Δικαναλος Ενισχυτης ( και αλλα...)

Στέλιος Π.

Supreme Member
Γεια σας ωρε κλεφτοπουλα :ernaehrung004:

Εψαξα το forum και δεν βρηκα που να βαλω αυτο το post μιας και το ερωτημα μου ειναι λιγο πιο ολοκληρωτικο.
( ειμαι completely noob και στο forum και στον ηχο )

Ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με συστηματα ηχου, συνηθως ακουγα απο οπου να'ναι.
Ηρθε ομως ο καιρος να βαλω κατι καλυτερο στο σαλονι.
Να σας πω ομως πρωτα τι εχω στο μυαλο μου σαν πηγες.
Για τα LP μου ενα πικαπ ( μαλλον ενα της Pro-Ject το Pro-Ject Debut III/Phono USB, αληθεια τα Music Hall MMF που μπορω να βρω σε τι τιμη ειναι περιπου?), για την υπολοιπη μουσικη ενα HTPC και τελος ο ηχος απο την TV.
Η μουσικη που ακουω ειναι κυριως Jazz, Blues, 60s και 80s (λιγα)
Το δωματιο ειναι γυρω στα 20-25 τ.μ. (~8x3) αλλα η θεση ακροασης μπορει να παει και στα 4μ. αντι για τα 8.

Σαν ενισχυτη εχω σκεφτει (παρασυρομενος και απο το post του Δημοκηδή ) τον ΧΑ-6200 (μιας και στο site του Auditorium τον εχει προσφορα 650 euro) ή εναν Kora Explorer 90 ή 150 (αλλα ακομα δεν ξερω το κοστος τους... οποτε, παιζει... )
Για ηχεια τωρα και εκει εχω ενα μικρο διλημα...
Εχω δει τα Roister Status 4.2, τα Audio Spectrum Eros, Dali Ikon 1 και Tanoy Sensys 1.
(που σημαινει οτι και το budget μου θελω να κινηθει εκει αναμεσα οπως και στον ενισχυτη περιπου στην τιμη της προσφορας του ΧΑ-6200)

Και μερικες εξτρα ερωτησεις...
Χρειαζομαι καποιον DAC ( αυτον της Trends για παραδειγμα) για να συνδεσω το PC με τον ενισχυτη?
Το συγκεκριμμενο πικαπ λεει οτι εχει pre-amplifier stage, που καταλαβαινω οτι δεν χρειαζεται να εχει phono ο ενισχυτης, αν τωρα το πικαπ δεν εχει τετοια διαταξη και ο ενισχυτης δεν εχει phono εισοδο πρεπει να βαλω phono ενδιαμεσα στο πικαπ και τον ενισχυτη?

Ουφ...

Καθε γνωμη ειναι πραγματικα πολυ χρησημη ( και στα επιμερους και στο συνολο του συστηματος ).

Ευχαριστω πολυ, Στελιος.

(ξανα sorry αν ειμαι σε λαθος μερος αλλα δεν βρηκα πουθενα ενα σημειο να τα ρωτησω ολα αυτα μαζι, αν μου ξεφυγε pls καποιος admin ειτε να το μεταφερει εκει ειτε να μου πει που και θα το πεταφερω εγω)

Για το πικάπ μπορώ να σου προτείνω με σιγουριά το xpression III της pro-ject το
οποίο άκουσα και εξεπλάγην απο την ποιότητα του.Μιλάμε οτι με μία καλή οικονομική κεφαλή είναι "ποντίκι που βρυχάται"
Δές και εδώ για οφθαλμόλουτρο.
http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_cat.php?cat_id=64

Υ.Γ. Ναι ένα phono stage είτε ενσωματωμένο στον ενισχυτή είτε εξωτερικό είναι απαραίτητο.

Last edited:
Επειδή αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει, θα σου πρότεινα να δεις και να ακούσεις και τον συνδυασμό Kingrex T20U που έχει ενσωματωμένο USB dac για απευθείας σύνδεση στο PC με ηχεία της Klipsch. Εξαιρετικό αποτέλεσμα με audiophile χαρακτηριστικά, λαμπάτες χροιές και δυνατότητα αναβάθμισης με linear τροφοδοτικό ή τροφοδοτικό μπαταρίας. Περισσότερα εδώ.

Για εισαγωγικό Hi-Fi και μάλιστα σ' αυτή την τιμή, μάλλον δεν έχει αντίπαλο το σύστημα που προτείνει ο Γιώργος.

Το άκουσα όταν πήγα Αθήνα πριν δυο εβδομάδες και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

Ειδικά αν θες να συνδεσεις PC, ούτε καν το συζητάμε.

Γεια σας κι απο εμένα!

Κι εγώ ψάχνομαι για το πρώτο μου hi-fi, όπου αρχικά θα έχω ως πηγή laptop. Σε ηχεία κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξω σε Klipsch RF-52 ή RF-62.

Οι απορίες μου πάνω σε αυτά που συζητάτε είναι:
- αν και είναι πολύ ευαίσθητα ηχεία, ο Kingrex T20U θα τα βγάλει πέρα μαζί τους (σε ισχύ)??
- Σε τι τιμή είναι περίπου??
- Ο KingRex PSU που συνήθως τους παρουσιάζουν πακέτο, τι είναι??

Τα πράγματα είναι απλά.

Αν είσαι Αθήνα, συνεννοήσου με το Γιώργο τον Πολυχρονίδη (αντιπρόσωπος της Kingrex και συμφορουμίτης, συνεργάζεται με το Λάιο) και πήγαινε να ακούσεις το συνδυασμό Kingrex - Klipsch RB-81.

Υποθέτω ότι και τα δαπέδου, αφού είναι αντίστοιχης ευαισθησίας, θα τα κουνάει μια χαρά.

Το PSU, είναι το εξωτερικό τροφοδοτικό του ενισχυτή. Ουσιαστικά, επειδή απελευθερώνει τον ενισχυτή από άμεσες παρεμβολές, τον κάνει πιο "ήσυχο".
Το άκουσα ο ίδιος και έδινε αρκετή διαφορά στον ήχο.