Δικάναλος για Klipsch RP 250f. Rotel RA-12, CA Azur 651A, Denon PMA-1520 ή κάτι άλλο;

Όχι. δεν είναι έτσι.
Συνδέεις τα preouts του πολυκάναλου στην είσοδο έστω aux του ολοκληρωμένου.
Βάζεις το white noise του πολυκάναλου. Ακούς πόσο δυνατά παίζει το κεντρικό. Το γυρίζεις στο αρίστερό ή το δεξί ηχείο έχοντας το ποτ του ολοκληρωμένου τέρμα κάτω και δίνεις γκάζι μέχρι με το αυτί ο ήχος να έρθει περίπου σε ίδια ένταση με το κεντρικό.
Εκεί μαρκάρεις. Αν έχει ψηφιακή ένδειξη ο πολυκάναλος το πράγμα είναι εύκολο. Θυμάσαι ας πούμε ότι στο -5db έχεις περίπου ίδια στάθμη. Αν δεν έχει ψηφιακή ένδειξη το πράγμα μπερδεύει λίγο καθώς θα πρέπει να κολλήσεις ένα χαρτάκι δίπλα στο ποτ του ολοκληρωμένου ώστε να θυμάσαι πού πρέπει να το γυρίζεις για να ακούς πολυκάναλο. Όλα καλά ως εδώ? Τώρα το συνολικό gain που παίρνεις από το προενισχυτικό και το τελικό στάδιο του ολοκληρωμένου είναι περίπου ίδιο με αυτό που δίνει ο avr.
Έχοντας το ποτ του ολοκληρωμένου στην καθορισμένη αυτή θέση τρέχεις το audyssey - ypao ή κι εγώ δεν ξέρω τί.
Και μετά βλέπεις ταινία.
Τα αρνητικά της υπόθεσης είναι ότι:
α) έχεις την παραμόρφωση και από τα δύο προενισχυτικά στάδια (που όπως εξήγησα δεν τη γλυτώνεις με το ht passthrough στις περισσότερες των περιπτώσεων και δε σε νοιάζει κιόλας εδώ που τα λέμε, άλλωστε αν θες πραγματικά ποιοτικό πολυκάναλο θα πρέπει να πας σε λύση πολυκάναλου προενισχυτή και πολυκάναλου τελικού ή τελικών ίδιας μάρκας ίδιας σειράς συνδεδεμένα με ίδια καλώδια κ.ο.κ.)
β) ίσως ταλαιπωρείς την είσοδο με το ρεύμα από τα preouts του avr (που σιγά το ρεύμα δηλαδή, λες και είναι τίποτα γαιδουρινές οι έξοδοι preouts που βγάζουν οι πολυκάναλοι)

Νομίζω ότι κατάλαβα αν και με μπερδεύεις λίγο με τις ορολογίες.

"Αν έχει ψηφιακή ένδειξη ο πολυκάναλος το πράγμα είναι εύκολο". Φαντάζομαι πως εννοείς αν έχει ψηφιακή ένδειξη ο δικάναλος γιατί ο πολυκάναλος έχει ούτως η άλλως. Επίσης ως "ολοκληρωμένο" φαντάζομαι εννοείς τον δικάναλο καθώς και οι 2 ολοκληρωμένοι ενισχυτές είναι.

Τι είναι το "ποτ"; Το ποτενσιόμετρο του volume εννοείς;

Τι είναι το "white noise του πολυκάναλου"; Το φύσημα που ακούγεται για να ελέγξεις την ένταση των ηχείων;

Δίνω γκάζι στον δικάναλο έτσι; όχι στον πολυκάναλο. Το volume του πολυκάναλου σε ποια θέση το έχω ή δεν έχει σχέση αυτό όταν παίζει το white noise;

Αφού τα κάνω όλα αυτά και βλέπω ταινία, μπορώ να αυξομειώνω την ένταση στα ηχεία από το volume του πολυκάναλου;

Χμμμ ναι όντως.
αν έχει ψηφιακή ένδειξη ο δικάναλος εννοούσα
ως ολοκληρωμένο αναφέρομαι στο δικάναλο
πότ είναι το volume
white noise είναι το "φσσσσσσσσσ" που αναπαράγεται όταν πας να κάνεις χειροκίνητη ρύθμιση έντασης με το αυτί.
Ναι δίνεις γκάζι στο δικάναλο. Το volume του πολυκάναλου δε θυμάμαι αν έχει σχέση με το white noise. Πάντως βάλτο όπως και να έχει εκεί που το βάζεις συνήθως όταν βλέπεις ταινία.
Ναι τελικά αυτό κάνεις. Ελέγχεις την ένταση από τον πολυκάναλο όταν βλέπεις ταινία.

Οκ ευχαριστώ κατανοητό. Ελπίζω να βρω την ευκαιρία να το δοκιμάσω άμεσα.