λύση είναι αυτή που σου είπα παραπάνω.
Ίσως να δουλέψει και ο αντάπτορας που σου είπαν οι φίλοι παραπάνω.Αλλά δεν θα είναι σωστό.

Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Ειναι το X32 το οποίο δεν έχει aes/ebu.

Πάντως ίσως sokmav η λύση σου να ειναι και η ενδεδειγμένη προκειμένου να προσαρμοσθεί και η τιμή των 110
Ω σε 75 (άραγε η ψηφιακή aes/ebu έξοδος του tascam να ειναι 110Ω; )

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Ειναι το X32 το οποίο δεν έχει aes/ebu.

Πάντως ίσως sokmav η λύση σου να ειναι και η ενδεδειγμένη προκειμένου να προσαρμοσθεί και η τιμή των 110
Ω σε 75 (άραγε η ψηφιακή aes/ebu έξοδος του tascam να ειναι 110Ω; )

Το documentation αναφέρει πως ακολουθεί το πρότυπο IEC60958-4,το οποίο αναφέρει σαφώς 110Ω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XLR σε BNC

O.K. Sokmav, σαφής και ακριβής, σε ευχαριστώ.

Θα προχωρήσω στη λύση που προτείνεις προκειμένου να συγκρίνω το wadia που έχω κάποια χρόνια με νεώτερες επιλογές.

Φιλικά,
Βασιλης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Θα προχωρήσω στη λύση που προτείνεις προκειμένου να συγκρίνω το wadia που έχω κάποια χρόνια με νεώτερες επιλογές.

Φιλικά,
Βασιλης

Παρακαλώ,καλές δοκιμές κι ακροάσεις.
Περιμένουμε εντυπώσεις!

(Σωκράτης)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Φιλικά,
Βασιλης

Βασίλη μέ τόν αντάπτορα απλά θά τό κάνεις νά λειτουργεί ,είναι αυτονόητο ότι δέν θά έχεις σύνδεση AES/EBU

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Το μπερδεμα για την σωστη συνδεση μαλλον δεν σταματα εδω.

Ας υποθέσουμε πως συνδέω το cd με το dac μέσω του αντάπτορα σε bnc που προσαρμόζει τα 110Ω σε 75Ω της bnc.

Το αλλο dac που θέλω να συνδέσω ειναι το benchmark του οποίου η aes abu xlr ψηφιακή είσοδος ειναι 75Ω σύμφωνα με τα στοιχεία του. Εδώ τι θα έπρεπε να γίνει ώστε να έχει κάποιος την βέλτιστη (ψηφιακή) σύνδεση ; (Περαν του να βάλει μια οπτική και να τελειώνει).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Το μπερδεμα για την σωστη συνδεση μαλλον δεν σταματα εδω.

Ας υποθέσουμε πως συνδέω το cd με το dac μέσω του αντάπτορα σε bnc που προσαρμόζει τα 110Ω σε 75Ω της bnc.

Το αλλο dac που θέλω να συνδέσω ειναι το benchmark του οποίου η aes abu xlr ψηφιακή είσοδος ειναι 75Ω σύμφωνα με τα στοιχεία του. Εδώ τι θα έπρεπε να γίνει ώστε να έχει κάποιος την βέλτιστη (ψηφιακή) σύνδεση ; (Περαν του να βάλει μια οπτική και να τελειώνει).

Αν μιλάς για το Dac1,κοίταξε παρακάτω:

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XLR σε BNC

Σωκράτη έχεις δίκιο κοίταξα στο input 1 του manual.

Mea culpa και τελικά πάντα καταλήγουμε στo RTFM.

Άλλαξα την επικεφαλίδα του νήματος για να περιγράφει πιο σωστά το περιεχόμενο, διότι υπάρχουν και BNC σε παλαιότερα μηχανήματα (πχ. NAim Audio) που δεν είναι ψηφιακές είσοδοι, αλλά αναλογικές.

Να προσθέσω σε ότι είπε πολύ σωστά ο Σωκράτης, ότι ο αντάπτορας υπάρχει και σε αυθεντικό Neutrik ενδεικτικά εδώ, και ότι σε ανάλογους μετατροπείς για RCA SPDIF υπάρχει παρεμβολή αντιστάσεων στον αντάπτορα και όχι μετασχηματιστής.

Εν αντιθέσει με τα απλά Audio, που δεν χρειάζεται μετασχηματιστής ή αντιστάσεις.