DigitalWorld HDT-150

Απάντηση: Digital World HDT-150 - Review

Έκανα και εγώ κάποιες δοκιμές εγγραφής σε εξωτερικό HDD...
Επιβεβαιώνεται ότι οι εγγραφές του δέκτη γίνονται σε αρχεία έως 2GB (περίπου 30 λεπτά ΗD προγράμματος)

Ένα δείγμα της εγγραφής για να αξιολογήσετε την εικόνα (φυσικά αρκετά συμπιεσμένο ώστε να μπορεί να ανέβει στο site...)

attachment.php

Attachments

• vlcsnap-2011-05-09-15h57m39s197.jpg
    vlcsnap-2011-05-09-15h57m39s197.jpg
    156.2 KB · Views: 273
Απάντηση: Re: Digital World HDT-150 - Review

Γεια σας!
και εγω ψιλοπροσφατα αγορασα τον δεκτη και εκανα και update το τελευταιο firmware ωστοσο εχω τις εξης 3 ερωτησεις.
Ο δεκτης ειναι συνδεδεμένος σε μια THOMSON LCD μεσω SCART και RGB

1. Οταν βαλω μια ταινια να παιξει,ειται divx,ειται απλο avi η mpeg παταω το play και εμφανιζονται στην οθονη κατω δεξια το κιτρινο κουμπακι της διαγραφης και το πρασινο της μετονομασιας.Οταν εμφανιζονται οι υποτιτλοι αυτα τα 2 δεν εμφανιζονται,αλλα οταν οι υποτιτλοι δεν υπαρχουν (πχ παιζει μονο μουσικη στην ταινια),εμφανιζονται και παλι!
Σημειωτεων οτι δεν διαγραφουν η μετονομαζουν,κανουν κανονικα FFW
Αυτο συμβαινει ειται κανω resume ειται play απο την αρχη.
Ξερει κανεις γιατι γινεται αυτο?
Βεβαια για να το ξεπερασω,επιλεγω την ταινια και παταω ΟΚ και μετα βαζω την προεπισκοπηση σε full screen οποτε εκει παιζουν ολα κανονικα!

2. Εαν μεγαλωσω τα fonts των υποτιτλων σε 14-16 θα εμφανιζονται και πιο μεγαλοι?

3. Μερικες φορα οταν παω σε ενα καναλι,ψαχνει αλλα δεν βρισκει σημα.βεβαια μετα αμα παω σε ενα αλλο και μετα σε αυτο που πηγα αρχικα,το εμφανιζει κανονικα.Αυτο ειναι εν γενει αδυναμια του δεκτη η της εκπομπης γενικοτερα?

Σορρυ εαν σας ζαλισα,προσπαθησα να διαβασω ολο το νημα αλλα προκαταβολικα συγνωμη εαν κατι εχει ξαναπαντηθει!

Καλωσόρισες στο forum και καλοθέατος ο δέκτης!

1. Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται. Πάντως αφού με επιλογή ταινίας και αναπαραγωγή παίζει κανονικά, όλα καλά...

2. Απ' ότι θυμάμαι μόνο αν τους μεγαλώσεις και ενσωματώσεις στην ταινία θα μεγαλώσουν. Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δοκίμασε και πες μας!

3. Πιθανόν δεν είναι πρόβλημα ούτε του δέκτη, ούτε της εκπομπής.
Κάποιες ημέρες το παρατηρώ και εγώ αλλά όχι πάντα (σήμα από εσωτερική κεραία).
Ίσως δεν έχεις ισχυρό σήμα ή η κεραία σου θέλει λίγο πείραγμα... και κάποιες φορές αργεί να κλειδώσει το σήμα ή χάνεται.

Θα το έλεγα σίγουρα αν αυτό που έχεις παρατηρήσεις είναι μόνο στο πακέτο ΕΡΤ... Στη digea το έχεις παρατηρήσει?

:ernaehrung004:

Re: Digital World HDT-150 - Review

1.Συνεχιζει και τα βγαζει συνεχεια.Φανταζομαι οτι ειναι καποιο προβλημα στην απεικονιση/μετατροπη του σηματος.Παντως ευτυχως υπαρχει και το work around.Απλως σκεφτομουν μηπως το κανει μονο σε εμενα

2.Δεν παιζει τελικα.Το δοκιμασα αλλαζοντας τα fonts σε 16,18,20 αλλα παλι στο ιδιο μεγεθος εμειναν.Ελπιζω σε μελλοντικο firmware να μας δωσουν λιγο πιο μεγαλο μεγεθος

3.Το εχω δει να εμφανιζεται στο MEGA και στον ALPHA αρα μαλλον θεμα της digea ειναι.Παντως ειναι αρκετα σπανιο οποτε δεν τιθεται θεμα - ισως και να θελει λιγο κανεκευμα η κεραια

ευχαριστω

Πριν λιγες ημερες πηρα και γω τον δεκτη !
Οτι τον εχω πεταξει μεσα ,απο mkv , mp4 , avi κτλ ,τα εχει παιξει χωρις κανενα προβλημα ! Η εικονα αψογη . Το μονο που θα ηθελα,ειναι αν γινεται να μεγαλωσουν κι αλλο τους υποτιτλους στις ταινιες,με καποιο firmware .Ακομη και στην ρυθμιση για μεγαλους,ειναι αρκετα μικροι.
Κατα τα αλλα,ολα μια χαρα ! Τον προτεινω σε οποιον δεν εχει αποφασισει τι να παρει.
Αντε να ερθουν και τα ψηφιακα στην Θεσσαλια ! :fahne90:

Edit: Το τελευταιο firmware τι διορθωνει ?
Εμενα αν θυμαμαι,εχει του Φεβρουαριου.Να βαλω το τελευταιο ?

Last edited:

Kαλοθέατος και με το καλό να έρθουν στη Θεσσαλία, γιατί το αναλογικό πραγματικά δεν υποφέρεται με τίποτα!

Τo νέο fw σε σχέση με αυτό του Φεβρουαρίου διορθώνει τουλάχιστον δύο πράγματα:

1) time shift (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056050409&postcount=253)

2) βελτίωση του loop (το σήμα εξασθενούσε όταν ο δέκτης ήταν κλειστός)

Έχει αναφερθεί και μια χειροτέρευση (αποσυγχρονισμός εικόνας και ήχου αν θυμάμαι καλά) αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Φίλε Dalanik από Θεσσαλία γράφω κι εγώ και σκέφτομαι να τον αγοράσω γιατί όπου νάναι έρχεται κι εδώ η ψηφιακή εποχή.Μήπως γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο τηλεκοντρόλ που να συνεργάζεται μ' αυτόν και την tv (sony bravia) γιατί αυτό θα ήταν μεγάλη ευκολία.Το ρωτάω γιατί δεν έχει έχει αναφερθεί από κάποιον ξεκάθαρα.

Απλα να ενημερωσω οτι το τηλεκοντρολ του δεκτη,συνεργαζεται μια χαρα. Δεν χρειαζεται να ειναι ακριβως απεναντι το ενα με το αλλο για να πιανει το σημα,οπως εχει αναφερθει σε πολλους δεκτες.

Φίλε Dalanik από Θεσσαλία γράφω κι εγώ και σκέφτομαι να τον αγοράσω γιατί όπου νάναι έρχεται κι εδώ η ψηφιακή εποχή.Μήπως γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο τηλεκοντρόλ που να συνεργάζεται μ' αυτόν και την tv (sony bravia) γιατί αυτό θα ήταν μεγάλη ευκολία.Το ρωτάω γιατί δεν έχει έχει αναφερθεί από κάποιον ξεκάθαρα.

Σίγουρα δεν μπορώ να απαντήσω... Πιθανολογώ όμως ότι όποιο universal μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη tv σου θα τα καταφέρει και με το δέκτη.

Για φθηνό θα σου πρότεινα το silver crest που πωλείται κατά καιρούς στα lidl (γύρω στα δέκα ευρώ) ή αν θες κάτι πιο "δυνατό" δες τα logitech harmony ανάλογα με τις ανάγκες σου (από 35-100+ Ευρώ ανάλογα το μοντέλο).

Για tv+δέκτη νομίζω το silver crest θα σε καλύψει χαλαρά...

Καλό είναι να περιμένεις και κάποια απάντηση από τα άλλα παιδιά, μήπως και έχουν περισσότερη εμπειρία...

edit. Όντως όσο θυμάμαι δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα με το remote που προσφέρεται με το δέκτη. Έχει πολύ καλή απόκριση!
Λίγη προσοχή μόνο να δωθεί στο πλαστικό που θηλυκώνει στο καπάκι της μπαταρίας γιατί είναι ευαισθητούλι... το στραβόπιασα και στο άνοιγμα μου έμεινε στο χέρι (το έπιασα πάλι με ζελοτέιπ... :Banane0:)

Last edited:
Re: Απάντηση: Digital World HDT-150 - Review

Σίγουρα δεν μπορώ να απαντήσω... Πιθανολογώ όμως ότι όποιο universal μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη tv σου θα τα καταφέρει και με το δέκτη.

Για φθηνό θα σου πρότεινα το silver crest που πωλείται κατά καιρούς στα lidl (γύρω στα δώδεκα ευρώ) ή να θες κάτι πιο "δυνατό" δες τα logitech harmony ανάλογα με τις ανάγκες σου (από 35-100+ Ευρώ ανάλογα το μοντέλο).

Για tv+δέκτη νομίζω το silver crest θα σε καλύψει χαλαρά...

Καλό είναι να περιμένεις και κάποια απάντηση από τα άλλα παιδιά, μήπως και έχουν περισσότερη εμπειρία...

Ευχαριστώ πολύ.

Ασχετο . Το τηλεκοντρολ ειναι ιδιο με την τηλεοραση LG που εχω.
08052011171.jpg

Μετα απο αναβαθμιση firmware, DigitalWorld HDT-150,σε Version: B105 - 06/01/2011,δεν παιζει εξωτερικους υποτιτλους. Ξερει κανεις κατι γι αυτο?

Έχεις δοκιμάσει τις ίδιες ταινίες στο δέκτη και πριν την αλλαγή του firmware?

Χρησιμοποιώντας αυτήν την έκδοση κεγώ (με την προηγούμνη δεν είχα δοκιμάσει) έδειχνε υπότιτλους μόνο αν πατούσα το κουμπί aspect και το πήγαινα σε κάποια άλλη επιλογή (π.χ. 4:3 FULL) από αυτές που έχει. Αν και ότι επιλογή και ν έβαζα η γεωμετρία της εικόνας παρέμενε ίδια.

Η δοκιμή έγινε σε αρχείο .mp4 720p με υπότιτλους .srt, ίδιο όνομα, στον ίδιο φάκελο.

Δοκίμασα ακόμα αρχείο .mkv 1080p (χωρίς υπότιτλους αυτό) και το έπαιζε μια χαρά.

πρίν δεν είχα κανένα πρόβλημα,πρέπει να ειναι προβλημα του firmware.
Εχει παρατηρήσει κάποιος με το ίδιο firmware το ίδιο η κάτι άλλο;

Είμαι κι εγώ από σήμερα κάτοχος του Digital word και οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά καλές. Φίλε dalanik ή όποιος άλλος ξέρει πατώντας το πλήκτρο RES στο βιβλίο οδηγιών λέει ότι υπάρχει η επιλογή auto στον δικό μου όμως δεν υπάρχει.
Και κάτι άλλο αν είναι στα 720p ή 1080i η ανάλυση, το κάδρο εικόνας δεν αλλάζει από 16:9 σε 4:3.
Το firmware είναι 5/2010

Τον παρέλαβα σήμερα από το Satrix,ταχύτατα ομολογουμένως και με έχει ενθουσιάσει.
Η εικόνα του, η απόκριση στο τηλεκοντρόλ και οι πληροφορίες που βγάζει είναι μακράν καλύτερα από τον μακαρίτη (σχεδόν) Lemm..
Θα δοκιμάσω απόψε και την εγγραφή για να έχω ασφαλή συμπεράσματα.

Δοκίμασε κι από ΕΡΤ HD που παίζει τώρα τον δεύτερο ημιτελικό του ESC2011.