Δικάναλος για τα Monitor Audio BR2

fotio

Senior Member
22 November 2006
448
Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στην επιλογή ενισχυτή για τα ηχεία μου;
Δεν θέλω ακριβό...και για μεταχηρισμένο ακόμα.
τι λέτε για αυτό;http://cgi.ebay.com/LITE-Audio-Inte...temQQ_trksidZp1742.m153.l1262#ShippingPayment
O χώρος είναι μικρός,12τμ,και ακούω στο γραφείο του pc.από κοντά δλδ.(όχι μόνο mp3 κ cd )

Last edited:
Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στην επιλογή ενισχυτή για τα ηχεία μου;
Δεν θέλω ακριβό...και για μεταχηρισμένο ακόμα.
τι λέτε για αυτό;http://cgi.ebay.com/LITE-Audio-Inte...temQQ_trksidZp1742.m153.l1262#ShippingPayment
O χώρος είναι μικρός,12τμ,και ακούω στο γραφείο του pc.από κοντά δλδ.(όχι μόνο mp3 κ cd )

Εγω στην θέση σου θα έπερνα αυτόν:

http://www.planetav.gr/view_product...661a7&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Δεν νομίζω να δυσκολευτεί να οδηγήσει τα ηχεία σου.

Last edited:
Θα συμφωνήσω και εγώ τον Ge0rge για τον NAD 325bee.
Toν έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχει αρκετή δύναμη και καλό ήχο για τα κυβικά του.
Και αργότερα αν θές κάτι παραπάνω μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σαν προενισχυτή.

Καλή συνέχεια σου ψαξιμό σου.

Κωστής

Έχεις δίκιο!
Να πώ μερικά ακόμα για τα ηχεία..
-> Frequency response +/- 3dB 42Hz-30KHz
-> sensitivity (1w@1m) 90dB
-> 6 Ohms
-> 100W RMS
-> recommended amplifier 30-100 W
->

Ρίξε και μια ματιά στις Μικρές Αγγελίες. Υπάρχει και ένας μεταχειρισμένος Audiolab 8000s με 420 Ευρώ που θεωρείτε πάρα πολύ καλός. Εγω τον είχα ακούσει στην έκθεση πέρυση και μου άρεσε πάρα πολύ. Πολύ ισσοροπιμένος ήχος και πεντακάθαρος. Ίσως είναι ρίσκο όμως γιατί λένε πως είναι διάφανος και βγάζει τις ατέλειες των υπόλοιπων κομματιών του συστήματος στην φόρα.

Μπορείτε να με βοηθείσετε για το θέμα μου;Κοίταξα στο δίκτυο για τον μικρότερο Nad και έχει διάφορα μοντέλα.Εκτός κ αν δεν γράφουν σωστά το όνομα του μοντέλου.Ποιό είναι τελικά το τελευταίο μικρό nad?C315 ή C315bee?

Το ίδιο μοντέλο είναι απ' ότι φαίνεται. Ο ΝΑΚΑΣ είναι ακριβός. Και σε κάποιο μαγαζί να πας που πουλάει NAD, θα τον βρείς σε καλύτερη τιμή απ' ότι στον ΝΑΚΑ.

Δεν τον έχω ακούσει για να σου πω γνώμη.

Re: Απάντηση: Δικάναλος για τα Monitor Audio BR2

Μπορείτε να με βοηθείσετε για το θέμα μου;Κοίταξα στο δίκτυο για τον μικρότερο Nad και έχει διάφορα μοντέλα.Εκτός κ αν δεν γράφουν σωστά το όνομα του μοντέλου.Ποιό είναι τελικά το τελευταίο μικρό nad?C315 ή C315bee?

Στο site της NAD πάντως αναφέρει μόνο τον 315BEE.
http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers

Φίλε fotio, χωρίς να έχω ακούσει τα ηχεία σου, και βλέποντας tweeter μεταλλικού θόλου και μεταλλικό κώνο, φαντάζομαι οτι θα έχουν μια "λαμπρότητα" στις ψηλές, ίσως και "εντυπωσιακές" μεσαίες. Είναι έτσι; Αν είναι όντως έτσι, εφόσον τα χρησιμοποιείς για near field ακρόαση, ο NAD θα τα κάνει ακόμα πιο κουραστικά σε πολύωρες ακροάσεις. Επομένως, μήπως να σκεφτόσουν και καμια λάμπα όπως αυτή; Βέβαια δεν ξέρω και πόσα χρήματα διαθέτεις, αλλα δεδομένων των προτάσεων, υποθέτω ότι εισαι γυρω στα 300-400Ε...

Έχεις κάποιο δίκιο φίλε Busoni.Τώρα ακούω με t-amp της sonic impact και δεν με ικανοποιούν τα μπάσα που παίρνω.Ενώ όταν τα άκουσα στο μαγαζί που τα πήρα,με ενισχυτή της ίδιας φιλοσοφίας με nad,μου άρεσε το ρεαλιστικό και σφιχτό μπάσο που έβγαζαν.Γιαυτό και τα προτίμησα σε σχεση πάντα με τα ηχεία της κατηγορίας των -300ε.Ήρθε πιστεύω η ώρα να βρώ και έναν ενισχυτή που θα ταιριάζει με τα ηχεία,τον χώρο μου και τα λεφτά μου φυσικά τα οποία είναι περίπου 300ε.
Φοβάμαι ότι με trends,που τον έχω ακούσει με klipch όμως,και δεν μου άρεσε ότι δεν θα έχω αυτό το παραπάνω μπάσο που θέλω.Τον Dared τον έχω ακούσει και μου άρεσε μόνο με ηχεία που είχαν 600ε και πάνω....δεν ξέρω αν θα τα πάει καλά με τα δικά μου.
Σε γενικές γραμμές μου αρέσει η ρεαλιστική απόδοση του ήχου χωρίς χρωματισμούς και ψεύτικα μπάσα.

Πληροφοριακά απλά, πριν από 1 χρόνo περίπου αν θυμάμαι καλά, ο αντιπρόσωπος (που τον είχα επισκεφθεί για σχετική ακρόαση) μου έβαλε τα Monitor Audio με Yamaha. Δεν ξέρω αν είναι ότι καλύτερο όμως, γιατί δεν τα έχω ακούσει με κάτι άλλο. Πάντως έχει αρκετούς ενισχυτές που θα μπορούσες να ακούσεις με τα ηχεία σου σε demo (τότε είχε τουλάχιστον).

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να βελτιώσεις κάτι από τον ήχο των ηχείων σου, είναι να το συζητήσεις με κάποιον σε ένα μαγαζί και να σου δανίσει καλώδια που έχει για να δοκιμάσεις. Ίσως να μπορείς να "παίξεις" μέσα σε κάποια όρια βεβαίως και πάντα μετά την αγορά και το "στρώσημο" του ενισχυτή.

Last edited:
Φίλε fotio έχω τα εν λόγω ηχεία και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως με τον denon που έχω (1500ΑΕ)δέσανε υπέροχα.Αυτά από όσο τα ακούω κάθε μέρα.Τώρα τα έχω ακούσει και με τον Carat 57 και ήταν εξίσου ωραία.

Έχεις κάποιο δίκιο φίλε Busoni.Τώρα ακούω με t-amp της sonic impact και δεν με ικανοποιούν τα μπάσα που παίρνω.Ενώ όταν τα άκουσα στο μαγαζί που τα πήρα,με ενισχυτή της ίδιας φιλοσοφίας με nad,μου άρεσε το ρεαλιστικό και σφιχτό μπάσο που έβγαζαν.Γιαυτό και τα προτίμησα σε σχεση πάντα με τα ηχεία της κατηγορίας των -300ε.Ήρθε πιστεύω η ώρα να βρώ και έναν ενισχυτή που θα ταιριάζει με τα ηχεία,τον χώρο μου και τα λεφτά μου φυσικά τα οποία είναι περίπου 300ε.
Φοβάμαι ότι με trends,που τον έχω ακούσει με klipch όμως,και δεν μου άρεσε ότι δεν θα έχω αυτό το παραπάνω μπάσο που θέλω.Τον Dared τον έχω ακούσει και μου άρεσε μόνο με ηχεία που είχαν 600ε και πάνω....δεν ξέρω αν θα τα πάει καλά με τα δικά μου.
Σε γενικές γραμμές μου αρέσει η ρεαλιστική απόδοση του ήχου χωρίς χρωματισμούς και ψεύτικα μπάσα.

Στις ακροάσεις που κάνεις πρόσεξε όχι τοσο να σε εντυπωσιάζει αυτο που ακούς, αλλα να σε κάνει να ξεχνάς το μηχάνημα και ν'ασχολείσαι με την μουσική. Το "εντυπωσιακό" καμιά φορά γινεται κουραστικό σε βάθος χρόνου. Ρεαλιστική απόδοση σε αυτά τα χρήματα δεν θα βρείς, μπάσο πάντα θα σου λείπει, χρωματισμούς θα έχεις επίσης. Αυτα τα λέω όχι για να σχολιάσω το σύστημά σου, αλλά γιατι ειναι η αλήθεια σε low budget συστήματα. Επομένως, ψάξε για το συνδυασμό που "χρωματίζει" ικανοποιητικά για σενα. Κι αφού δοκίμασες τρανζίστορ(NAD), Tripath(Τrends), πρότεινα να δοκιμάσεις και λάμπα για να πάρεις μια ιδέα απο όλες τις "γευσεις" και να κάνεις ασφαλεστερη επιλογη.

Αύριο πάω για ακρόαση!
Έχεις δίκιο Busoni αλλά τα χρέη είναι πολλά ,άρα και το budget μου μικρό!
Τα ηχεία μου αρέσουν κ θα βρώ κάτι ανάλογο σε ενισχυτή.Τον Dared τον έχω ακούσει αλλά όχι με τα δικά μου ηχεία.Τον είχα ακούσει με πολύ ακριβότερα....άρα δεν νομίζω να π'αω πρός λάμπα.
Λοιπόν θα ακούσω τον μικρό nad,onkyo A-9355,Cambridge Audio Azur 340A SE,Rotel RA-04

Αύριο πάω για ακρόαση!
Έχεις δίκιο Busoni αλλά τα χρέη είναι πολλά ,άρα και το budget μου μικρό!
Τα ηχεία μου αρέσουν κ θα βρώ κάτι ανάλογο σε ενισχυτή.Τον Dared τον έχω ακούσει αλλά όχι με τα δικά μου ηχεία.Τον είχα ακούσει με πολύ ακριβότερα....άρα δεν νομίζω να π'αω πρός λάμπα.
Λοιπόν θα ακούσω τον μικρό nad,onkyo A-9355,Cambridge Audio Azur 340A SE,Rotel RA-04

Από NAD άκου τον 325 ή και τον 320, αν δεν εχει αποσυρθεί. Για τον 315, αν και δεν τον εχω ακούσει είμαι λίγο σκεπτικός. Τον Cambridge 340 αστον, περισσότερο μοιαζει μ' εναν "κακόηχο" NAD.

Όσο για τον Dared εγω θα επιμείνω ακόμα μια φορά κι ελπίζω να μην γίνομαι ενοχλητικός. Εφόσον ειναι στο budget σου, άκουσέ τον. Το ότι οδήγησε ακριβότερα ηχεία(αυτα με τα οποία τον άκουσες) δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι δεν θα ακουστεί καλά με τα δικά σου.

Όπως και να 'χει, καλές ακροάσεις αύριο -bye-

Στα χρηματα που κοστιζει ο 315ΒΕΕ (περιπου 260 ευρω) δεν εχει αντιπαλο. Ο trends ειναι καλος μονο για nearfield ακροασεις,σαν κανονικος ενισχυτης θελει πολυ ευαισθητο ηχειο και βεβαια δεν εχει ευκολιες συνδεσης,τηλεχειρισμο κλπ. (να σημειωσω οτι και οι δυο εχουν περασει προσφατα απο τα χερια μου).
Αν εχεις ομως υπομονη μπορεις να βρεις πολυ καλες ευκαιριες στα μεταχειρισμενα.

Πέρασα από ένα μαγαζί αλλά δεν μου άρεσε και τόσο η αντιμετώπιση που είχα γιατί μόλις άκουσαν τα λεφτά που θέλω να διαθέσω δεν ήταν πρόθυμοι να ασχοληθούν μαζί μου.Μου είπαν μάλιστα ότι σε αυτά τα ποσά δεν ακούνε και τα παίρνουν έτσι τα μηχανήματα...Και είχα πάρει και τα ηχεία από εκεί!
Τα ηχεία μπορούσα να τα ακούσω γιατί τα είχαν demo.Με τους ενισχυτές είναι δύσκολο.
Τέλος πάντων μόνο nad c315 άκουσα αλλά όχι με τα ηχεία μου.Καλά ήταν.Έπεται συνέχεια...

Λοιπόν φιλαράκο έδωσα τον Hafler μου σε ένα φίλο με Monitor Audio (δεν θυμάμαι μοντέλο) και μας έφυγε ο τάκος...
Σημειωτέον πως πριν οδηγούνταν τα ηχειάκια με δύο Behringer ΕP-1500.
Για να καταλάβεις ο ήχος όντως ήταν μόνιτορ (όνομα κα πράμα).
Σα να ακούς με ακουστικά...
Που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.
Πάντως όπως και να έχει λάθη δεν υπήρχαν...
Αυτό που μένει περισσότερο αν ακροαστείς, είναι το αψεγάδιαστο χαμηλό!
Κάτσε να χώσω και το λίνκ γιατί είναι δυσεύρετοι και λίγοι (χαζοί σαν και μένα) τους πουλάνε σαν μεταχείρες...

http://www.dv247.com/invt/10422/

Last edited: