DIGITALline HDT-360

εσυ σεραφιμ δεν ξερεις ποιος αλλος φοραει 7801 τσιπ?εκτος απο τον digitalworld 990..που μαλιστα ψαχνω να βρω firmware για αυτον αλλα παω στην σελιδα της ψηφιακης τεχν. αλλα δεν υπαρχει το λινκ για κατεβασμα...εχεις δει λινκ πουθενα αλλου??

Μη κάνετε δοκιμές firmware στους δέκτες σας βάζοντας τυχαίων δεκτών απλώς και μόνο επειδή έχουν ίδιο τσιπ. Πάμπολες φορές στο παρελθόν έχουν καταστραφεί δέκτες ομοίου τσιπ λόγω των διαφορών που υπάρχουν σε άλλα εξαρτήματά τους.

Επίσης, έχει ξεκαθαριστεί το θέμα του λογισμικού του 360. Περί δοκιμών υπάρχει και κατάλληλο θέμα: «Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες».

Το θέμα πια έχει ξεφύγει, παρακαλώ να μείνουμε στον 360 και όχι σε τρόπους καταστροφής δεκτών.

Έγινε αντικατάσταση του αποκωδικοποιητή μου στείλανε καινούργιο και κάνει ακριβός τα ίδια...

kardinalie επειδη και εγω εχω τον ιδιο αλλα τον εχω κολησει την παραπανω τεταρτη που θα παω στο χωριο θα δοκιμασω 2 firmware και θα σου πω αν δουλευουν.

Γειά σας,

είμαι ολοκαινούργιος στο club και ζητάω μιά μικρή βοήθεια. Έχω τον εν λόγω DIGITALline HDT-360
29zobj5.jpg

14aareg.jpg

Όταν η επιλογή "ισχύς κεραίας" είναι ''εκτός λειτουργίας'' τότε ο δέκτης δεν πιάνει το MEGA, SKAI, STAR & M.tv ενώ όταν είναι ''Σε λειτουργία'' τα πιάνει καμπάνα και τα τέσσερα!!!
2vblern.jpg

35c0izo.jpg

677bya.jpg

Επίσης αν σβήσω τον δέκτη από το τηλεκοντρόλ και μετά τον ξαναανάψω, η επιλόγη "Σε λειτουργία'' χάνεται και επιστρέφει σε ''εκτός λειτουργίας''
με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το παρακάτω μήνυμα στην τηλεόραση (δεν υπάρχει σήμα) για τα τέσσερα μόνο κανάλια (MEGA, SKAI, STAR & M.tv)
2diokes.jpg

Τα χαρακτηριστικά του δέκτη φάινονται στην παρακάτω είκονα
24muhah.jpg

Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια. Αν δεν λύνεται αυτό το κουσούρι του δέκτη ποιόν αντίστοιχο μου προτείνετε (χωρίς όριο στα λεφτά); Έχει καταντήσει εκνευριστικό κάθε φορά που θέλω να δω mega ή skai να πρέπει να μπαίνω στο menu για να κάνω την κατάλληλη ρύθμιση! Πάντως η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή και είναι ο λόγος που δεν τον έχω πετάξει από το παράθυρο ακόμα. Η τηλεόρασή μου είναι SONY KDL-32S2010 και την έχω συνδέσει με τον δέκτη με HDMI, αυτά... :operator:

Last edited by a moderator:
Καλώς όρισες!
Οι φωτογραφίες που ανέβασες ήταν ιδιαιτέρως μεγάλες, ακόμη και σε full HD οθόνη την γέμιζαν και περίσσευαν. Οπότε οι φορητές συσκευές θα αγκομαχούσαν και οι χρήστες τους θα δυσκολευόντουσαν πολύ να τις δούνε. Γι'αυτό τις έβαλα σε spoiler, τουλάχιστον να υπάρχει... παράκαμψη του ξεστραβώματος. :D

Το πρόβλημα δείχνει να είναι στο λογισμικό που χάνει την ρύθμιση. Θα δοκίμαζα να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αλλά πρώτο-πρώτο θα διόρθωνα το σήμα. Είναι προφανές ότι η λήψη σου είναι πολύ χαμηλή, λίγο πιο χαμηλή από όσο χρειάζεται ώστε να πιάνεις σωστά και αυτή την συχνότητα που εκπέμπει αυτά τα τρία κανάλια.
Έλεγξε αν η κεραία είναι σωστά στραμμένη προς το σημείο εκπομπής, αν τα καλώδια μέσα στην πρίζα της είναι καλά κουμπωμένα και -κυρίως- αν τα βύσματα του καλωδίου είναι πολύ καλά φτιαγμένα ή χαλάρωσαν με τον καιρό.
Περισσότερες συμβουλές για το πρόβλημα του σήματος θα βρεις στο «Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;».

Έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Φαίνεται να έχεις δίκιο όσων αφορά την ποιότητα της λήψης μου, εκεί είναι το πρόβλημα. Μένω Άργος με στραμμένη την -παμπάλαια -κεραία -με ενισχυτή ιστού-προς Ναύπλιο. Θα διαβάσω το ποστ που με παραπεμπεις και θα ελέγξω ή θα αντικαταστήσω με ποιοτικότερα τα καλώδια. Να είστε όλοι καλά, ευχαριστώ.