Digitalbox HDST-1200 combo

bbOas

New member
22 January 2009
80
Μαρούσι
Καλησπέρα σε όλους. Πάνω που ήμουν ψημένος για τον MVISION HD300 NET COMBO, έπεσα πάνω του κατά λάθος. Η τιμή του 165 . Τι είναι αυτό, ξέρει κανείς κάτι; Μήπως κάποιος κλώνος;

-- Τύπος: Ψηφιακός δέκτης HDTV με δύο tuner, DVB-S2 / DVB-T
-- Pluq & Play δέκτης
-- 6000 μνήμες καναλιών
-- MPEG-2, MPEG-4 και H.264 συμβατότητα
-- Επιλογή καναλιού σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο
-- 2 x UCAS
-- DVB-S2 δέκτης: DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS
-- RS-232 για αναβάθμιση λογισμικού / Θύρα USB 2.0
-- 2 x Scart (TV, VCR) / 1 x HDMI Ψηφιακή έξοδο για εικόνα / ήχο
-- Υποστήριξη υποτίτλων
-- Teletext (VBI)
-- Λειτουργίες PVR (HD εγγραφή βίντεο, αναπαραγωγή ταινιών, MP3)
-- Εγγραφή 2 καναλιών ταυτόχρονα
-- Χρονοπρογραμματισμός
-- Αναβάθμιση λογισμικού μέσω USB / RS-232 / RJ45
-- Έξοδος για ψηφιακό ήχο S / PDIF και Dolby AC-3
-- Θύρα δικτύου RJ45 για σύνδεση με δίκτυο / διαδίκτυο
-- Ανάλυση 1920x1080 εικονοστοιχεία / Εικόνα 4:3 / 16:9
-- IR Remote Control (τηλεχειριστήριο)
-- 100 ~ 250V ρεύμα, 50Hz/60Hz / Οικολογικός με 0,8 watt

Απάντηση: DIGITALBOX HD TS-1200 COMBO????

Καλός μου φαίνεται και εμένα, και ψήνομαι να τον πάρω. Βέβαια ψάχνω κάποιον που τον έχει για να μου πει εντυπώσεις αλλά δε βρίσκω.
Τον πήρες φίλε μου εσύ τελικά?

Αναρωτιέμαι (θεωρητικά βεβαίως) αν κάνει τη δουλειά του dreambox (λέει οτι έχει ccam), αν και δε ξέρω κάποια στιγμή αν χρειαστεί άλλη εφαρμογή πέρα του ccam πόσο εύκολα θα γίνεται αυτό. και τον θέλω και για τα ψηφιακά για να μη γεμίζω τηλεκοντρόλ. Νομίζω είναι ο φθηνότερος hd δέκτης που συνδυάζει αυτά τα πράγματα.

Ποιές κάρτες είναι επίσης συμβατές με τον δέκτη? (irdeto, connax κλπ)?
Ευχαριστώ πολύ!

Re: DIGITALBOX HD TS-1200 COMBO????

Τελικά πήρα τον MVISION γιατί όπου κι αν ρώτησα απάντηση δεν πήρα....
Και επίσης ούτε τις γνώσεις έχω ούτε τον χρόνο για να ασχοληθώ εγώ πρώτος!!!!

Οπότε ο κλήρος πέφτει σε εμένα, γιατί μόλις τον πήρα!!! ;-)

Ευχαριστώ! Προς το παρών τον έχω συνδεδεμένο με scart μέχρι να κάνω όλες τις ρυθμίσεις. Παρ´ όλα αυτά η εικόνα στα ψηφιακά είναι αξιοπρεπέστατη αν και παρατηρώ μερικά σπασίμτα. Το μενού είναι ίδιο με έναν onlien 4050 που έχω. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμια φωτό.
Αυτό που δε μπορω να βρω στο μενού είναι οι ρυθμίσεις για cccam και network local setting. Στο βιβλιαράκι υπάρχουν, αλλά δε το βλέπω στο μενού. Μάλλον είναι άλλη η version.
H έκδοση του software μου είναι:
ALi_3602
06000100_1.1.76 emu
AlI-HD1-LV-VER1.0
ΕΚΔΟΣΗ LOADER: Μ3602Α 1.1.3

Θα έλεγα πως μαλλον χρειάζομαι αναβάθμιση αλλά από ότι βλέπω μάλλον έχω την πιο καινούργια.
Συνεχίζω το ψάξιμο...
Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη

Πηρα κι εγω σημερα αυτον τον δεκτη αλλα ειχε το αυθεντικο λογισμικο με τον αρ. 1.0.66.
Τηλ. στο service και μου ειπαν να βρω το 1.1.32.
Απ'οτι βλεπω ομως κυκλοφορουν και δεκτες με 1.1.76 αλλα δε μπορω να το εντοπισω πουθενα. Οτι και αν δοκιμασα βγαζει bootloader mismatch. Γνωριζει καποιος που μπορω να βρω την τελευταια εκδοση λογισμικου; Ευχαριστω!

Ψαξε....ψαξε..μου βγηκαν τα ματια να διαβαζω σ'ολα τα φορουμ του κοσμου!!
Τελικα βρηκα ακρη και του "φορεσα" την εκδοση 1.2.84 η οποια βελτιωσε την ποιοτητα της εικονας κατακορυφα! Απ'οτι φαινεται θα υπαρξει συντομα και νεα αναβαθμιση...ας ειναι καλα τα..καρντασια απο την αλλη μερια της θαλασσας!!
Εχουν τον ιδιο δεκτη με την ονομασια BAFF HD 2000.

Και εγενετω αναβαθμιση....σε 1.2.92!!!
Καταπληκτικα μενου και νεος τροπος προβολης της λιστας των καναλιων!
Απ'οτι φαινεται καποιοι δουλευουν εντατικα πανω στο λογισμικο.

Λοιπόν
Έκατσα και το έψαξα λίγο από περιέργεια.
TA ΛΕΩ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
Αυτός ο digitalbox πρέπει να είναι κλώνος του Edision argus mini. Δεν νομίζω οτι κάνω λάθος.
Εφ' όσον είναι έτσι
1 ΔΕΝ δουλεύουν καθόλου εντατικά στο λογισμικό. Το γνωστό firmware του kuni είναι, με μικροαλλαγές φυσικά (αν γίνονται κιόλας)
2 ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα ή αγορά του στα ίδια χρήματα με τον "αυθεντικό"

Σίμος

Δεν είναι κλώνος του Edision αλλά του Yumatu....

Αν το έχετε πάρει από μαγαζί τότε ζητήστε από το μαγαζί τη νέα αναβάθμιση γιατί δεν πολυκυκλοφορεί στα φορουμ...

Αντώνη

Προφανώς αναφέρεαι στον FullHD. Τον βρήκα και αυτόν και τον θεώρησα και αυτόν κλώνο του edi. Το post το έγραψα επειδή o Digitalbox, είναι ΚΑΙ αυτός της μεγάλης του ALi 3602 σχολής.Το πιθανότερο βέβαια είναι οτι εσύ έχεις δίκιο.

Σίμος

ΥΓ Δλδ τόσες διαφορές έχουν ο Edi με τον Yumatu ; Ρωτάω πληροφοριακά.

Οι περισσότεροι δέκτες που κυκλοφορούν στηρίζονται στην ίδια πλατφόρμα και στα ίδια chip. Την διαφορά την κάνει πάντα η υποστήριξη από τη φίρμα (Edision, Mvision, Spider, Yumatu ενδεικτικά, είναι πολλοί οι δέκτες) που έχει βάλει τη στάμπα της πάνω στο κουτί.

Το ζουμί είναι στην υποστήριξη και στο after sales που μπορεί να έχει ένας δέκτης στη χώρα μας.

Ένα παράδειγμα, Edision VIP - Mvision HD300 Net, Spiderbox 9000 και αρκετοί άλλοι φοράνε chip Sti

Ο Digitalbox ειναι Τουρκικής προέλευσης. Σε reset επανέρχονται τα menu στα Τουρκικά.

Έτσι είναι ακριβώς είναι....κάθε χώρα έχει και τους δικούς της δέκτες αλλά πολλές φορές κυκλοφορούν και σε γείτονες χώρες...

Στο #8 εγραψα..."ας ειναι καλα τα..καρντασια απο την αλλη μερια της θαλασσας!!"....
Και απ'οτι βλεπω βγαζουν συνεχεια νεες εκδοσεις λογισμικου.
Και μπορειτε να βρειτε το δεκτη στην...Κοζανη για 139 Ευρω.
Αν αυτο ειναι ακριβο.....

Last edited:

Μπορεί να είναι παραεισαγωγή ο δέκτης στα 139 ευρώ. Η τιμή αυτή πλησιάζει πολύ την τιμή χονδρικής του εισαγωγέα...

Μπορει.....
Αλλα στα 139ε με DVB-S2, DVB-T2, PVR και ethernet...σκιζει!!
Τωρα περναει μια σειρα απο τεστς....