Δικάναλος για Chario Academy Millenium 1

johnyosfp

Established Member
19 June 2006
286
Καλημέρα σε όλους,

θα σας μεταφέρω ερώτηση γνωστού που δεν καταπιάνεται με το internet

αναζητεί λοιπόν δικάναλο για τα Academy Millenium 1 που αγόρασε μεταχ. πρόσφατα.

Το Budget όπως μου αναφέρει είναι περί τα 3000 ,
τα φώτα σας λοιπόν για να του μεταφέρω τις προτάσεις σας.

ΥΒΑ integre ολοκληρωμένο σειρά classic S ή SUGDEN 21 SE σε τρανζίστορ.
ΙCON stereo 60 ή JADIS ORCHESTRA REF σε λάμπα.
YBAClassiIntegre-400.jpg

a21se_front.jpg

ST60_sml.jpg

Last edited:
Θέλει λοιπόν εναν ζωηρό ( αναλυτικό )ενισχυτή .Δικές μου προτάσεις
NAIM . SYMPHONIC LINE KLARHEIT H RG-14 . CREEK DESTINY . Και πιθανον να κατσει και ο PRIMARE αν και ειναι λίγο ποιο flat απο τους υπόλοιπους. Είδωμεν .

ευχαριστώ, από κάποιο κατάστημα πρότειναν και τον Audio Analogue Maestro 150, έχετε κάποια γνώμη για τον συγγεκριμένο

Ο Audio Analogue Maestro 150 ήταν από τους αγαπημένους μου ενιχυτές. Μεγάλη οδήγηση αλλά και καλός ήχος. Το μοντέλο έχει καταργηθεί και αντικατασταθεί από τον 200, οπότε αν τον βρεις κάπου να έχει ξεμείνει παζάρεψέ τον.

Αν θυμάμαι τα Millenium 1 είναι μάλλον αναίσθητα, σωστά; Επειδή όμως είναι και μικρά σε όγκο, άρα δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά, ίσως να βόλευε ένα ισχυρός λαμπάτος, πχ 4 ΚΤ88, όπως της Cayin.

Επειδή Chario - Audio Analogue - Cayin ανήκουν στην ίδια αντιπροσωπεία, μπορείς να τα ακούσεις όλα μαζί. Αν βρεθείς εκεί, δες και τον Leonardo, αν και δεν έχει τον ήχο του Audio Analogue.

Το Studio 82 είναι στην Καλλιθέα και το τηλέφωνό του είναι 2109569084. Επειδή ήμουν εκεί την περασμένη εβδομάδα, πρέπει να έχει πουλήσει και το τελευταίο Maestro. Επίσης δεν πρόσεξα Millenium σε demo, οπότε πρέπει να κουβαλήσεις το δικό σου.

Αλλη μια πρόταση ειναι και ο unico se .
Οσο γιά τον maestro ειναι πολύ καλό μηχάνημα αλλα αρκετά γλυκός που κατά την γνώμη μου θα ταίριαζε με ενα ηχείο με μεγαλύτερη αναλυση .( βλεπε epos - triangle - audio physic - b&w - κλπ )
φοβάμε οτι με το chario επειδή ειναι της ιδιας σχολής το αποτέλεσμα θα ειναι " μέλι ".

Last edited:
και ποιο είναι το κακό με το μέλι, σκέτη γλύκα θα είναι το σύστημα του φίλου,
πολύ καλή επιλογή ο Unison πάντως

Re: Απάντηση: Δικάναλος για Chario Academy Millenium 1

Για ποιον λές 80w ?

ton monrio λεει μαλλον
* Output power: 85 watt/channel @ 8 Ohm - 135 watt/channel @ 4 Ohm
* THD: 0.03% (@ 1 kHz, 70 watt, 8 ohm)
* Frequency response: 10-100 kHz ± 0.01 dB/8 ohm
* Input impedance: 20 kOhm
* Input sensitivity: 380 mV for 75 watt/8 ohm
* Signal/noise ratio: 84 dB unweighted
* Weight: 11 kg
* Size: 430 (W) x 80 (H) x 310 (D) (mm)

Μικρό ηχείο βάσης είναι και εκ των πραγμάτων σε μικρό χώρο θα παίζει.
Απο ότι είδα είναι 84 db/8 ohm.Δηλαδή σχετικά αναίσθητο κι εύκολο.

Οπωσδήποτε η παραπάνω ισχύς,ποτέ δεν πάει χαμένη.Εσύ διαλέγεις.
Στο παρελθόν έπαιζα ηχείο μ' αντίστοιχα χαρακτηριστικά σε μικρό χώρο,μ' έναν ολοκληρωμένο 50αρη ΥΒΑ κι ήμουν ευχαριστημένος κι απο χροιές κι απο εντάσεις.
Νομίζω,ότι τέτοιου είδους ηχεία θέλουν πολύ ποιοτικό ενισχυτή κι όχι τόσο την μεγάλη ισχύ-αρκεί να οδηγούνται επαρκώς.Ετσι κι αλλιώς δεν κάνει για πάρτυ...

Re: Απάντηση: Δικάναλος για Chario Academy Millenium 1

Νομίζω,ότι τέτοιου είδους ηχεία θέλουν πολύ ποιοτικό ενισχυτή κι όχι τόσο την μεγάλη ισχύ-αρκεί να οδηγούνται επαρκώς.

+1 ποιότητα και όχι τόσο γκάζιαρικες καταστάσεις

εχω chario academy II και τα οδηγω μια χαρα με parasound 2 250 . Δεν χρειαζεται να δωσεις ενα καραβι λεφτα για ενισχυτικα και προσωπικα δεν εχω εμπιστοσυνη στα διαφορα μεγαλα καταστηματα του χωρου που σου δημιουργουν αναγκες που δεν εχεις

γενικά είναι εύκολο-οδήγητα ηχεία,

dixie τα έχεις καιρό; εντυπώσεις;
απ' ότι είδα στην ιστοσελίδα η Chario έχει καταργήσει την σειρά Millenium 1&2
και έχει λανσάρει τώρα τα επίσης εξαιρετικά Sonnet.

τα εχω 10 χρονια και μεχρι προσφατα τα οδηγουσα με audiolab M 2 125 monoblock και pro audiolab Q αλλα οταν εβαλα τον parasound 2 250 τα ηχεια "πεταξαν" στο χαμηλο μερος του φασματος. Τωρα θα τα βαλω πισω και στην θεση τους τα πραγματικα υπεροχα Kef reference 203/2 που ειναι ενα τουλαχιστον κλικ πανω απο τα chario Παντως σαν ηχεια τα chario ειναι παρα πολυ καλα με ουσιαστικα αδυνατο σημειο το χαμηλο. Αριστη στερεοφωνικη εικονα ,πολυ καλο ελεγχο για το χαμηλο που βγαζει και δυναμικα. Δεν περιμενα οτι 10 χρονια ειχαν και αλλες δυνατοτητες σαν ηχεια ,ομως η αλλαγη με τον τελικο parasound μου εδειξε οτι στην ζωη δεν πρεπει ποτε να εισαι σιγουρος για κατι...